Domov » 13. oktober – peti fatimski dan v letu

13. oktober – peti fatimski dan v letu

Veriga molitve in žrtve “za Slovenijo gre” – 5. fatimski dan 2021 – 30 let SLO osamosvojitve – 13. oktober 2021 – ob SLO predsedovanju Svetu EU:

 

uvodna misel:

Danes je zadnji fatimski dan, 13. oktober 2021. Ob SLO predsedovanju Svetu EU darujemo Sveti Trojici, po namenu Evrope pet prvih sobot na fatimski način, devet prvih petkov in fatimske dneve 2021. Posebno pa odmeva začetek sinode Cerkve, ki se bo ta konec tedna uradno začel tudi po SLO krajevnih Cerkvah. Zato skupno molimo: “O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu! Danes se posvetimo in izročimo tvojemu brezmadežnemu Sinodo, ki bo potekala tudi po naših krajevnih Cerkvah, župnijah in gibanjih!”

Uvodna molitev:

»Moj Bog, verujem vate, molim te, upam vate in te ljubim nad vse. Prosim te odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.« (molitev angela spomladi 1916)

Vzkliki k Brezmadežnemu Srcu Device Marije:

Srce Marijino, od začetka Brezmadežno … prosi za nas!

Srce Marijino, polno milost polno …

Srce Marijino, med vsemi najbolj oblagodarjeno …

Srce Marijino, prestol slave …

Srce Marijino, brezno ponižnosti …

Srce Marijino, brezno ponižnosti …

Srce Marijino, žrtev Božje ljubezni … prosi za nas!

Kaj se je zgodilo v Fatimi 13. oktobra 1917?

Ta dan se je nabralo okrog petdeset do sedemdeset tisoč ljudi. Lizbonsko časopisje je namreč objavilo novico, da bo 13. oktobra Gospa naredila čudež, da bodo vsi verjeli. … Prišli so tudi nekateri neverni, ker so bili prepričani, da napovedanega čudeža ne bo in bodo lahko vse skupaj razkrinkali kot izmišljotino.

Kako je božja služabnica sestra Lucija pričevala o tem dnevu?

Od doma smo šli precej zgodaj, ker smo računali z zamudami na poti. Ljudi se je kar trlo. Lilo je kakor iz škafa. Ker se je moja mati bala, da je tisti dan zadnji v mojem življenju, se ji je zaradi negotovosti, kaj se bo zgodilo, trgalo srce in me je hotela spremljati. … Niti globoko blato na poteh ni oviralo teh ljudi, da ne bi z največjo ponižnostjo pokleknili in prosili. Ko smo prišli v Irijsko globel do hrastiča, sem po notranjem nagibu prosila ljudi, naj zapro dežnike, da bomo molili rožni venec. Malo zatem smo videli odsev luči in takoj nato našo Gospo nad hrastičem.

Kako se je Marija predstavila, kaj je obljubila in kaj je prosila?

“Hočem ti povedati, naj napravijo tukaj kapelo meni v čast; sem Gospa rožnega venca; še naprej vsak dan molite rožni venec. Vojne bo konec in vojaki se bodo v kratkem vrnili domov.”

Kaj je prosila Lucija in kako se je odzvala Marija?

Lucija: “Prositi Vas moram veliko stvari: da bi ozdravili nekatere bolnike in spreobrnili nekatere grešnike itd.” Devica Marija: “Nekatere bom, drugih ne. Morajo se poboljšati in prositi odpuščanja za svoje grehe.” Z bolj žalostnim izrazom je rekla: “Naj ne žalijo več našega Gospoda Boga, ki je tako zelo žaljen.”

Kako je bilo z obljubljenim čudežem?

Marija je v prikazanju julija, avgusta in septembra 1917 napovedala, da bo 13. oktobra napravila čudež, ki ga bodo videli vsi, da bodo verjeli. Skoraj vsi navzoči so videli sončni čudež. Videli so ga tudi v nekaterih drugih krajih, celo do 40 kilometrov daleč od Fatime.

Kaj se je zgodilo med sončnim čudežem?

Na svetu takšen prizor nikoli ni bil viden. Na naraven način ni mogoče razložiti čudovitega vrtenja ognjenega kolesa, ko se sonce in vse, kar je okoli njega, nekaj časa vrti v izrednih barvah, kakor opazovalci soglasno izpričujejo. In če kritično motrimo tretji del sončnega čudeža, zagon sonca proti zemlji, moramo priznati, da je tak pojav docela zunaj kateregakoli astronomskega zakona in je tudi proti naravnim zakonom… . (prim. Marijina sporočila, A. Nadrah)

Osrednja molitev:

“Presveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh, molim Te iz dna srca in Ti darujem predragoceno telo, kri, dušo in božanstvo Jezusa Kristusa, navzočega v vseh tabernakljih sveta, v zadoščenje za žalitve, bogoskrunstva in brezbrižnosti, s katerimi ga žalijo ljudje. Po neskončnem zasluženju presvetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.” (molitev angela ob tretjem prikazanju 1916)

Duhovna spodbuda:

Molitev k Svetemu Duhu za sinodo si bom namestil na mobilni telefon ali na računalniški ekran in jo bom redno molil.

Zaključna molitev:

»Moj Bog, verujem vate, molim te, upam vate in te ljubim nad vse. Prosim te odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.« (molitev angela spomladi 1916)

T. S.