Domov » Molitev za devetdnevnico pred posvetitvijo Rusije in Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu Srcu

Molitev za devetdnevnico pred posvetitvijo Rusije in Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu Srcu

Papež Frančišek bo v petek, 25. marca 2022, ob 17. uri, med spokornim bogoslužjem, v Baziliki sv. Petra v Vatikanu, posvetil Rusijo in Ukrajino Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Molimo za papeža, škofe in vse ljudi  in se pridružimo molitvi gornje Pripravljalne devetdnevnice, ki jo pričnemo 14.3. in zaključimo 25.3., katero moli ves svet. Vse molitve naj namenjamo za to, da bo Posvetitev opravljena pravilno, da se bodo škofje kljub temu, da jih papež ni posebej pozval, zavzeto pridružili tej molitvi in Posvetitvi.

Škofje naj obvestijo vernike, kdaj, ob kateri uri in v kateri cerkvi bodo skupaj s papežem 25.3. opravili to Posvetitev, da se verniki v duhu in molitvi pridružimo.

Ta pobuda je do papeža Frančiška prišla od škofa Schneiderja in jo je sprejel.

Besedilo vsakodnevne molitve na dan devetdnevnice (dodamo molitev rožnega venca, svoje odpovedi, žrtve, dobra dela, obisk svete maše in prejem obhajila v ta namen):

O Brezmadežno Srce Marijino, Sveta Božja Porodnica in naša najnežnejša Mati. Poglej na stisko, v kateri sta Cerkev in vse človeštvo zaradi širjenja brezbožnosti, materializma in preganjanja katoliške vere, zmot, na katere si opozarjala v Fatimi.

Ti si Srednica vseh milosti. Izprosi za nas milost, da bi lahko vsi škofje sveta v enotnosti s papežem posvetili Rusijo in Ukrajino tvojemu Brezmadežnemu Srcu 25. marca 2022. S to posvetitvijo upamo – kot si nam povedala v Fatimi -, da se bo ob času, ki ga je določil Bog, Rusija spreobrnila in bo človeštvu dano obdobje miru.

Upamo, da se bo s to posvetitvijo kmalu približalo zmagoslavje tvojega Brezmadežnega Srca in da bo Cerkev pristno prenovljena v sijaju čistosti katoliške vere, svetosti liturgije in svetosti krščanskega življenja.

O, Kraljica presvetega rožnega venca in naša najnežnejša Mati, obrni svoje usmiljene oči na papeža, škofe in vse nas in usliši našo gorečo in zaupno molitev. Amen.