Domov » (VABILO) ŠOLA OZDRAVLJANJA: stopi na pot Jezusovega ozdravljenja (Ljubljana – Vič), nedelja – 6. februar

(VABILO) ŠOLA OZDRAVLJANJA: stopi na pot Jezusovega ozdravljenja (Ljubljana – Vič), nedelja – 6. februar

zavod Kerigma vas vabi v:

ŠOLA OZDRAVLJANJA:

stopi na pot Jezusovega ozdravljanja (Ljubljana)

 

»Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni« (vsi smo bolni in zato potrebni Božjega Zdravnika J)

 

Ljubljana (Antonov dom, Vič):

Nedelja: 6. februar (4. srečanje), 6. marec, 3. april, 8. maj, 5. junij (2022)

Ura: 16.00 – 18.00

 

Vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Organizator: zavod Kerigma, zavod za spodbujanje krščanskih vrednot (www.kerigma.si)

Kratek opis:

V naši družbi ne manjka ponudb za doseganje in ohranjanje zdravja. Vse te ponudbe izvirajo iz človeških dognanj, spoznanj, opazovanja človeka, kakor tudi iz raznih filozofij in domišljije človekovega uma, ki je brezmejen. Si želiš spoznati še Božjo ponudbo in Božji pogled na človekovo zdravje? Kako na zdravje gleda Bog sam? Kaj nam svetuje glede doseganja in ohranjanja zdravja? In kako ga tudi izkušati?

Če te zanimajo Njegovi nasveti, recepti, stopi v Njegovo šolo!  Ne bo ti žal. Jezusova šola je edinstvena. Kar je nemogoče človeku, je mogoče Bogu. Kar je človeku nejasno, zakrito, je odkrito Bogu. Pa tudi doživljal boš lahko Njegovo ozdravljajočo moč in ljubezen.

Jezus je živ in ozdravlja tudi danes. Človek ni le telesno bitje, zato (pretirano) ukvarjanje s telesnim zdravjem ni dovolj za doseganje sreče in polnosti življenja. Človek je mnogo več kot le telesno bitje. Je tudi duševno in duhovno. Človekov duh je najpomembnejši in najgloblji del človekove osebnosti. Če je ta bolan, se prej ko slej zgodi, da se posledice prenesejo na dušo in telo, saj sta neločljivo povezana z njim. Človekov duh je v človeku kakor temelj pri hiši. Če ta ni »zdrav«, trden, dovolj zaščiten pred vlago, se posledice kmalu pokažejo na (vidnih) zidnih razpokah. V našem primeru torej na duševni in telesni ravni.

Duševno (čustveno in mentalno) in duhovno področje ljudje preveč zapostavljamo in zanemarjamo. Pogosto se dogaja, da zdravimo določene (fizične) dele v telesu, a neuspešno, ker je vzrok drugje. Kaj nam pomaga, če zdravimo simptome in ne vzrokov bolezni, pravih bolezni? Jezus ni prišel, da bi ozdravil le naša telesa. Ta so podvržena minljivosti in smrt je neizbežna. Ozdraviti želi našega duha, naše srce; našo miselnost, naše mišljenje (miselne vzorce, svetonazor), naše čustvene rane (boleče spomine). V njih se pogosto skrivajo razlogi za psihosomatske bolezni in bolečine. Z doseganjem tovrstnega ozdravljenja bomo lahko v življenju napredovali – »šli naprej«, duhovno in osebnostno rastli.

Da Jezus lahko vse to uresničuje v človeku, nujno potrebuje njegovo sodelovanje. Želi se vmešati v naše življenje in ga korenito postaviti na pravo pot. Zato te vabi, da stopiš v njegovo šolo ozdravljenja, na njegovo pot ozdravljanja!

Si želiš spremembe, globljega miru in ozdravljenja, ki ga daje Jezus? Si želiš stopiti v Jezusovo šolo in na njegovo pot ozdravljanja?

Dobrodošel/-a! Povabi še koga. Vsi potrebujemo Jezusovo šolo ozdravljanja, šolo Božjega Sina in Odrešenika človeka! J Hvala vnaprej.

Komu je ŠOLA OZDRAVLJANJA namenjena?

Vsakomur, ne glede na osebna prepričanja in vero: vernim, nevernim, ateistom, agnostikom, drugače verujočim; vsakemu, ki si želi spoznati Jezusovo ponudbo ozdravljenja, stopiti na njegovo pot ozdravljanja in izkušati Njegovo bližino, ljubezen, Njegovo moč ozdravljanja in osvobajanja.

Program: predavanje + molitev nad posamezniki za ozdravljenje in osvoboditev

Prispevek na srečanje (za kritje stroškov): 10 eur/oseba. Poravna se ob prihodu.

 

Več o nas in bližnjih dogodkih: www.kerigma.si