Domov » Šola ozdravljanja: stopi na pot Jezusovega ozdravljanja

Šola ozdravljanja: stopi na pot Jezusovega ozdravljanja

Vsaka prva nedelja v mesecu, 16.00 – 18.00 (začetek 7. novembra)

Dvorana, Antonov dom, Ljubljana-Vič

Vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Organizator: zavod Kerigma, zavod za spodbujanje krščanskih vrednot (www.kerigma.si)

Kratek opis:

V naši družbi ne manjka ponudb za doseganje in ohranjanje zdravja. Vse te ponudbe izvirajo iz človeških dognanj, spoznanj, opazovanja človeka, kakor tudi iz raznih filozofij in domišljije človekovega uma, ki je brezmejen.

Si želiš spoznati še Božjo ponudbo in Božji pogled na človekovo zdravje? Kako na zdravje gleda Bog sam? Kaj nam svetuje glede doseganja in ohranjanja zdravja? In kako ga tudi izkušati?

Če te zanimajo Njegovi nasveti, recepti, stopi v Njegovo šolo! Ne bo ti žal. J

Jezus je živ in ozdravlja tudi danes. Človek ni le telesno bitje, zato (pretirano) ukvarjanje s telesnim zdravjem ni dovolj za doseganje sreče in polnosti življenja. Človek je mnogo več kot le telesno bitje. Je tudi duševno in duhovno. Človekov duh je najpomembnejši in najgloblji del človekove osebnosti. Če je ta bolan, se prej ko slej zgodi, da se posledice prenesejo na dušo in telo, saj sta neločljivo povezana z njim. Človekov duh je v človeku kakor temelj pri hiši. Če ta ni »zdrav«, trden, dovolj zaščiten pred vlago, se posledice kmalu pokažejo na (vidnih) zidnih razpokah. V našem primeru torej na duševni in telesni ravni.

Duševno (čustveno in mentalno) in duhovno področje ljudje preveč zapostavljamo in zanemarjamo. Pogosto se dogaja, da zdravimo določene (fizične) dele v telesu, a neuspešno, ker je vzrok drugje. Kaj nam pomaga, če zdravimo simptome in ne vzrokov bolezni, pravih bolezni? Jezus ni prišel, da bi ozdravil le naša telesa. Ta so podvržena minljivosti in smrt je neizbežna. Ozdraviti želi našega duha, naše srce; našo miselnost, naše mišljenje (miselne vzorce, svetonazor), naše čustvene rane (boleče spomine). V njih se pogosto skrivajo razlogi za psihosomatske bolezni in bolečine. Z doseganjem tovrstnega ozdravljenja bomo lahko v življenju napredovali – »šli naprej«, duhovno in osebnostno rastli.

Da Jezus lahko vse to uresničuje v človeku, nujno potrebuje njegovo sodelovanje. Želi se vmešati v naše življenje in ga korenito postaviti na pravo pot. Zato te vabi, da stopiš v njegovo šolo ozdravljenja, na njegovo pot ozdravljanja!

Si želiš spremembe, globljega miru in ozdravljenja, ki ga daje Jezus? Si želiš stopiti v Jezusovo šolo in na njegovo pot ozdravljanja?

Dobrodošel/-a! Povabi še koga. Vsi potrebujemo Jezusovo šolo, šolo Božjega Sina in Odrešenika človeka!  Hvala vnaprej.

Komu je ŠOLA OZDRAVLJANJA namenjena?

Vsakomur, ne glede na osebna prepričanja in vero: vernim, nevernim, ateistom, agnostikom, drugače verujočim; vsakemu, ki si želi spoznati Jezusovo ponudbo ozdravljenja, stopiti na njegovo pot ozdravljanja in izkušati Njegovo bližino, ljubezen, Njegovo moč ozdravljanja in osvobajanja.

Program: predavanje + molitev nad posamezniki za razne potrebe (tudi ozdravljenje)

Vstopnine ni, zaželeni prostovoljni prispevki za kritje stroškov.