Domov » (NAPOVED – TURNEJA DEMOKRACIJE) Pogovor o knjigi “Po Marijinih stopinjah” v živo – gost: Gašper Blažič

(NAPOVED – TURNEJA DEMOKRACIJE) Pogovor o knjigi “Po Marijinih stopinjah” v živo – gost: Gašper Blažič

Jutri, v sredo, 17. novembra, ob 18. uri bo v knjižnici in čitalnici v uredništvu tednika Demokracija potekal pogovor z avtorjem knjige “Po Marijinih stopinjah” Gašperjem Blažičem. Pogovor bo povezoval Metod Berlec. 

Gašper Blažič se je rodil leta 1979. Obiskoval je osnovno šolo v domačem Smledniku pri Medvodah. Maturiral je na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani in nato diplomiral na Teološki fakulteti v Ljubljani. Že v času študija pa se je angažiral kot novinar revije Demokracija in nato tudi njene spletne strani, članke pa je pisal tudi za nekatere druge publikacije, precej let je bil tudi redni komentator portala Časnik.si. Je soavtor knjige Stavka, ki je iztirila rdeči režim in avtor knjige »Slovenija, vstan’!«. Sedaj je tudi urednik deska spletne strani demokracija.si ter urednik portalov blagovest.si in molitev.si.

Knjiga “Po Marijinih stopinjah” je duhovno premišljevanje o Mariji, Božji Materi in sicer v 31 delih. Mariji je namreč na Slovenskem posvečeno največ cerkva. Skozi poglavja lahko bolje spoznamo njeno življenjsko zgodbo in tudi številne stiske, s katerimi se je soočala, a je vendarle ostala zvesta.

Pogovor lahko spremljate tudi preko youtube kanala Demokracija.si ali facebooka (TUKAJ).

Knjigo lahko naročite TUKAJ.

C. R.