Domov » Molitev za notranje ozdravljenje

Molitev za notranje ozdravljenje

Molitev za zdravljenje in osvoboditev telesa, duše in duha.

Sveti in vsemogočni Oče, v imenu Jezusa Kristusa, zmagovalca nad vsemi silami zla,

te prosim, da me ozdraviš in osvobodiš vsakršnega zla in vsega, kar me ovira, da bi se odprl ljubezni, s katero me želiš napolniti. Prenovi v meni delovanje Svetega Duha, ki osvobaja in podarja mir.

Ozdravi in osvobodi moj razum vsega, kar ga zatemnjuje: predsodkov, duha kritikantstva, dvomov in duševne zmedenosti.

Ozdravi in osvobodi me vseh bolečih spominov, psiholoških travm, ki morda segajo v čas, ko sem bil še v materinem telesu ali so povezani s kasnejšimi obdobji: z zgodnjim otroštvom, otroštvom, najstništvom ali z odraslostjo.

Ozdravi in osvobodi mojo domišljijo sanjaškega idealizma, bežanja pred resničnostjo, vseh bolezenskih fantazij, iluzij, halucinacij in najrazličnejših blodenj.

Ozdravi in osvobodi moje srce vseh ran, vsake zazrtosti vase in samopomilovanja, vsake zaprtosti in trdote, zavračanja odpuščanja, zamer ali zlonamernega sumničenja.

Ozdravi in osvobodi mojo voljo vsakršne podvrženosti zunanjim silam, vsakršne skušnjave, čarovništva, obsedenosti, posedenosti, uročenosti ali hipnoze, ošabne samovolje, vsakršne nestrpne in sektaške drže, vsakršne slabotnosti, neodločnosti ali zablode.

Ozdravi in osvobodi me vseh oblik neuravnovešenosti na področju čustev, čutnosti, občutljivosti ali spolnosti; vseh občutkov zavrnitve, sramu, krivde, kompleksa manjvrednosti ali sramežljivosti; vsake tesnobe, zaskrbljenosti ali strahu; nespečnosti, žalosti, odpora do življenja, samomorilnih misli; in končno vseh oblik zasvojenosti: droge, alkohola, tobaka in vseh materialnih navezanosti.

Ozdravi in osvobodi me vseh zablod, ne glede na to, ali izvirajo iz družinske zgodovine, vzgoje ali pritiskov, ki sem jih bil deležen v družini, šoli, družbi ali cerkvi, in vseh preteklih dogodkov, ki so načeli mojo notranjo svobodo.

Ozdravi in osvobodi me vsega negativnega in bolečega, kar sem doživel in morda potlačil v nezavedni ali podzavedni del svoje biti.

Oče usmiljenja, daj, da obrodim sad iskrenega spreobrnjenja in se svobodno odločim za izpolnjevanje tvoje volje. Gospod Jezus Kristus, Božje Jagnje, očisti me v tvoji predragoceni Krvi in postani gospodar vseh področij moje osebnosti in mojega življenja. Amen.

Vir: Založba Emanuel

Oznake: