Domov » Molitve, ki so v Medžugorju nastale po Marijinem nareku

Molitve, ki so v Medžugorju nastale po Marijinem nareku

V najnovejši številki revije Mir je objavljen članek, ki jih je Devica Marija narekovala v notranjih videnjih Jeleni Vasilj, eni od dveh deklet, ki sta imeli notranja mistična izkustva, sami pa sicer ne sodita v skupino šestih vidcev iz Medžugorja. 28. novembra 1983 je Jelena molitev, ki jo je narekovala Marija, napisala na list, besedilo pa je kasneje dobil tudi eden od vodičev slovenskih romarjev v Medžugorje Kornelij Vidmar. 

 

Molitev k Prečistemu Srcu Marijinemu

“O prečisto Srce Marijino, prepolno dobrote, izkaži nam svojo ljubezen. Plamen tvojega srca, o Marija, naj ovije vse ljudi. Brezmejno te ljubimo. Vtisni v naša srca pravo ljubezen, da zahrepenimo po tebi. O Marija blagega in ponižnega srca, spomni se nas, ko grešimo. Ti veš, da vsi ljudje grešijo. O daj, da po tvojem prečistem in materinskem srcu ozdravimo od vsake duhovne bolezni. Daj, da bomo mogli vedno gledati dobroto tvojega materinskega srca in da se po plamenu tvojega srca spreobrnemo. Amen.”

 

Molitev k Presvetemu Srcu Jezusovemu

“O Jezus, vemo, da si blag in si za nas dal svoje Srce. Okronano je s trnjevo krono in z našimi grehi. Vemo, da nas še danes prosiš, da ne propademo. Jezus, spomni se nas, ko grešimo. Po svojem presvetem Srcu nam daj, da se bomo vsi ljubili. Naj preneha sovraštvo med ljudmi. Izkaži nam svojo ljubezen. Vsi Te ljubimo in želimo, da nas obvaruješ pred grehom s svojim pastirskim srcem. Stopi v vsako srce, o Jezus. Trkaj, trkaj na naša srca. Bodi potrpežljiv in neutruden. Nismo še dobro razumeli Tvoje volje, zato smo zaprti. Vztrajno trkaj in daj, o dobri Jezus, da ti odpremo svoje srce vsaj takrat, ko se spomnimo Tvojega trpljenja, ki si ga za nas prestal. Amen.”

 

Posvetitev Devici Mariji

“O Mati moja, Mati dobrote, ljubezni in usmiljenja, brezmejno te ljubim in se ti posvečujem. Po svoji dobroti, ljubezni in milosti me reši. Brezmejno te ljubim in želim, da me varuješ. Iz srca te prosim, Mati dobrote, daj mi svoje dobrote, da z njo dosežem nebesa. Prosim te za tvojo neskončno ljubezen, da mi daš milosti, da bom mogel ljubiti vsakega, kakor si ti ljubila Jezusa Kristusa. Prosim te tudi za milost, da bom mogel biti milostljiv do tebe. Popolnoma se ti posvetim in želim, da si z menoj na vsakem koraku. Kajti ti si polna milosti in želim, da jih nikoli ne pozabim. Če pa jih izgubim, te prosim, da mi jih vrneš. Amen.”

Vir: revija Mir

C. R.