Domov » Knjiga, ki bo v pomoč tudi pri molitvi

Knjiga, ki bo v pomoč tudi pri molitvi

Čeprav je do naslednjega meseca maja in s tem do šmarnic še daleč, je založba Nova obzorja pravkar izdala novost – knjižico »Po Marijinih stopinjah«, ki v 31 poglavjih obravnava življenjsko pot Božje Matere.

Knjižica “Po Marijinih stopinjah” prinaša zgoščen in celovit prikaz življenja Božje Matere. Razdeljena je v 31 poglavij, zato jo je mogoče uporabiti tudi kot šmarnično berilo. Vprašanja na koncu vsakega poglavja pa spodbujajo k razmišljanju. Vsebina se naslanja na svetopisemska poročila o Mariji ter izročilo Cerkve, zlasti na skrivnosti rožnega venca. Če želite izboljšati svoje znanje o krščanstvu ter odrešenjski zgodovini ter hkrati poglobiti svoje duhovno izkustvo, je knjiga ravno prava za vas. Predgovor h knjigi je napisal teolog in urednik mednarodne teološke revije Communio prof. dr. Anton Štrukelj, besedilo za knjigo pa je pripravil Gašper Blažič, novinar tednika Demokracija in v. d. urednika portalov Molitev.si in Blagovest.si.

Bistveno sporočilo knjige je predvsem v tem, da s tem, ko stopamo po Marijinih stopinjah, dejansko prihajamo k Jezusu. Prav dejstvo, da je bila Jezusu najbliže njegova mati, je tudi razlog, zakaj so še dandanes Marijina romarska središča tako dobro obiskana. Ker nas Marija v Medžugorju vabi, naj molimo s srcem, nam meditacije ob svetopisemskih odlomkih, skrivnostih rožnega venca ter postajah križevega pota pomagajo bolje razumeti in globlje doživeti to, k čemur nas Jezus kliče, namreč pot v spreobrnjenje srca.

Knjigo, ki sicer stane 12 evrov, lahko naročite TUKAJ.

C. R.