Domov » (VABILO – SEMINAR) Kako moliti, da je Bogu všeč in nam v korist?

(VABILO – SEMINAR) Kako moliti, da je Bogu všeč in nam v korist?

  • Dogodki

Vikend seminar: Kako moliti, da je Bogu všeč in nam v korist?

Samostan Stična, 22. – 24. oktober 2021

Vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Prijava in več informacij na [email protected] ali 041 296 509. Število mest je omejeno.

Si bil v molitvi pogosto neuslišan/-a? Te zanima, zakaj nas Bog vedno ne uslišuje?

Se ti zdi, da moliš dobro, »pravilno«? Ali zaradi neuslišanj v preteklosti ne moliš več in dvomiš v obstoj Boga? Moliš, a brez vere (zaupanja) v uslišanje? Želiš izvedeti, kakšna molitev nam prinaša največ koristi? Imaš polno vprašanj v zvezi z molitvijo? Pridi!

Komu je namenjen?

Vsem, ki že molijo, kakor tudi tistim, ki še ne; vsem, ki si želijo spoznati več o molitvi in odkrivati njeno lepoto in koristnost; vsem, ki si želijo naučiti dobro moliti – skladno z Jezusovim učenjem. Vsak bo zagotovo dobil veliko odgovorov in spoznanj glede molitve. Vsebino bomo črpali neposredno iz Božje besede, kjer nas sam Gospod uči, kako moliti, in kjer se nahajajo »recepti« ter nasveti, kako dobro, učinkovito in pravilno moliti.

Več o vsebini:

Si želiš naučiti, kako se Bogu približati? Si želiš naučiti dobro moliti? Si želiš spoznati nekatere »razloge« in »ovire«, zakaj Bog vseh molitev ne uslišuje? Si želiš izvedeti, kako je molil Jezus? Kako je učil moliti svoje učence? Se zavedaš, da je molitev po Jezusovem zgledu najučinkovitejša in najkoristnejša? Želiš spoznati, katera oblika molitve prinaša največ sadov in koristi krščanskemu življenju? Te zanima smiselnost in koristnost molitve? Si želiš, da ti molitev postane radost in ne breme?

Sveto pismo nosi v sebi številne »recepte«, »navodila« in nasvete, kako se približati Bogu, kako dobro in učinkovito moliti. Molitev je iskanje Boga, je ponižno vstopanje človeškega srca v Božjo navzočnost, je »pogovarjanje srca s tistim Bogom, za katerega vemo, da nas ljubi« (prim. KKC 2709). Molitev je globok, intimen, zaupen odnos med človekom in Bogom. Želiš priti do tega oziroma napredovati v tem?

Več o nas: www.kerigma.si

Oznake: