Domov » Drugi dan devetdnevnice pred Marijinim praznikom in sv. Jožefa

Drugi dan devetdnevnice pred Marijinim praznikom in sv. Jožefa

namen: naj prečisti sv. Jožef in Božja Mati Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

Uvodna misel:

Kako se je vsa Evropa v mesecu dni poenotila, kot že dolgo ne; kako se je poenotilo in z novo močjo in vizijo prebudilo, že na pol odpisano obrambno zavezništvo Nato; živimo enotnost in neverjetno visoko moralo duha, ki nas spominjam na enotnost ob agresiji JLA na SLO. Na  drugi strani pa, tako Svetovna zdravstvena organizacija, že dolgo ne toliko napadenih bolnic v Ukrajini, na kateremkoli svetovnem bojišču! Združimo se tudi mi, po naših župnijah in družinah na povabilo ukrajinskih škofov, ki so predlagali svetemu očetu, da jih posveti marijinemu Brezmadežnemu Srcu.  Vabijo nas, da se jim pridružimo tudi v tej devednevnici, kot priprava na posvetitev na Marijin praznik, ko bo papež Frančišek, skupaj posvetil Ukrajino in Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Trdno lahko verujemo, da to 9 dnevnico molijo po vsem svetu, vsak na svoj način, in trdno verujmo, da bo z ukrajinsko in rusko Cerkvijo, na Marijin praznik, s svetim očetom, v molitvi združen ves verni svet. Tej 9 dnevnici pridružujemo tudi molitev papeža Frančiška za mir v Ukrajini. Velika tragedija te vojne je tudi: brat proti bratu, kristjan proti kristjanu! Papež Frančišek gleda v vsakem udeležencu te vojne Jezusa.  … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! …

Iz dnevne Božje besede:

» … Jezus jim reče: »Ali niste nikoli brali v pismu: ›Kamen, ki so ga zidarji zavrgli, je postal vogelni kamen; Gospod je to naredil in čudovito je v naših očeh. … « (Mt 21,33-43.45-46)

Iz Marijinih litanij:

Mati milosti božje … prosi za nas!
Mati prečista …

Mati brezmadežna …
Mati nedolžna …
Mati deviška …

Mati ljubezniva …
Mati čudovita … prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Kratka kateheza:

V  Cerkvi in demokratični družbi ni prostora za totalitarizem, nasilje, sovraštvo, .. . A če pogledamo naše negativne misli in dejanja, vidimo, da imajo v korenini tudi te vzorce čutenja in mišljenja. Če za to uporabljaj kdorkoli svete stvari ali državne ustanove, Bog se ga usmili! Kako hitro si znamo prilaščati božjo voljo, pravico, resnico, in celo zakonodajo ter cerkveni in božji red! Naj nas od vsega tega odvrnejo tudi beseda papeževega nuncija v SLO, ob posvetitvi novega predsednika SLO škofovske konference:« … Med kristjani je razširjena neverjetna sposobnost, da se sovražimo med seboj. V Cerkvi, tudi v Cerkvi na Slovenskem, je veliko bojev in delitev. Zaradi teh razprtij Cerkev umira. Raznolikost mnenj znotraj Cerkve je dobra in zdrava, vendar se ne sme sprevreči v nasprotujoče si tabore (1 Kor 1,11-16). (konec povzetka) … Kar vsak od nas lahko naredi za Ukrajino je predvsem odpoved svojemu lastnemu in osebnemu totalitarizmu in sovraštvu, ter objem Boga in splošnega in priznanega reda, naše družbe in Cerkve! … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. …

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Ko sem pred desetletji prvikrat srečal Marijino sporočilo iz Fatime sem si mislil, da je to preteklost. A danes sem prepričan, da živimo osrčje Marijinega sporočila iz Fatime, posebno iz druge fatimske skrivnosti, v kateri nam govori o posledicah neizpolnjene volje Svete Trojice. Bog je želel, da bi bila ruska zmota ustavljena v njenem začetku, a ni se zgodilo tako. In začele so se njene posledice: še hujša vojna, preganjanje Cerkve in svetega očeta, lakota, … . Sedaj živimo napoved, ko nam je Marija napovedala, »da bo Rusija pospeševala vojne«. Ali lahko to preprečimo, kaj lahko zato storimo? V Stari zavezi se je tudi Izraelu dogajalo, da je skozi čas odstopal od poslušnosti Jahveju. Vračal pa se je tako, da je vedno znova prosil Boga odpuščanja za neposlušnost, posebno v izgnanstvu. Sedaj je tudi na Cerkvi, da prosi Boga odpuščanja, kajti kar nas je Marija prosila v Fatimi bi nas obranilo mnogo zla. … Usmili se nas o Gospod!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Marija v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naš brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen.

T. S.