Domov » Peti fatimski dan za Evropo – 13. september 2021

Peti fatimski dan za Evropo – 13. september 2021

Ob slovenskem predsedovanju Svetu EU darujemo Sveti Trojici, po namenu Evrope pet prvih sobot na fatimski način, devet prvih petkov in fatimske dneve 2021. Kako Evropa potrebuje naših molitev, žrtev, posta in dobrih del! Svetla luč je resnično slovensko predsedovanje Svetu EU, ko slovensko predsedstvo  odpira vitalna vprašanja stare celine, tako glede vsebine kot tudi oblike evropske skupnosti narodov.

To so resnično milostni trenutki Evrope, ko prav slovenski predstavniki želijo popeljati Evropsko unijo k izvirnim idejam in načrtom njenih ustanoviteljev, ki so bili kristjani. Ne mogoče je, kjer koli drugje najti odgovore na izzive današnje Evropske unije kot prav v njeni prvotni in izvirni zamisli. Slovensko predsedstvo Svetu EU želi popeljati evropsko skupnost narodov iz tehnokracije k vsebinskim vprašanjem vrednot. Ob vsem tem pa odmeva, tudi preko evropskih meja zaključna slovesnost Evharističnega kongresa v Budimpešti. Madžarska je povsem nekaj drugega kot se jo ’pere’ na evropskem političnem parketu! Ni daleč od resnice, da velike, tudi evropske institucije napadajo njeno suverenost, ki je predvsem na področju njenih vrednot. Odgovor na ta izziv so podali najvišji predstavniki slovenske diplomacije na Blejskem strateškem forumu, ko so izpostavili nujnost in začetek dialoga med vrednotami zahodnih ter srednjeevropskih/ vzhodnoevropskih članic Evropske unije. Prav tako na poseben način odmeva včerajšnja beatifikacija, duhovnega očeta in velikega prijatelja sv. Janeza Pavla II. kardinala Wyszynskega. Bil je tisti, ki je edini na II. Vatikanskem koncilu izpostavil Marijino fatimsko naročilo Cerkvi, a žal je bil neuspešen, podprlo ga je le tretjina navzočih škofov.

Uvodna molitev:

»Moj Bog, verujem vate, molim te, upam vate in te ljubim nad vse. Prosim te odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.« (molitev angela spomladi 1916)

Vzkliki k Brezmadežnemu Srcu Device Marije:

Sveto Srce Marijino … prosi za nas!

Srce Marijino, upodobljeno po Božjem Srcu …

Srce Marijino, zedinjeno z Jezusovim Srcem …

Srce Marijino, harfa Svetega Duha …

Srce Marijino, svetišče presvete Trojice …

 

Kaj se je zgodilo v Fatimi 13. septembra 1917?

(zbralo se je od 25 do 30 tisoč ljudi, ugrabitev pastirčkov je bila najboljša reklama za prikazovanja)

Lucija pripoveduje: “Končno smo prišli v Irijsko globel do hrastiča in začeli z ljudmi moliti rožni venec. Malo zatem smo videli odsev luči in takoj našo Gospo nad hrastičem.”

“Molite še naprej rožni venec, da boste izprosili konec vojne. V oktobru bo prišel tudi naš Gospod, Mati božja sedem žalosti in Karmelska Mati božja, sveti Jožef z Detetom Jezusom, da bosta blagoslovila svet. Bog je zadovoljen z vašimi žrtvami, vendar ne mara, da spite z vrvjo. Nosite jo samo čez dan.”

“Prosili so me, da bi Vas prosila veliko stvari: za zdravje nekaterih bolnikov, gluhonemega.”

“Da, nekatere bom ozdravila, drugih ne. Oktobra bom naredila čudež, da bodo vsi verjeli.”

In pričela se je dvigati in je izginila kakor zmeraj. (prim. Marijina sporočila, A. Nadrah)

 

Osrednja molitev:

«Presveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh, molim Te iz dna srca in Ti darujem predragoceno telo, kri, dušo in božanstvo Jezusa Kristusa, navzočega v vseh tabernakljih sveta, v zadoščenje za žalitve, bogoskrunstva in brezbrižnosti, s katerimi ga žalijo ljudje. Po neskončnem zasluženju presvetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.» (molitev angela ob tretjem prikazanju 1916)

 

Kratka kateheza:

Združene države Amerike so popolnoma blokirane od proti cepilnega gibanja, tako da bo stopnja umrljivosti in hudih obolenj še veliko večja. Kristjan je zavezan nauku Cerkve in pričevanju njegovih najvišjih zgledov, kot tudi spodbudam in priporočilom uradne stroke, posebno v času epidemije. Portugalska je precepljena 99% in kot v drugih državah uvaja postopne sprostitve in normalizacijo življenja. Za kristjana je povsem nedopustno širiti nepreverjena in nepotrjena nebeška sporočila, ki nasprotujejo nauku Cerkve kot tudi učenju papeža – namestnika in naslednika Jezusa Kristusa na zemlji – . Nihče ne želi imeti deleža na stotinah novih žrtvah, ki jih povzroča informacijska vojna proti cepilnega gibanja in drugih skeptikov uradne medicinske stroke. Kristjan je etično moralno zavezan, da se tudi na tem področju ne pusti zapeljati tujim naukom, temveč da širi nauk in zgled Cerkve in uradne stroke. Nemogoče je, da bi Sveta Trojica, v tem težkem času za človeštvo, z revolucionarnimi idejami spodkopavala uradno stroko in njene ukrepe ter tako povzročala na stotine novih žrtev. Kaj šele, da bi z nebeškimi sporočili nasprotovala nauku Cerkve in uradne medicine! Tudi, če se kristjan odloči, da se ne bo cepil, ne podpira spodkopavanja nauka Cerkve kot tudi spodkopavanja uradne stroke, z zlonamernimi idejami proti cepilnega gibanja in njenih aktivistov, ki v ZDA služijo strašanske vsote denarja na račun množice, ki bo zaradi tega umrla ali doživela težko prebolevanje in dolgo rehabilitacijo smrtonosnega virusa. Proti cepilno gibanje, bo v ZDA povzročilo več umrlih kot 11. september 2001! V tej vojni ne zmaguje nihče, žrtve so le naši sodržavljani na COVID oddelkih!

Duhovna spodbuda:

V Jezusovem imenu se bom odpovedal krivemu nauku tako na področju vere kot tudi na področju medicinske stroke, ki posledično povzroča množico novih smrti in hudih telesnih obolenj. V družini se bom prizadeval tudi za sv. mašo med tednom in večerno družinsko molitev sv. rožnega venca po namenih Evrope in pandemije.

Zaključna molitev:

»Moj Bog, verujem vate, molim te, upam vate in te ljubim nad vse. Prosim te odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.« (molitev angela spomladi 1916)

T. S. 

Oznake: