Domov » Devetdnevnica pred praznikom Marijinega rojstva – četrti dan

Devetdnevnica pred praznikom Marijinega rojstva – četrti dan

Namen: da bi bili odprti Mariji Jezusovi Materi

Geslo: »zakaj vi ste otroci luči … ; nismo otroci noči in ne teme« (1 Tes 5, 5)

Uvodna beseda:

Morda se bomo danes, čez dan spomnili, kaj je Kristus storil za nas, na današnji dan – prvi petek v mesecu – . Morda se bomo spomnili, kako je bil izdan od Juda, ali kako ga je zatajil Peter, ali kako je bil zapuščen od učencev ali kako je bil zaslišanj od Pilata, ali kako je bil zavržen od lastnega ljudstva, ali kako je bil strašno bičan, ali kako so ga zasmehovali in mu nadeli trnovo krono, ali ko je bil križan in so ga pribijali na križ … ali ko so mu prebodli Srce. Marija Jezusova in naša Mati nas posebno vabi, da bi se spomnili, s kakšno veliko ljubeznijo je Kristus to za nas storil. Kliče nas k spreobračanju in pokori za naše grehe in grehe sveta. Želi, da bi mu na te velike dneve – prvi petek – poklonili nekaj več časa ter ga tolažili in mu zadoščevali, v njegovi veliki zapuščenosti, bolečini in smrtni agoniji. Na današnji dan to posebno darujemo za Evropo, v času SLO predsedovanja Svetu EU. Evropa je definitivno obrnila hrbet Bogu. Kaj bi se zgodilo, če bi zagrnili sonce nad Evropo? Zapustiti in tajiti Boga pa je veliko slabše in hujše! A predsedovanje SLO Svetu EU kot tudi odmev iz zadnjega blejskega strateškega foruma prinaša upanje! Na tej mednarodni konferenci sta prva akterja SLO diplomacije odprla nagovor z besedami, ki lahko prinašajo dolgotrajno upanje stari celini. Dejala sta, da je bilo deset od enajst očetov združene Evrope povezana s krščansko demokracijo; dejala sta, da je ponovno potrebno odpreti pogovor o vsebini temeljnih vrednotah evropske skupnosti; dejala sta, da je potrebno zidati Evropo na prvotnem temelju, kjer bo njena prihodnost trdna, in ne na pesku. Prav tako je g. Peterle povedal, da je potrebno naše vrednote uskladiti, kajti na vzhodu Evrope pomenijo nekaj drugega kot na zahodu; izpostavil je tudi pravico do življenja nerojenih. SLO predsedovanja svetu EU vabi Evropo od tehnokracije k vsebini in naravnanju prihodnosti v obliko in v luči temeljnih vrednot, kakor so bile v umevanju očetov združene Evrope. Marija mati dobrega sveta … prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

Uvodna molitev:

O, presveto Srce Jezusovo, Tebi izročamo in posvetimo Evropo in vse njene državljane.
O, presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to našo izročitev in posvetitev Evrope tvojemu prebodenemu Srcu v imenu svetega očeta, vseh škofov, duhovnikov, vernikov, pokojnih in vseh naših svetnikov!
Sprejmi to posvetitev posebno v imenu zavetnikov in sozavetnikov Evrope.
Sprejmi presveto Srce Jezusovo to posvetitev, posebno v imenu očetov Evropske zveze!
Presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to posvetitev v imenu trojne in ene Cerkve, ki je v nebesih, v vicah in na zemlji!
Presveto Srce Jezusovo! Varuj nas, vodi nas, spremljaj nas, pomagaj nam! Odpovedujemo se sebi, dajemo se Tebi, sprejmi nas v svoje presveto Srce! Naj tako raste, po tvojem presvetem in prebodenem Srcu božje kraljestvo med nami! Naj se tako, po tvojem neizmerno usmiljenem Srcu širi, množi in raste pravičnost in mir, v Svetem Duhu med nami! Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas! Prosimo Te, popelji nas po poti spreobrnjenja in pokore za naše grehe in grehe vsega sveta! Naj bomo tvoje sveto duhovništvo ter sveto in brezmadežno tvoje ljudstvo, ki se ti daruje, zdaj in vekomaj. Amen.

Vzkliki k Devici Mariji:

Devica najmodrejša … prosi za nas!
Devica častitljiva …
Devica hvale vredna …
Devica mogočna …
Devica milostljiva … prosi za nas!

Iz dnevne Božje besede:

» … Pripovedoval jim je pa tudi priliko: »Nihče ne prišije zaplate od nove obleke na staro obleko; sicer novo raztrga, stari pa se zaplata od nove tudi ne poda. In nihče ne deva novega vina v stare mehove; sicer novo vino mehove razžene in vino sámo se razlije in mehovi končajo. … .Lk 5,33-39)

Osrednja molitev:

In Beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija … . Amen.

Kateheza o dogajanju v času COVID-19 in cepljenja:

(nadaljevanje)

Je Marija v kateremkoli prikazovanju rekla NE cepljenju?

Eno od teh sporočil prihaja po vidcu, ki ga je Cerkev povsem prepovedala širiti, a se njegovo sporočilo še vedno širi tudi v Sloveniji. Kar je sedaj po vsej sveti Cerkvi prepovedano širiti, kar nasprotuje legitimno izvoljenemu papežu kot tudi najvišji obliki učiteljstva Cerkve, nam sedaj oznanja, da Marija prepoveduje cepljenje. To res ne gre skupaj.
Sveti Duh se odraža tam kjer je pokorščina, ne le Cerkvi, temveč tudi legitimni civilni oblasti. Marija in Jožef gresta tik pred porodom na več kot sto kilometrov dolgo pot v Betlehem. Bila sta pokorna civilni oblasti, kljub hudim nevarnostim, na peš poti tik pred porodom. Kako bi Sveta Trojica po Mariji nasprotovala, kar nas sedaj varuje pred smrtonosnim virusom in težkimi oblikami bolezni! Ne le Marija, tudi Sveta Trojica se v celotni zgodovini Cerkve še ni nikoli spuščala v zadeve druge znanosti po prikazovanjih in privatnih razodetjih. Sveta Trojica nam po Mariji, kjer so pristna prikazovanja oznanja Jezusa in njegovo pot k Njemu. To je njeno bistveno sporočilo, prihaja k nam, da poživimo versko prakso – npr. sv. rožni venec, sv. mašo, branje in premišljevanje Božje besede, spoved, post – predvsem na nevarnih in odločilnih križiščih človeške zgodovine.
Nek hindujski znanstvenik je povedal, da mu hindujska boginja na usta polaga matematične formule, s katerimi sedaj merijo črne luknje v vesolju. Kaj pa je bilo delo tega znanstvenika? Na vseučilišču Oxfordu jih je dokazal na podlagi obstoječe znanosti iz matematike in fizike. Ta sporočila, ki sedaj oznanjajo »ne cepljenju«, pa so proti nauku, zgledu, pričevanju in vabilu Cerkve ter namestnika in naslednika Jezusa Kristusa na zemlji papeža Frančiška. A predvsem so tudi nezdružljiva s tekočo znanostjo! Nemogoče jih je dokazati!
Jezus je prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju (Jn 10, 10)! Ne pa da bi nam prepovedal po Mariji, ki je Mati življenja, uporabljati to, kar nas dan danes lahko zavaruje pred smrtjo in težkimi virusnimi oblikami. Nauk Cerkve sprejema, kljub stranskim učinkom strokovno medicino in njena spoznanja, tako na področju zdravljenja kot zdravil in cepiv. Vsa cepiva v zgodovini so se izkazala kot velika pomoč pri premagovanju epidemij! Temu oporekata tudi dve drugi sporočili, iz različnih prikazovanj, ki prav tako nimata dovoljenje za širjenje.

Kako ravnati v primeru prejemanja ali širjenja nebeških sporočil?

Treba je prositi krajevni škofijski ordinariat za strinjanje glede širjenja. Na Kureščku so to storili in takratni nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference dr. Alojzij Šuštar je izrazil mnenje, da v njih ni nič spornega glede nauka in morale Cerkve kot tudi, da jih je primerno in koristno širiti. Le tako so ta sporočila lahko blagoslov, drugače pa mečejo slabo luč tako na vsebino kot na pristnost. V dandanašnjem primeru, ko so tudi proti nauku in pričevanju Cerkve, pa vernike zavajajo in jim preprečujejo mirno in svobodno odločitev ter jih tako ogrožajo glede življenja kot zdravja.

(se nadaljuje)

Zaključna molitev:
Gospod Jezus Kristus, Tvojemu presvetem Srcu zročamo in posvetimo novo šolsko, pastoralno in akademsko leto! Presveto in neskončno usmiljeno in prebodeno Srce Jezusovo, spremljaj, varuj in vodi nas, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

T. S.