Domov » Praznik Lurške Matere Božje

Praznik Lurške Matere Božje

uvodna misel:

Na praznik lurške Matere božje praznujemo tudi svetovni dan bolnikov. Marija v Lurdu prvikrat razodene in potrdi svoje brezmadežno Srce: «Sem Brezmadežno spočetje.«

Uvodna molitev:

Angelo Gospodov je oznani Mariji … Zdrava Marija … . Amen.

Marija, prosimo te za vse bolnike, posebno tiste, ki se bojujejo za življenje, za zemeljsko ali večno.

Vzkliki k Mariji iz litanij Marijinega Brezmadežnega Srca:

Brezmadežno Srce Marijino, tabernakelj učlovečene Besede … prosi za nas!

Brezmadežno Srce Marijino, od začetka Brezmadežno …

Brezmadežno Srce Marijino, polno milosti …

Brezmadežno Srce Marijino, med vsemi srci najbolj oblagodarjeno …

Brezmadežno Srce Marijino, prestol slave… prosi za nas!

 

Iz Marijinih sporočil na Kureščku:

 

» … Ponesite moj blagoslov na svoje domove, posebno še tistim, ki so se priporočili v vašo molitev na tem kraju. Moj blagoslov in mir naj krepča vse bolnike, ki so prišli sem, in vse tiste, ki bi me radi obiskali v mojih svetiščih, pa ne morejo. … .« (18.5.1991)

 

Osrednja molitev:

In besede je med nami prebivala … Zdrava Marija … Amen.

Marija, danes na tvoj praznik, tvojemu Brezmadežnemu Srcu izročimo in posvetimo razpisane parlamentarne volitve. Varuj in vodi nas!

Pričevanje:

Zaradi Claretovih sposobnosti in predvsem zaradi njegove svetosti ga je papež imenoval za nadškofa na Kubi. Ob njegovi pobožnosti in skromnosti se je kmalu spreobrnilo veliko ljudi. Drugi pa so ga zavračali, zato jim je Bog poslal znamenje: leta 1853 je rušilni potres nekaj tednov pretresal mesto Santiago. Po posebnem Božjem navdihu je sv. Anton Marija Claret pojasnil ljudem: „Bog dela to s številnimi od nas kakor mati, ki trese svojega lenega, zaspanega otroka. Strese mu posteljo, da ga prebudi, in ga tako prisili, da vstane. Če ji ne uspe, ga izvleče na silo. Enako dela dobri Bog s svojimi otroki, ki spijo v svojih grehih. Stresel je njihove postelje oz. hiše, a ohranil jim je življenje. Če jih to ne bo prebudilo in povzročilo, da vstanejo, jih bo udaril s kolero in kugo. Bog sam mi je dal to vedeti.“ Ljudje so preslišali to Božje opozorilo, in tako je mesec dni zatem izbruhnila huda kolera, ki je pobrala desetino prebivalstva Santiaga.

Duhovna spodbuda:

Danes se bom udeležil sv. maše in jo posebno daroval za vse bolnike in prenehanje epidemije, da COVID-19 ne bi več mutiral.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala … Zdrava Marija … . Amen.

Marija, prosimo te za vse bolnike, posebno tiste, ki se bojujejo za življenje, za zemeljsko ali večno.

T. S.