Domov » Osmi dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Osmi dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Uvodna misel:

Svet resnično potrebuje posvetitev in življenje iz posvetitve Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Upajmo, da se bo Sveti sedež odločil, vse do popolnejšega ruskega spreobrnjenja, leto za leto obnavljati posvetitev Rusije Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Upajmo, da bo tudi čim več naših družin in župnij sprejelo, na novo prebudilo ter z novo močjo in svežino zaživelo pot posvetitve in življenje iz posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Upajmo, da bomo lahko tudi v SLO, po naših škofijah  in župnijah kmalu obhajali dan posvetitve Marijinemu in Jezusovemu presvetemu Srcu. Če imamo nedeljo Božje besede, če imamo nedeljo katoliškega tiska … , zakaj ne bi imeli tudi nedeljo posvetitve in izročite Bogu po Mariji. To bi bil tudi velik odgovor na Marijina sporočila na Kureščku – kjer je v SLO edina cerkev Kraljice miru  – ki nas kliče, da se vrnemo, predvsem k resnični in pristni duhovnosti;  k duhovnosti Marijinega in Jezusovega Srca kot tudi naših svetnikov in svetnic. Zakaj tako vztrajamo glede Marijinih spodbud v Fatimi? Ker je to pobožnost in duhovnost, ki je bila desetletja močno in živo prisotna v naših župnijah  in škofijah ter nam resnično prinaša intenzivnejšo, hitrejšo in kvalitetnejšo duhovno rast, stanovitnost in obrambo pred zlom ter je na poseben način maziljenja od Svete Trojice. Slovenija se je, po Portugalski med prvimi posvetila Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Ob obhodu enega od Marijinih kipov iz Fatime je sestra Lucija vprašala, kam gre pa ta kip? Dejali so ji:« V SLO.« Sestra Lucija pa je odgovorila: «Nova zvezda Evrope«. Predvsem pa je to najboljše duhovno orožje proti nasilju, sovraštvu in vojni, tudi do temeljnih vrednot – božjega kraljestva sredi med nami –  svete RKC!  … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! … (papež Frančišek)

Iz dnevne Božje besede:

To govori Gospod: Svojemu ljudstvu sem dal to zapoved: »Poslušajte moj glas, tako bom vaš Bog in vi boste moje ljudstvo! Hodite natanko po potu, ki vam ga predpisujem, da vam bo dobro!« Pa niso poslušali, ne nagnili svojih ušes, marveč so hodili po svojih sklepih v trmi svojega hudobnega srca; hrbet so mi pokazali in ne obličja.

Od dneva, ko so vaši očetje odšli iz egiptovske dežele, do današnjega dne sem zgodaj in pozno pošiljal k vam vse svoje služabnike preroke. Toda niso poslušali in ne nagnili svojega ušesa, ampak so bili trdovratni, huje so ravnali ko njihovi očetje. Če jim vse te besede poveš, te ne bodo poslušali, in če jih pokličeš, ti ne bodo odgovorili. Tedaj jim reci: »To je narod, ki ne posluša glasú Gospoda, svojega Boga, in ne sprejema nauka. Konec je zvestobe, izginila je iz njihovih ust.« (Jer 7,23-28)

Iz Marijinih  litanij:

Kraljica brez madeža izvirnega greha spočeta … prosi za nas!
Kraljica v nebesa vzeta
Kraljica presvetega rožnega venca
Kraljica družine
Kraljica miru… prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Nadangel Mihael zavetnik mesta Kijev razlil predragoceno kri na glavo zla, ki ga oblega!

Kratka kateheza:

Glede na zadnje novice bo tokratna posvetitev Rusije kot tudi Ukrajine obnova posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu iz leta 1984, ko je bila prvikrat  tudi pravilno opravljena. Takrat je sv. Janez Pavel II. poslal v Kremelj, posebnega in skrivnega odposlanca, letos ga bo papež Frančišek poslal v Fatimo, kjer bo skupaj z njim opravil posvetitev Ukrajine in Rusije Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Prav tako pa je papež Frančišek prosil, da se mu na letošnji praznik Gospodovega oznanjenja pridružijo, pri posvetitvi tudi vsi škofje in njihovi duhovniki. To je bil tudi, pri prvi posvetitvi pogoj Device, za pravilno opravljeno posvetitev. Sestra Lucija in sedaj tudi že božja služabnica je leto za letom trkala na vrata Svetega sedeža in prosila za pravilno opravljeno posvetitev, po navodilih Marije v Fatimi. Ni se utrudila in ko so jo po posvetitvi leta 1984 spraševali, če je bila posvetitev pravilno opravljena, je dejala: »Poglejte na vzhod.« Takrat so se namreč v srednji in vzhodni Evropi začele velike spremembe, prava nova pomlad evropskih narodov.  Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. … (papež Frančišek)

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Sestra Lucija je imela videnja Device Marije, a za večje stvari kot posvetitev in prvo sobotno obhajilo se ji je prikazal sam Gospod. To se ji je zgodilo tudi leta 1939, ko ji je dejal: «Prosi, vztrajno prosi, da se razglasi zadostilno obhajilo v čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu na prve sobote. Bliža se trenutek, ko bo strogost moje pravičnosti kaznovala hudodelstva raznih držav. Nekatere bodo uničene. Končno bo strogost moje pravičnosti padla z večjo težo na tiste, ki hočejo razdejati moje kraljestvo v dušah.  … Marijino Brezmadežno Srce moli in prosi za nas!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Sveta Trojica, po Mariji v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naše brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen. (papež Frančišek)

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

T. S.