Domov » Peti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Peti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

Uvodna misel:

Bog nas po Ukrajini kot tudi po svetem očetu kliče, da se obrnemo na pristno duhovnost, kot tudi na preverjeno in pravo privatno razodetje, ter dosežemo vreden sad naše pokore in spreobrnjena. Ukrajina se v težkih časih njene zgodovine želi na Marijin praznik zateči k posvetitvi in izročitvi Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Papež Frančišek, tudi kot dober poznavalec in častilec Fatimske Matere božje, nje je izročil svoj pontifikat, z izbrano molitvijo priznava tudi našo krivdo, pri tem strašnem zlu. Tako so delali tudi starozavezni veliki možje in žene, ki so klicali na pomoč Boga, tudi ob velikih obleganjih močnejših in bolj oboroženih ljudstev, s klicem: «Gospod grešili smo, priznavamo svojo krivdo, odpusti nam našo trdosrčnost, kesamo se, ker te nismo poslušali, in bi bili obvarovani hudega zla, ki nas je zadelo.« Pred nami je sedaj velika priložnost, da se prav po spodbudi, ki nam prihaja iz Ukrajine in od svetega očeta vrnemo in oživimo vabilo, ki nam prihajajo iz Fatime, kjer nas Sveta Trojica vabi k češčenju Brezmadežnega Srca Device Marije; obhajanju prvih sobot; darovanju prvo sobotnega obhajila v zadoščenje za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce; življenje v duhu Marijinega klica »pokora, pokora, pokora«; molitev rožnega venca in premišljevanje njenih skrivnosti; ter predvsem: priprava –  posvetitev – življenje iz posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu in Jezusovemu presvetemu Srcu; in vsakoletna njena obnova. V tem vidi Sveta Trojica rešitev človeštva tudi pred rusko zmoto, ki kot vidimo je, na evropskih tleh zapustila stare simbole – rdeča zvezda, rdeča zastava, srb in kladivo ter ostale komunistične znake – ter se preoblekla z istim ali še hujšim zlom v novo glavo, ki nas spominja na tisto zver iz knjige Razodetja, ki je imela deset rogov in sedem glav in »ena od njenih glav je bila videti ranjena na smrt, a njena smrtna rana se je pozdravila«. Morda je to tista ranjenost, ki jo ji je zadal razpad zloglasnega Sovjetskega imperija – po izpolnitvi naročil v Fatimi –  brez enega samega poka katerega koli orožja in brez ene same kaplje prelite krvi,  in to na največje praznike Cerkve.  … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! …

Iz dnevne Božje besede:

» … Tedaj se je vrnil z vsem svojim spremstvom k Božjemu možu. Ko je prišel, se je ustopil predenj in rekel: »Glej, spoznal sem, da na vsej zemlji ni Boga razen v Izraelu.« … .« (2 Kr 5,1-15)

Iz Marijinih  litanij:

Posoda časti vredna  … prosi za nas!

Posoda vse svetosti …
Roža skrivnostna …

Stolp Davidov …
Stolp slonokosteni …
Hiša zlata …  prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Nadangel Mihael zavetnik mesta Kijev razlil predragoceno kri na glavo zla, ki ga oblega!

Kratka kateheza:

Resnično moramo prisluhniti Marijinemu sporočilu v Fatimi in ga povezati z javnim razodetjem – Sveto pismo in Izročilo – ter to prenesti v življenje. Kaj bi bilo, če bi neka zemeljska vojska dobila, od lastne obveščevalne službe točne napotke: kdo in kaj jim preti; kaj morajo storiti; ter jim nanizala tudi posledice, če tega ne storijo. Vsi smo prepričani, da bi bila ta vojska hudo napadena, hudo prizadeta in morda celo uničena, če ne bi prisluhnila. Enako nas tudi Sveta Trojica, znova in znova vabi, da bi prisluhnili njenim vabilom ter jih povezali v našo osebno kot tudi občestveno bogoslužje kot tudi konkretno prizadevanje, da bi se obranili napada, zloveščega sovražnika. V Stari zavezi preroki, dan danes vidci, ki imajo pristna videnja in sporočila, ki so v skladu z naukom in moralo potrjena od Cerkve. Cerkev je na poti, njen nauk je nespremenljiv, skozi čas pa se poglablja, tudi s pomočjo videnj in sporočil, ki so poseben dar Cerkvi in človeštvu, posebno pred večjimi in težjim preizkušnjami vsega sveta.  … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. …

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

V letu 2020 smo na teh straneh obhajali fatimsko pobožnost, vedno na 13. v mesecu, od maja do oktobra, in to posebno za informativni program RTVSLO. Na dan sončnega čudeža, 13. oktober 2020 smo izročili in posvetili informativni program RTVSLO Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. V letu 2021 smo to obnovili s ponovno obnovitvijo izročitve in posvetitve informativnega programa RTVSLO Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Kaj sedaj gledamo, doživljamo, spoznavamo? Bogu in Mariji hvala! Dobro delo sta pričela, dobro delo bosta nadaljevala in tudi dokončala! … Slav in čast Marijinemu in Jezusovemu Srcu!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Sveta Trojica, po Mariji v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naše brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen.

T. S.