Domov » Četrti prvi petek v letu 2022

Četrti prvi petek v letu 2022

geslo: za mir v svetu in v domovini

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

uvodna beseda:

V svetu sta dve temeljni družbeno politični usmeritvi: demokratična in totalitarna naravnanost. Čeprav vidimo, da je t. i. zahod, v nekem delu svojih  ravnanj in razmišljanj zašel, lahko rečemo, da je totalitarna naravnanost,  že v svojem izviru stran pot, glede na človekovo dostojanstvo. Če se je zahodni del razvitega sveta oddaljil od pristnosti in izvirnosti ter plačuje veliko ceno svobode; svet, na drugi strani,  brez prave demokracije hrepeni po svobodi, življenju in človeka vrednem razvoju in dostojanstvu. ‘Ne da se povedati’, kako velik dar Srca Jezusovega in Marijinega je človeštvu  demokracija. V Rusiji je tudi demokracija, a ni temeljne ločenosti, ter relativne samostojnosti in neodvisnosti treh vej oblasti. Kaj lahko storimo? Prebral sem zadnji Marijini sporočili iz Međugorja (gl. spodaj). Nagovarja me to kar more ohraniti našo demokracijo in tudi Cerkev pri pristnem in izvirnem življenju; zanjo se bije strašen boj v svetu – tako za demokracijo kot tudi za Cerkev. Nagovarjajo me besede: »človeštvo je na razpotju«  …  »ker ne poslušate Boga«. Tako v Cerkvi kot tudi v svetu moramo znova odpreti uho Bogu: temeljnim zapovedim vere, temeljnim zakonom naše pravne in demokratične ureditve. Kaj je bistvo tega? Življenje po sprejetih državnih zakonih ter bivanje po temeljnih in izvirnih božjih zapovedih. To je pot življenja, to je pot temeljnega boja tudi proti duhu, ki širi vojno v Ukrajini: noče demokracije, noče pravne države, noče pristne in izvine Cerkve!  … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Duša Kristusova, posveti me. Telo Kristusovo, zveličaj me. Kri Kristusova, napoji me. Voda iz strani Kristusove, operi me. …

Iz dnevne Božje besede:

» … Govorili so tedaj nekateri izmed Jeruzalemčanov: »Ali ni ta tisti, ki ga hočejo umoriti? In glejte, očitno govori, pa mu nič ne rečejo. Ali so morda res voditelji spoznali, da je on Kristus? Toda o tem vemo, od kod je, o Kristusu pa nihče ne bo vedel, od kod je, kadar pride.« Zaklical je torej Jezus, ko je učil v templju: »Mene poznate in tudi veste, od kod sem! In vendar nisem prišel sam od sebe, ampak biva v resnici tisti, ki me je poslal, in tega vi ne poznate. Jaz ga poznam, ker sem od njega in me je on poslal.«

Hoteli so ga torej prijeti, a nihče ni stegnil rok po njem, ker še ni bila prišla njegova ura.  (Jn 7,1-2.10.25-30)

Jezusove obljube/sadovi  tistim, ki bodo obhajali 9 prvih petkov: ( gl. spodaj ***pogoj)

Jezusove obljube tistim ki bodo obhajali 9. prvih petkov: 1., 2., in  5. obljuba/sad

1.Božje Srce Jezusovo, podeli nam potrebne milosti za naše življenje in naše delo kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

2.Božje Srce Jezusovo, podeli mir našim družinam kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

  1. Božje Srce Jezusovo, bodi naša moč pri delu in tolažba v našem trpljenju kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

Vzkliki k Jezusovem Srcu:

Srce Jezusovo posoda in ljubezni in pravice … usmili se nas!

Srce Jezusovo, globočina vse čednosti …

Srce Jezusovo, vse hvale vredno …

Srce Jezusovo, kralj in središče vseh src …

Srce Jezusovo, v katerem so vsi zakladi modrosti in vednosti …

Srce Jezusovo, v katerem biva vsa polnost božanstva … umisli se nas!

Osrednja molitev:

Trpljenje Kristusovo, utrdi me. O dobri Jezus, usliši me. V svoje rane sprejmi me. Od tebe se ločiti ne pusti me. …

Pričevanje iz življenja vernikov:

Dragi otroci!
Slišim vaše vzdihovanje in molitve za mir. Satan se bori že leta za vojno. Zato me je Bog poslal med vas, da bi vas vodila po poti svetosti, ker je človeštvo na razpotju. Kličem vas, vrnite se k Bogu in Božjim zapovedim, da bi vam bilo dobro na zemlji in da bi izšli iz te krize, v katero ste zašli, ker ne poslušate Boga, ki vas ljubi in vas želi rešiti in povesti v novo življenje.
Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.  (Međugorje, marec 2022)

Dragi otroci!
Z materinsko ljubeznijo vas kličem, da polni moči, vere in zaupanja gledate na mojega Sina. Njemu odprite svoja srca in ne bojte se, ker je moj Sin Luč sveta in v Njem je mir in upanje. Zato vas ponovno, ponovno kličem, da molite za tiste moje otroke, ki niso spoznali ljubezni mojega Sina: da moj Sin z lučjo svoje ljubezni in upanja obsije tudi njihova srca, a vas, otroci moji, da okrepi in vam da mir in upanje. Z vami sem. Hvala vam. (Međugorje, marec 2022)

Srce Jezusovo usmili se nas!

Duhovna spodbuda:

V času, ki je pred nami bom daroval  Sveti Trojici 9. prvih petkov za SLO pred štirikratnim praznikom demokracije in za mir v svetu.

Zaključna molitev:

… Pred hudim sovražnikom brani me. Ob uri moje smrti pokliči me. In k tebi priti pusti me, da bom s tvojimi svetniki hvalil te na veke vekov. Amen.

Jezus, verujem v Te, Jezus upam v Te, Jezus, ljubim Te, nad vse.

Jezus, tebi živim, Jezus Tebi umrjem, Jezus, Tvoj sem živ in mrtev. Amen!

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

 

***pogoj za obhajanje 9 prvih petkov: sv. spoved in sv. obhajilo na devet zaporednih prvih petkov, v zadoščenje za grehe zoper Jezusovo presveto Srce.

T. S.

Oznake: