Domov » Devetdnevnica pred praznikom Marijinega rojstva – 3. dan

Devetdnevnica pred praznikom Marijinega rojstva – 3. dan

namen: da bi bili odprti Mariji Jezusovi Materi

geslo: »zakaj vi ste otroci luči … ; nismo otroci noči in ne teme« (1 Tes 5, 5)

uvodna beseda:

Včeraj je dokončno dozorelo tudi naše geslo 9 dnevnice, ki je vzeto iz dnevnega berila: “Vi pa, bratje, niste v temi, da bi vas ta dan zalotil kakor tat. Zakaj vsi vi ste otroci luči in otroci dneva; nismo otroci noči in ne teme. Torej ne spimo kakor drugi, ampak čujmo in bodimo trezni.«   (1 Tes 5, 4) Na prvi četrtek nas še toliko bolj nagovori, ko Jezus nagovori svoje  učence: “Eden izmed vas me bo izdal!« Po večerji pa se to zgodi prav vsem, saj pospijo v sladkem spanju, ob Jezusovem prijetju pa se vsi razbežijo. Kako aktualna so Marijina sporočila na Kureščku, ki nas kličejo k zvestobi krstnim, zakonskim in duhovniškim obljubam, in tako tudi pravemu nauku. Ena od temeljnih besed Marije na Kureščku je beseda zvestoba: »Bodite budni in zvesti« (3.7.19993); »Ostanite zvesti Cerkvi in njeni glavi – Kristusu, papežu, škofom … «(4.4.1998); «Bodite mi zvesti! (3.3.1990; 7.4.1999);»Ostanite zvesti obljubam, ki ste jih dali pri prejemanju zakramentov«(7.3.1998); »Ostanite zvesti udje Cerkve« (4.9.1993); »Vaša zvestoba četrti božji zapovedi bo nagrajena« (1.3.1990);»Zvestoba, molitev, post in čuječnost so vaša obramba« (4.4.1992); »Ostanite zvesti troedinemu Bogu, Cerkvi, mojemu ljubljenemu Sinu, papežu  ter njemu zvestim škofom in duhovnikom« (24.9.1998); »Ostanite zvesti tudi v preizkušnjah« (5.1.1991). … Marija mati dobrega sveta … prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

Uvodna molitev:

Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija … .

vzkliki k Devici Mariji:

Mati ljubezniva … prosi za nas!

Mati čudovita …

Mati dobrega sveta …

Mati Stvarnikova …

Mati Odrešenikova … prosi za nas!

Iz dnevne Božje besede:

»Tisti čas je množica pritiskala za Jezusom, da bi poslušala Božjo besedo; on je pa stal ob Genezareškem jezeru in zagledal dva čolna, ki sta bila pri bregu; ribiči so bili stopili iz njih in so izpirali mreže. Stopil je v enega izmed čolnov, ki je bil Simonov, in ga prosil, naj odrine malo od kraja; in sédel je in iz čolna množice učil. … .« (Lk 5,1-11)

Osrednja molitev:

Marija je rekla:«Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija … .

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija … . Amen.

Kateheza o dogajanju v času COVID-19 in cepljenja:

Kako se človek počuti potem ko se cepi?

Moja osebna občutja – animator verige molitve in žrtve – : To je res velika osebna zmaga, to je res velik korak proti toku, kajti ustvarja se neverjetna miselnost, ki širi veri in medicinski stroki tuj nauk, ki se mu ne smemo pustiti zapeljati, prav glede COVID-19 in cepljenja.

Kako pa je bilo ob samem cepljenju?

Izkoristil sem teh nekaj trenutkov in se kratko obrnil, glede vsega kar kroži med nami, na medicinsko sestro, ki pravi, da je cepivo 1000 manj močno (nevarno) od kontracepcijskih tabletk, ki se jih dan danes obilo uporablja.

Kaj pa v trenutkih cepljenja?

Kot vsako drugo zdravilo ima lahko tudi cepivo negativne kratkotrajne učinke – boli npr. rama ali zateka roka – .

V trenutkih cepljenja sem blagoslavljal to cepivo v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Ameriški bolniški duhovnik je dejal, da opaža med bolniki sekundarne bolezni, ki so posledica močnih zdravil, če pa jih verniki blagoslavljajo teh ni.

Kako sprejeti splošno priznane minimalne in kratkotrajne učinke cepljenja?

Zelo je zanimivo, da je vsa SLO zbirala za Crisa, da je šel na gensko terapijo v ZDA, pa ni nihče delal hrupa in sedaj ta otrok, prav zaradi genske terapije dela velik napredek. Prav tako pozabljamo, da vse tumorje zdravijo s tako močnimi zdravili, da ljudem odpadejo lasje, da bruhajo, da shujšajo, pa spet noben ne dela hrupa. Prav tako pozabljamo, da so v strokovni literaturi tudi primeri smrti zaradi aspirina, a ga jemljemo kot bonbonček, brez hrupa, še doda redovnica in farmacevtka.

Kako razumeti, da se je tudi sveti oče papež izpostavil, da se je dal cepiti kot tudi glede njegove kateheze za Vnebovzeto?

Kako je imela Cerkev prav, da se je javno izjavila, da je cepljenje z etično spornimi cepivi dopustno – cepivu se namreč očita, da je žig iz knjige Razodetja, da je Marija rekla ne cepljenju  – da je to zvarek z demonskim duhom.  Kako prav je, da je Cerkev ob tej epidemiji dopustila svobodno odločitev, v povezanosti z odgovornostjo za sebe, bližnjega in skupnost. Cerkev prav tako dopušča, po istem nauku tudi pričevanje v korist nerojenih. Kako prav je, da je celo papež Frančišek javno izjavil, ko se je cepil kot tudi, ko je potrdil, da je cepljenje dejanje ljubezni. Cerkev prihaja s tem nasproti državni in mednarodni skupnosti, ki se prizadevata čim preje premagati epidemijo, z odločitvami in sredstvi na podlagi stroke in znanosti ter avtentičnega razodetja! Predvsem pa zavarovati številna življenja in preprečiti huda obolenja ter dolgotrajne rehabilitacije.

Zaključna molitev:

Gospod Sveti Duh, po Marijinem Brezmadežnem in deviškem Srcu Ti izročimo in posvetimo novo šolsko, pastoralno in akademsko leto! Marija nevesta Svetega Duha, varuj in vodi nas po svojem Brezmadežnem Srcu, po Svetem Duhu v zavetje Tvojega Sina Jezusa Kristusa, ki živi in kraljuje zdaj in vekomaj. Amen

T. S.