Domov » Deveti dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

Deveti dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

geslo 9 dnevnice: Bogu in Mariji v čast in zahvalo!

današnje geslo: O, Brezmadežno Srce Marijino!

uvodna beseda:

O, da bi v tej 9 dnevnici malce uvideli in začutili, kako velika priložnost je za nas – na osebni in občestveni ravni – Marijino Brezmadežno Srce, razodeto prvikrat v Lurdu in dopolnjeno v Fatimi. O, da bi ne rekli, kako lepa 9 dnevnica smo doživeli, temveč, da bi rekli, v duhu italijanskih zdravstvenih delavcev, ki prihajajo te dni na pomoč SLO: »Mettiamo in pratica«! , kar pomeni udejanjimo in izkusimo to oznanilo Marijinega Brezmadežnega Srca! Dajmo mu priložnost, dajmo mu prostor v naših osebnih in občestvenih molitvah in pobožnostih. Ne gre za preteklost, ne gre za zgodovino, ne gre za bilo je nekoč; gre za danes, gre za aktualna odprta vprašanja SLO, EU in celega sveta; naših mož in žena, naših družin, večjih in manjših občestev kot tudi podjetnikov, kulturnikov, športnikov, ostarelih in bolnih … znanstvenikov. Če bomo uporabili in sledili le starozavezno duhovnost in izročilo  bomo ’prekratki’! Če bomo uporabili in sledili le novozavezno duhovnost in izročilo bomo prav tako ’prekratki’! Če bomo uporabili vse to, v povezanosti z razodetjem Marijinega Brezmadežnega Srca bomo lomili in spreminjali zgodovino! Zakaj? Ker se Sveta Trojica želi proslaviti in poveličati po Marijinem Brezmadežnem Srcu! Zgodovina Cerkve nas je to poučila; na eni najbolj bolečih izkušenj božjega ljudstva, ki je posledično darovalo več mučencev in mučenk kot pod Dioklecijanom in ostalimi antičnimi preganjalci Cerkve. V tej 9 dnevnici smo nanizali neko osnovno teologijo in izvor Marijinega Brezmadežnega Srca, kot tudi pričevanja, ki so to potrdila. Morda bo kdo rekel: «Le ta so del preteklosti, del zgodovine, bilo je nekoč!« A današnje pričevanje, spodaj, živimo prav sedaj, in je grajeno na posvetitvi in pobožnosti do Marijinega Brezmadežnega Srca!

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Uvodna molitev:

Angel Gospod je oznanil Mariji … Zdrava Marija milosti polna …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Iz dnevne Božje besede:

» …  Povej Judovim mestom: »Glejte, vaš Bog! Glejte, vsemogočni Gospod prihaja kot močni, gospoduje s svojo roko! Glejte, njegovo plačilo je z njim in njegovo povračilo pred njim! Kakor pastir pase svojo čredo, s svojo roko zbira jagnjeta, jih nosi v svojem naročju, doječe pa rahlo vodi.« (Iz 40,1-11)

iz litanij Marijinega Brezmadežnega Srca:

Brezmadežno Srce Marijino, svetišče presvete Trojice … prosi za nas!

Brezmadežno Srce Marijino, tabernakelj učlovečene Besede …

Brezmadežno Srce Marijino, od začetka Brezmadežno …

Brezmadežno Srce Marijino, polno milosti …

Brezmadežno Srce Marijino, prestol slave … prosi za nas!

Osrednja molitev:

Marija je rekla  … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Pričevanje iz življenja Cerkve:

Danes vidimo, da živimo čudež, danes vidimo, da nam je Gospod dal, v enem najtrših odsekov SLO zgodovine, pet minut pred dvanajsto – oz. pet minut čez dvanajsto –   ljudi, ki s srcem, z znanjem in z izkušnjo delajo in se borijo za SLO. Dal nam jih je v 30 letu samostojne in neodvisne SLO; dal nam jih je v letu sv. Jožefa! Dal nam je ljudi, ki nas kredibilno, strokovno, domoljubno, pokončno in pogumno zastopajo v SLO predsedovanju Svetu EU. Zamislimo si, da bi to predsedovanje vodil človek, ki legitimira izvensodne (po)vojne poboje! Zamislimo si, da bi bili v teh kritičnih časih, v ospredju ljudje, ki izvirajo iz strank(e) s proti ustavnimi vrednotami, in ki se celo klanjajo vrednotam, simbolom in osebam komunističnega nasilja! Dobesedno živimo sredi epidemije pravi čudež, kajti, vse od osamosvojitvene vojne, še nobena vlada ni bila tako napadena in tako močno osovražena in tudi tako produktivna, strokovna in je neverjetno stabilna! Živimo čudež, ker se je prav v 30 letu samostojne in neodvisne RS kot tudi v letu sv. Jožef v SLO, sredi epidemije oblikovalo sposobno in produktivno vodstvo, ki jo sestavljajo, tako leve kot desne stranke, kljub ’mantri’ javnega in političnega izključevanja in diskriminacije točno določene politične opcije! Živimo čudež, ker se je večinski del glasne javnosti silovito – z močno podporo informativnega programa RTVSLO, POP TV …  –  a povsem nemočno in najbolj uprl, prav proti levim strankam, ki sestavljajo to vlado, kot tudi proti njenemu predsedniku in strankarskim kolegom! Živimo čudež, ker je ta vlada še kako trdna, čeprav proti njej divja pravo neurje, le zaradi tega ker je demokratična ter povezuje različne politične struje, levo in desno sredinskih nazorov. Živimo čudež, ker uspešno in trdno v SLO, sedaj vlada vlada z realno visečim parlamentom in to v korist ljudi – imamo najnižjo stopnjo brezposelnosti v zgodovini in med najnižjo v EU ter najnižjo in celo negativno obrestno mero pri kritju vitalnih in strateških SLO projektov!

V zadnji dve letni molitveni akciji verige molitve in žrtve zaSLOgre,  pred zadnjim štirikratnim praznikom demokracije smo predvsem računali in se zanašali na Marijino Brezmadežno Srce, pet prvih sobot, 9 prvih petkov in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu! Tako volilno kampanjo kot tudi same volitve, zadnjih štirikratnih praznikov demokracije smo animirali v duhu Marijinega Brezmadežnega Srca ter iste izročitve in posvetitve! V SLO, prav sedaj živimo čudež moči, prodornosti in rodovitnosti duhovnosti ter pobožnosti Marijinega Brezmadežnega Srca! Ko človek gleda kako ti ljudje delajo, skrbijo za blagor ljudstva, gradijo cestne povezave in predore, digitalizirajo in debirokratizirajo SLO, se borijo proti javnemu in informativnemu zavajanju in sovraštvu, obnavljajo domove počitka, investirajo v bolnice, šole … se človeku rosijo oči, pa čeprav niso, sredi strašnih naporov in nehumanih pritiskov brez človeških nepopolnosti – kdo pa je? – !

Sveti oče, papež Frančišek! V SLO se po Marijinem Brezmadežnem Srcu borimo za demokracijo in zdrav evropskih humanizem! Pridite nas obiskat! Pridite nas podpreti!

O, Marija brez madeža, izvirnega greha spočeta prosi za nas, kise k tebi zatekamo!

Duhovna spodbuda:

V času 9 dnevnice in v adventnem času se bomo v družini  zbirali k molitvi rožnega venca ter se večkrat udeležili, tudi med tednom sv. maše.

Zaključna molitev:

In Beseda je meso postala … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

T. S.