Domov » Peti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega rojstva

Peti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega rojstva

Tretja zaporedna prva sobota v pobožnosti 5. fatimskih prvih sobot za Evropo ob SLO predsedovanju svetu EU

Namen: Različnim tujim naukom se ne dajte zapeljati (Heb 13, 9a)

Geslo: »zakaj vi ste otroci luči … ; nismo otroci noči in ne teme« (1 Tes 5, 5)

Uvodna beseda:

Sedaj imamo tudi že namen naše devetdnevnice pred praznikom Marijinega rojstva: »Različnim tujim naukom se ne dajte zapeljati« (Heb 13, 9a).  Mislim, da je naš namen zelo aktualen, in ga postavlja v ospredje tako javno kot privatno razodetje. Od Abrahama do apostola Pavla imamo prav gotovo glavni poudarek: na zvestobi pravemu nauku.

Tudi v privatnem razodetju nas Marija vedno znova kliče k vrnitvi k izvirom: post, molitev, žrtev ter sv. maša, Božja beseda in zakramenti; ki je moč in milost, da ostanemo v pravem nauku. Danes je pravi nauk napaden tako v Cerkvi kot v civilni družbi na področju znanosti. Medicina je eno od najbolj izpostavljenih področjih. »Ne vem od kod« papežu Frančišku ta navdih in modrost, da izpostavi svojo cepljenost ter jo tudi poveže v katehezo na Vnebovzeto. Kajti to dejanje – cepiti se – , ki po mnenju nekaterih nima nobene veze s krščansko vero, je bilo napadeno prav po krivem nauku vere, češ cepljenje je žig iz knjige Razodetja, demonski zvarek in biološko orožje. Papež nam je s tem dejanjem pomagal odbiti tudi na druge fake news (lažne novice) glede cepljenja: cepivo je genski preparat,  pa nevarno in neodgovorno eksperimentiranje. To je bila resnično papeževa dragocena poteza, ki rešuje brezštevilno množico vernikov in ljudi dobre volje pred smrtjo in težkimi virusnimi obolenji. Verno ljudstvo je dobilo s tem papeževim dejanjem (cepljenjem) kot tudi z njegovo katehezo močno oporo, na katero se lahko nasloni in ohrani notranji mir.  A danes žal ni več samoumevno, da smo kristjani vezani na papeževo učenje/zgled in na nauk Cerkve. Papež je za sveto Cerkev tista skala, na katero Kristus zida svojo Cerkev. Kar uči Božji in Cerkveni nauk je tisto kar bi Kristus učil dan danes, v naših konkretnih zgodovinskih okoliščinah. Slediti papežu je slediti Jezusu Kristusu; slediti Božjemu nauku – za vedno nespremenljiv – je slediti dan danes Bogu; slediti nauku Cerkve – ki se skozi čas tudi spreminja – je slediti prav sedaj Kristusu! Marija mati dobrega sveta … prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

Uvodna molitev:

Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija … .

Vzkliki k Devici Mariji:

Devica verna … prosi za nas!

Podoba pravice …

Sedež modrosti …

Začetek našega veselja …

Posoda duhovna … prosi za nas!

Iz dnevne Božje besede:

Bratje, … zdaj pa vas je Bog spravil s smrtjo Kristusovega človeškega telesa, … ; če le vztrajate v veri trdni in stanovitni ter se ne daste omajati v duhu evangelija, ki ste ga slišali, ki se je oznanil po vsem stvarstvu pod nebom in ki sem mu jaz, Pavel, postal služabnik. (Kol 1,21-23)

Osrednja molitev:

O, Brezmadežno Srce Device in Kraljice Marije, tvojemu Srcu izročamo in posvetimo Evropo.

O, Brezmadežno Srce Device in Kraljice Evrope, sprejmi to izročitev in posvetitev Evrope tvojemu Brezmadežnemu Srcu v imenu svetega očeta papeža Frančiška, vseh škofov, duhovnikov, vernikov, vernih duš in vseh evropskih svetnikov!

Sprejmi Brezmadežno Srce Device in Kraljice stare celine, to posvetitev in izročitev tvojemu Brezmadežnemu Srcu, posebno v imenu svetih ustanoviteljev Evropske zveze!

Brezmadežno Srce Device Marije, prosimo Te, sprejmi to posvetitev Evrope, tvojemu Brezmadežnemu Srcu v imenu trojne in ene Cerkve, ki je v nebesih, v vicah in na zemlji!

Brezmadežno Srce Device Marije! Varuj nas, vodi nas, spremljaj nas, pomagaj nam! Odpovedujemo se sebi, dajemo se Tebi, sprejmi in varuj nas v svojem Brezmadežnem Srcu! Naj tako raste, po tvojem Brezmadežnem Srcu, božje kraljestvo med nami! Naj se tako, po tvojem materinskem Srcu širi, množi in raste pravičnost in mir, v Svetem Duhu med nami! Brezmadežno Srce Marijino, usmili se nas in prosi za nas! Prosimo Te, popelji in varuj nas po poti spreobrnjenja in zadoščevanja za naše grehe in grehe vsega sveta! Naj bomo sveto duhovništvo ter sveto in brezmadežno božje ljudstvo, ki se daruje Tebi in tvojemu Sinu, zdaj in vekomaj. Amen.

Kateheza o dogajanju v času COVID-19 in cepljenja:

(nadaljevanje)

Nekateri pravijo, da je cepljenje žig iz Knjige Razodetja?

Nekoč sem bil tik pred sveto mašo in prijatelj me je povabil, da bi si še izmenjala par pink ponk udarcev. Jaz pa sem mu rekel, da se moram pripraviti na sveto mašo. On pa mi je dejal: »Oh, še sedaj ne vidiš v vseh stvareh Boga!« Čudno je to, da nekateri temu, kar nam sedaj prinaša potencialno zavetje pred virusom, pravijo zvarek, drugi genski preparat, tretji koktejl strupov, četrti žig iz knjige Razodetja. Kako to, da ljudje, ki niso strokovnjaki, npr. Iniciativo zdravnikov ne zastopa noben epidemiolog in v njenem imenu govori upokojena psihoterapevtka, ki se OD konca prvega vala COVID-19 poglobljeno ukvarja z epidemijo, virusi itd. (tako je bila javno predstavljena na TV Eksodus) ,vstopajo v področja, ki jim tako strokovno kot tudi praktično niso kos.  Osebno me je neka izobražena oseba želela prepričati z mnenji o COVID-19 in cepivu, ki ga ima neka ameriška odvetnica, ki je tudi zdravnica kot tudi z mnenjem ameriškega zdravnika, ki pravi cepivu biološko orožje. Največja nevarnost je to, da nam vzamejo pozornost glede našega zdravja in življenjsko pomembnih stvari ljudje in mnenja, ki so naravnost nestrokovna in nesprejemljiva za zdravo človeško pamet, in vsebujejo veri kot tudi uradni stroki in znanosti tuj nauk, ki se mu ne smemo pustiti zapeljati! Le kako bi bilo potem mogoče, da je iz slovenskih tržnih polic umaknjenih 150 izdelkov, ki imajo v sebi rakotvorne snovi, in bi nas morda prizadele, če bi jih oblino uživali, a ne prej kot v desetih letih! Marsikaj lahko pride na trg, a to kar nekateri pravijo, prav gotovo ne! Lahko zaupamo evropskim kot tudi slovenskim organom, ki podeljujejo licence uporabe tudi pri zdravilih in cepivih.

(se nadaljuje)

Zaključna molitev:

Gospod Sveti Duh, po Marijinem Brezmadežnem in deviškem Srcu Ti izročimo in posvetimo novo šolsko, pastoralno in akademsko leto! Marija nevesta Svetega Duha, varuj in vodi nas po svojem Brezmadežnem Srcu, po Svetem Duhu v zavetje Tvojega Sina Jezusa Kristusa, ki živi in kraljuje zdaj in vekomaj. Amen.

T. S.