Domov » Četrti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Četrti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

Uvodna misel:

Živimo osrčje fatimske skrivnosti, kar se je pred stoletjem napovedalo se sedaj dogaja. Nikoli nisem bil navdušen na kopico novih in novih privatnih razodetij. Ne le to, da niso preverjena temveč nas z lahkoto, kot čebele speljejo na drug in nepreverjen cvet, ki ni tako kvaliteten, pristen in duhovo koristen. Tudi v duhovnem življenju je lahko nekaj bolj kot duhovni adrenalin in drugo kot kvalitetna in resnična hrana. V tem je velika skrivnost, da se moramo držati preverjene duhovnosti kot tudi preverjenih privatnih razodetjih, po katerih nam Sveta Trojica, največkrat po Mariji, osvetljuje trenutno dogajanje; posvari pred prihodnostjo; če se ne odvrnemo in spreobrnemo, in nam v takšnem primeru napove tudi posledice. Marija jih je v Fatimi in le te se odvijajo pred našimi očmi, tako blizu, tako ne daleč od nas, s takšno grozoto, srhljivo in nepredstavljivo, in v teh ljudeh gledamo s papežem brate in sestre, ki so nam blizu, po kulturi, po veri, po običajih, vrednotah, pripadajo Evropi. Predsednik Putin in njegov krog nosi popolno odgovornost za udejanjanje vojnih grozot. Ruska zmota pa je posledica kopičenja zla celega sveta, pravi Marija v Fatimi. Zato je eno od bistvenih sporočil Device v Fatimi: «Pokora, pokora, pokora!« To pa nam predoči tudi Jezus v današnjem Evangeliju:« A če se ne spreobrnete, boste vsi prav tako pokončani.« … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! …

Iz dnevne Božje besede:

» … Odgovóril jim je: »Mar mislite, da so bili ti Galilejci večji grešniki kakor vsi drugi Galilejci, ker so to pretrpeli? … Ali pa onih osemnajst, na katere se je podrl stolp v Síloi in jih ubil, mar mislite, da so bili večji dolžniki kakor vsi drugi prebivalci Jeruzalema? Povem vam, da ne. A če se ne spreobrnete, boste vsi prav tako pokončani.«… .« (Lk 13,1-9)

Iz Marijinih  litanij:

Mati Stvarnikova  … prosi za nas!

Mati Odrešenikova

Devica najmodrejša

Devica častitljiva

Devica hvale vredna

Devica mogočna

Devica milostljiva …  prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Kratka kateheza:

Ko zremo v srhljivo misel predsednika Putina, v njegovo sovraštvo in totalitarnost, nas to spodbuja k spreobrnjenju. In dejansko gledamo velika znamenja tega duhovnega procesa: poenotenje Evrope, poenotenje Ukrajine, poenotenje sveta, nov zanos še ne dokončanega poslanstva obrambnega zavezništva Nata – njegovo izredno discipliniranost -;  karitativnost, ki jo je prebudila vojna širom po Evropi in drug po svetu, ter neprecenljivo cenjenje miru in sožitja med narodi kot tudi čutenje, kako hitro se lahko vse skupaj sprevrže v novo svetovno vojno. Zgodilo se je, to kar je bilo za Evropo praktično, v 21. stoletju nepredstavljivo – predvsem ta krvoločni način vojskovanja – . Iz tega pa nas nagovarja ukrajinska krajevna Cerkev, ki si bo sredi teh vojnih grozot posvetila Marijinemu Brezmadežnemu Srcu; ko krvavijo kot narod in domovina svojo trdnost in zavetje najdevajo predvsem v Jezusovem in v Marijinem Srcu, ki je sila žaljeno, užaloščeno in prav tako prebodeno. A trpi skupaj z njimi pod Jezusovim križem. Ukrajina se je v tem strašnem vojnem boju počutila predvsem zapuščeno, kot sta se tudi Jezus in Marija počutila na Golgoti, na njun veliki petek. … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. …

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Ko prebiramo fatimsko skrivnost nas prešine kako aktualna je Stara zaveza in kako je Sveto pismo eno samo in enovito. V fatimski skrivnosti nam Sveta Trojica razodeva, kako blizu je božja roka zgodovini sveta, narodov, političnim in ideološkim gibanjem.  Brez Fatime bi si lahko mislili, da je Gospodar zgodovine ‘zaspal na čolnu’, sredi razburjenega morja – tedanjega časa – . Fatima se je prebudila kot odgovor Svete Trojice, tudi na socialistično – komunistično gibanje, ki se je prebudilo v Evropi in je utemeljeno na Marxovi in Engelsovi teoriji. Ta misel je v svet pripeljala okoli 100 milijonov mrtvih, če pogledamo, kaj se je dogodilo na Kitajskem, Sovjetski zvezi, v drugi svetovni vojni kot tudi po njej, v srednji in vzhodni Evropi; kot tudi dan danes. Bog nas je želele rešiti in nam je poslal na proti Devico v Fatimo. Brez tega bi si lahko, resnično spraševali, kako to, da nas dobri Gospod ni prišel posvariti, kajti močno je prevarala ta ideja in zaslepila množice, delavski razred … . Posledice čutimo še danes. Naj nam dogodki v Ukrajini pomagajo odstraniti, ne le osebne temveč tudi družbene simbole totalitarizma in nasilja, ki ostajajo, še dan danes sredi med nami. … Usmili se nas o Gospod!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Marija v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naš brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen.

T. S.