Domov » Peti dan božične osemdnevnice

Peti dan božične osemdnevnice

namen: molimo za mir v svetu

današnje geslo: glej znamenje: Devica bo spočela!

uvodna molitev:

Marija, ki nosiš na poti v Betlehem Odrešenika sveta, Jezusa Kristusa pod svojim Srcem! Tvojemu Brezmadežnemu Srcu izročamo mir v Ukrajini, mir v baltskih državah in mir na Z Balkanu. Sveti Jožef ti si bil prvi in najbolj odgovoren skrbnik prvega adventa in Božiča, prvega prihoda Jezusa med nas, naj bo tako tudi danes. Razširi svoj plašč in nas zaščiti in reši kot si poskrbel za sv. Družino!  Amen.

vzkliki k sv. Mariji, sv. Jožefu in imenu Jezusovem pod Marijinim Srcem: 

Jezus, močni Bog … usmili se nas!

Devica častitljiva … prosi za nas!

Varuh Devic … prosi za nas!

Jezus, oče prihodnjega veka … usmili se nas!

Devica hvale vredna … prosi za nas!

Steber družin … prosi za nas!

Jezus, angel velikega sklepa… usmili se nas!

Devica mogočna  … prosi za nas!

Tolažnik nesrečnih … prosi za nas!

Jezus, najmogočnejši … usmili se nas!

Devica milostljiva… prosi za nas!

Upanje bolnikov … prosi za nas!

Iz dnevne božje besede:

Tedaj je rekel Izaija: … Zato vam bo Vsemogočni sam dal znamenje: Glej, devica bo spočela in rodila sina, ki ga bo imenovala Emanuel, kar pomeni: Z nami je Gospod.« … . (Iz 7,10-14)

Osrednja molitev:

Mati Marija, sv. Jožef in dete Jezus pod Marijinim Brezmadežnim Srcem! Čeprav ste bili sveta družina ste bili begunci. Prosimo vas, pomagajte nam razumeti in sprejeti današnji čas, ko na vrata Evrope trkajo številni begunci in migranti. Pomagajte nam živeti in zastopati Jezusa Kristus med nami, tudi v teh težkih časih, ko morja, reke, gozdovi in ceste postajajo brezštevilni grobovi med nami!

Marija, tvojemu Brezmadežnemu Srcu izročamo begunsko vprašanje! Sveti Jožef sprejmi pod svoje varstvo, vsako begunsko družino in vsakega migranta! Jezus pod Marijinim Srcem, čuvaj vsakega otroka na nevarni begunski poti!

Pričevanje:

Z razpadom Sovjetske zveze  – Brezmadežna 1991 –  ko je bila v Kremlju sneta rdeča zastava – Božič 1991 –  se je zgodil največji čudež v po-apostolski zgodovini Cerkve – letos 30 let -.

Bilo je tako spontano, da nismo niti dojeli, kaj se je zgodilo. Velike zmage krščanstva, skozi zgodovino se sedaj tudi liturgično obhajajo. Zdi se, da nam manjka tudi to bogoslužno obhajanje, kaj je Bog storil za nas, po Marijinem Brezmadežnem Srcu, ko nas je rešil in osvobodil, izpod železne zavese komunizma. Morda bo to tista pika na i, ko bo komunizmu dokončna strta glava zla. Vse, kar se je zgodilo, je tudi zgodovinsko zabeleženo in ni kaj dodati. Rešeni smo bili po Marijinem Brezmadežnem Srcu, ki je tudi dan danes tista Noetova barka, ki nas more obvarovati, ohraniti in popeljati v zavetju, proti njeni končni zmagi in drugemu Kristusovem prihodu. Marijino Brezmadežno Srce in sv. rožni venec sta nam bila dana kot mogočni sredstvi,  ob koncu časov, ko se je zlo obrnilo, tudi proti najbolj temeljni in osnovni družbeni celici, ki je družina, grajena na zakonski zvezi moža in žena. Z vztrajno in neprekinjeno verigo molitve rožnega venca se je Evropa dokončno osvobodila povojne navzočnosti sovjetske armade v Avstriji. Kaj bi si mislil Noe, če del ljudstva, sredi silne ujme ne bi želelo vstopiti? Kaj si bo mislila Sveta Trojica in Devica Marija, če del izvoljenega ljudstva, sredi stiske koncu časov, ne bi želelo vstopiti v novo Noetovo barko, ki je Marijino Brezmadežno Srce? Novorojeno dete Božje nam prihaja izpod Marijinega Brezmadežnega Srca, ki je nov raj novega Adama. Jezus pod Marijinim Srcem usmili se nas!

Molimo:

«Mati Marija, v povezanosti s svetim očetom, z vsemi škofi in verniki sveta, posebno ruskimi škofi, patriarhi in verniki, Tvojemu Brezmadežnemu Srcu ponovno izročamo in posvetimo Rusijo! Marija, Mati ruskega naroda, izroči Rusijo Jezusu pod tvojim Brezmadežnim Srcem! Amen!

Duhovna spodbuda:

Z družino se bomo udeleževali župnijske božične 8 dnevnice, doma pa se bomo zbirali in povezovali ob adventnem venčku, v molitev rožnega venca, za mir na svetu in za vse begunce in migrante, ki so na poti.

Zaključna molitev:

Sveta Marija in sv. Jožef! Jezus pod Marijinim srcem! Naj v tej božični 8 dnevnici resnično doumemo in zaživimo, kaj pomeni, da Bog Odrešenik prihaja med nas, da nas reši in osvobodi! Sv. Družina, prosite za nas in uslišite nas   …. (povem svoje prošnje). Amen.

T. S.