Domov » Devetdnevnica pred praznikom sv. Jožefa delavca – prvi dan

Devetdnevnica pred praznikom sv. Jožefa delavca – prvi dan

geslo: »Pojdite k Jožefu; kar vam poreče, to storite« (1 Mz 41, 55)

namen: hvaležnost in zahvala sv. Jožefu

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Uvodna misel:

Pred nami je praznik sv. Jožefa delavca, koliko se mu lahko hvaležni in se mu zahvalimo, za pretekle štiri leta, od zadnjega praznika demokracije! SLO je odlično prestala veliko preizkušnjo korone, njene bonitetne ocene so zelo visoke, da se lahko zadolžuje po negativni obrestni meri; imam najnižjo stopnjo brezposelnosti v zgodovini; gradi, obnavlja in povezuje se kot še nikoli v zgodovini; SLO ima le za desetinko odstotne točke manjši, napovedani rast DBP za 2022 od Poljske, ki je v EU na prvem mestu; župani in gospodarstveniki so si enotni, da je sedanja vlada poskrbela za decentralizacijo, prestrukturiranje gospodarstva v korona krizi kot tudi za njegov razcvet. SLO se je dejansko vrnila  na mednarodni zemljevid, odlično predsedovala Svetu EU; odločilno animirala mednarodno skupnost z obiskom premiera v Ukrajini kot tudi vrnitev diplomatskega predstavništva v Kijev; temu sledijo največji in najvišji predstavniki EU,  mednarodne skupnosti kot tudi posameznih držav. Naj bo ta 9 dnevnica zahvala sv. Jožefu, ki smo ga tako prosili pred zadnjim praznikom demokracije, da se milostno ozre na nas in nam izprosi prepotrebnih milosti. Predvsem pa potrebujemo enako milost kot pred začetkom korone, ko so pet čez dvanajsto, za krmilo SLO ladje poprijeli sposobni, zavedni in odgovorni državljani RS.

Sv. Jožef izročimo in posvetimo Ti SLO!  Posebno volilno telo, varuj ga, zaščiti ga in vodi v presveto Jezusovo Srce:

Uvodna molitev:

K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo …

Vzkliki iz litanij sv. Jožefa:

Sveti Jožef,

Slavni sin Davidov … prosi za nas!

Luč očakov …

Ženin Božje Porodnice …

Odrešenikov varuh …

Čisti varuh Device … prosi za nas!

Iz dnevne Božje besede:

Jezus jim je rekel: »Otročiči, ali imate kaj prigrizniti?« Odgovorili so mu: »Ne.« On jim je rekel: »Vrzite mrežo na desno stran čolna in boste našli.« Vrgli so torej in že je niso mogli izvleči zaradi obilice rib. … . (Jn 21,1-14)

Osrednja molitev:

… ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in
pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od
nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme …

 

Pričevanje o sv. Jožefu:

» … Še naprej vsak dan molite rožni venec. Vojne bo konec in vojaki se bodo kmalu vrnili domov.’ ‘ … ‘Nekatere bom ozdravila, drugih ne. Morajo se poboljšati in prositi odpuščanja za svoje grehe.’ Vsa žalostna je rekla: ‘Naj ne žalijo več Boga, našega Gospoda, ki so ga že toliko žalili.’ … Ko je Marija izginila za neizmernim obzorjem, smo videli ob soncu sv. Jožefa z Detetom Jezusom in Marijo v beli obleki z modrim plaščem. Zdelo se je, da sv. Jožef in Dete blagoslavljata svet; z roko sta delala znamenje križa. … .« (Fatima, 13.10.1917)

Spodbuda:

Pred našimi očmi ‘se lomi’ SLO zgodovina. Božji klic nas kliče, da jo ‘lomimo’ tudi mi. V teh dneh, ko bo volilni molk kot tudi volitve vabimo, da se odpravimo po namenih SLO na kakšno družinsko/osebno romanje –  nekaj urno – peš – s kolesi – avtomobilom –  po namenih SLO.

 

Zaključna molitev:

… in kakor si nekdaj otel Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … . Amen.

T. S. 

Oznake: