Domov » (VABILO) Tečaj “Spoznavanje Boga”

(VABILO) Tečaj “Spoznavanje Boga”

Zavod Kerigma vabi na BREZPLAČNO spletno predstavitev tečaja:

SPOZNAVANJE BOGA (figulus)

Tečaj spoznavanje Boga (figulus) zagotovo spada med najboljše tečaje za duhovno in osebnostno rast. Če želiš duhovno in osebnostno rasti, je tečaj SPOZNAVANJE BOGA odlična ponudba zate.

Sreda: 15. september

Ura: 20.00 – 21.30 (zoom)

Vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Prijava in več informacij: [email protected] ali 041 296 509

Veseli in hvaležni vam bomo, če vabilo še komu posredujete. Gre za izjemno koristen in kakovosten tečaj. J Spremljajte nas tudi na fb-ju (zavod Kerigma) in instagramu.

Kratek opis:

Spoznavanje Boga je nujno in nepogrešljivo, če človek želi v življenju napredovati, rasti duhovno in osebnostno. To se ne zgodi samo od sebe, brez našega sodelovanja. Bog sam preko svoje besede, zapisane v Svetem pismu, človeka uči vsega pomembnega glede življenja in mu razkriva resnico v zvezi s svetom, v katerem živimo, odnosi, odločitvami, odzivanjem, mišljenjem, razmišljanjem, vplivom zla, notranjostjo človeka, gledanjem na stvari, dogodke, dojemanjem življenja, kaj je pomembno in manj pomembno, kaj nas mora skrbeti in kaj ne … Na ta način spoznavamo in dobivamo odgovore na življenjska vprašanja in smisel življenja, spoznavamo sebe in pravo pot, poglabljamo odnos z Bogom in se s tem uresničujemo. Brez spoznavanja Boga ni in ne more biti napredka v življenju, kakor si ga želimo.

Več o vsebini:

Si želiš spoznavati Boga? Se želiš srečevati z Njim? Si želiš poglabljati odnos z Bogom in se mu približati? Si želiš prihajati do odgovorov na svoja življenjska (in verska) vprašanja? Si želiš napredovati v molitvi in se učiti moliti? Se želiš (na)učiti notranje in premišljevalne molitve, ki prinašata največ sadov krščanskemu življenju? Si želiš bolje spoznati in razumeti Božje besede, zapisane v Svetem pismu? Se želiš učiti pri Jezusu Kristusu, Učitelju življenja, da bi hodil/-a po pravi poti, sprejemal/-a prave odločitve in bi tvoje življenje postajalo kakovostnejše? Si želiš spoznavati, kaj je Božja volja zate? …

Prosti termini:

Lj-Vič, Antonov dom (torek, 9.00 – 11.00);  v živo ali preko zoom-a

Petek, 20.00 – 22.00 (preko zoom-a)

Torek, 9.00 – 11.00; 17.00 – 19.00; 19.30 – 21.30 (v živo v Štepanji vasi ali preko zoom-a)

Mnenja udeležencev tečaja:

»Tečaj figulus mi je všeč zato, ker se mi zdi metoda študija Svetega pisma drugačna in sveža. Velikokrat mi Božja beseda spregovori in odgovori na mojo trenutno življenjsko situacijo. Zelo me obogati razmišljanje mojih sošolk in sošolcev, velikokrat si zaupamo tudi zelo osebne izkušnje. Pravi biser pa je naš voditelj, ki nam odpira nove vidike Besede in vedno z duhovno odprtostjo in občutkom za nas tečajnike vsako srečanje pelje in pripelje do konca z molitvijo! Vsak teden komaj čakam na torek, ko imamo srečanje!« (V. R.)

»Tečaj figulus je, za mene, češnja na smetani, v smislu duhovnega napredovanja. Sveto Pismo postane, preko tega tečaja, resnično živa Božja Beseda… in skupina je čudovita, kjer je vsak ‘tečajnik’ brat, sestra v medsebojni duhovni povezanosti … Hvala Bogu, da me je pripeljal na tečaj figulus« (V. S.)

»Tečaj figulus ti postavi tvojo sliko o tem, kdo Jezus Kristus je, ‘na glavo’. Odkrivaš ga na novo, ko si dovoliš, da ignoriraš, kar ‘misliš, da veš’ – šele takrat ti sam svetopisemski tekst spregovori na novo in na polno. Figulus mi je najljubša in najboljša metoda za srečanje z Njim preko zapisane besede« (M. K.)

»Tečaj figulus mi je všeč, ker oblikuje moje srce, ne da bi jaz sploh to vedela oz. imela kakšno znanje Svetega pisma. Vse kar naredim je to, da v torek, ko je tečaj figulusa, pridem v prostore tečaja in pustim Svetemu Duhu, da deluje. Na tečaj velikokrat pridem žalostna, polna skrbi, zmedena, utrujena od obveznosti… odhajam polna notranjega spoznanja in veselja. Dobim krila. Kot bi popila red bull. Všeč mi je tudi vodenje, ker naš vodja, daje prednost Svetemu Duhu in je del nas. Najlepša je molitev ob koncu srečanja, kjer s posebnim občutkom, vodja tečaja, poveže nas, vse naše najbližje, in tiste, ki nas prosijo za molitev, z našim Stvarnikom. Torej v torek nima nič prednosti pred tečajem in ni nobenih izgovorov. Komaj ČAKAM« (L. Š.)

Daljša predstavitev in PROSTI TERMINI: https://www.kerigma.si/tecaji/tecaj-figulus

Tečaj lahko vodimo tudi v vaši župniji. Za začetek je potrebno vsaj 5 udeležencev, največ pa 8. Kontaktirajte nas. Za začetek vam ga lahko predstavimo.