Domov » Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani

Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani

Študijski program Duhovnega izpopolnjevanja na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani je namenjen vsem, ki želijo poglobiti poznavanje duhovnosti v vseh njenih razsežnostih ter osvežiti osebno duhovno življenje in pastoralno delovanje. V programu so dobrodošli še posebej duhovniki, redovniki in redovnice ter katehistinje, katehisti in drugi pastoralni sodelavci.

Gotovo ima v današnjem času vsak župnik ogromno pastoralnega dela. Kako ob vsem tem najti še čas in moč za študij? Zdi se nemogoče. Toda precej duhovnikov, ki so že bili v tem programu, priča, da je z Božjo pomočjo mogoče. Nemogoče je najti čas za sobotno leto, toda mogoče je, če se pravi čas načrtuje, najti čas vsako sredo od 16.30 do 20.45.

Duhovno izpopolnjevanje obsega deset predmetov in se izvaja dve leti. V njem sodelujejo profesorice in profesorji Teološke fakultete. Program se izvaja na Teološki fakulteti v Ljubljani. Predavanja se bodo začela oktobra 2021. Vpis je do 15. septembra 2021 preko spleta. Študij se začne s prvo sredo v oktobru 2021.

Dodatne informacije so na spletni strani Teološke fakultete http://www.teof.uni-lj.si (Izobraževanje/ Programi izpopolnjevanja) in pri tajnici programov izpopolnjevanja ge. Ani Rožman, 064 22 99 50, [email protected].


Salezijanec Herman Gregorič, ki bo letos končal ta program, je tako opisal svoja doživljanja: »V program Duhovnega izpopolnjevanja sem se vpisal, ko sem deloma spremenil svoje pastoralno delo. Od mojega študija na Teološki fakulteti je že dolgo časa in želel sem vsaj na hitro osvežiti svoje znanje ter poglobiti duhovno življenje, da bi lahko tako tudi živel in pričeval. Program Duhovnega izpopolnjevanja mi nudi prav to: osvežitev in poglobitev. Človek z leti ‚pade‘ v določene ‚kalupe‘ in njegov zorni kot lahko postane ozek. Ob takem študiju spet vidi potrebo po določeni širini in marsikateri pastoralni prijem zastavi širše in predvsem bolj poglobljeno. Zelo sem vesel, da ta program obstaja, in ga tudi priporočam.« 

»Ta program bi priporočil tako duhovnikom, redovnikom, redovnicam, kot tudi laikom. Skratka namenjen je vsem, ki bi si želeli ‘odriniti na globoko’.«(župnik Janez Kavčič)

Pričevanje družine Kink, kako lahko študij duhovnega izpopolnjevanja koristi vsej družini, najdete na tej spletni povezavi.

Več pričevanja slušateljev duhovnega izpopolnjevanja najdete na tej povezavi.

»To je program, ob katerem lahko zoriš. Vodi te do spoznanja o napačnih predstavah o sebi in Bogu in ti zjasni pogled na (Ž)življenje. Naučiš se prisluhniti vodstvu Svetega Duha. Potem lahko živiš veliko bolj veselo!

Neverjetno je, da sem z obiskom programa duhovnega izpopolnjevanja toliko časa odlašal. Nikar ne odlašaj tako dolgo, kot sem jaz! Program priporočam tudi poročenim, saj bogati zorenje in je dobra popotnica v zrela leta.« (Blaž Knez)

Različne odmeve na ta program lahko najdete na spletni strani: https://duhovnoizpopolnjevanje.si.


Več informacij najdete na spletni strani Teološke fakultete ali Blogu Duhovno izpopolnjevanje ali [email protected].

Dr. Ivan Platovnjak,
koordinator Duhovnega izpopolnjevanja