Domov » (PREJELI SMO) Molitev za mir na svetu

(PREJELI SMO) Molitev za mir na svetu

Dobri oče, odpusti grehe človeku, ki zlorablja božjo dobroto in uničuje snovne in duhovne dobrine ukrajinskega naroda.

Odpusti grehe človeku, v čigar glavi se je naselil zli duh, da bi opozoril človeštvo, kakšne so posledice zlorabe denarja in reši ga vsega hudega.

Dobri oče, ki žrtvuješ ukrajinski narod, da trpi in joče za dušami umrlih nasilne smrti, porušenimi domovi in razseljenimi družinami, naj se vojna čim prej konča.

Ljubi oče, odpusti jim.

Dobri oče, ki preizkušaš dobroto ljudstva vsega sveta, ki razseljeni narod sprejema pod svoje okrilje, jim nudi pomoč in v njih budi upanje za boljši jutri, pokaži jim svojo ljubezen.

Ljubi oče, naj se dotakne tvoja božja dobrota in ljubezen vseh dobrih ljudi, ki s svojimi dejanji nalagajo pokoro zlim silam.

Dobri oče, dovoli dobrim ljudem, da prevzemajo nase zlo celotnega človeštva, ki se pretaka v glavah pohlepnih posameznikov in nenasitnih združb zla, ki za denar klečijo pred teboj in te prosijo, da jim pomagaš v grešnih dejanjih zoper lastno ljudstvo: zoper očeta in sina, mater in sestro, soljudi tega sveta.

Ljubi oče, daj jim možnost v dejanjih in spoznanju, da zlo kliče po zlu.

Dobri oče, naj bodo posledice tega nerazumnega trpljenja človeštva namenjene spoznanju vseh ljudi, da je božja dobrota namenjena razvoju narodov vsega sveta, da bi bivali v zmernem blagostanju, slogi in sožitju.

Ljubi oče, dovoli človeku, da enkrat in za vedno spozna, da dobrota vedno zavlada nad zlim.

Dobri oče blagoslovi vse tiste, ki se trudijo in razveseljujejo sodruge v težkih trenutkih, vsem nam pa pomagaj, ko zaidemo na stranpoti brezbrižnosti, nasilja in zlorabe nedolžnih ljudi, da najdemo pot do spoznanja.

Ljubi oče, vodi nas po poti dobrote, veselja in solidarnosti z bližnjim.

Dobri oče usmili se nas, daruj nam mir in spokoj in odpusti grehe vsem, ki trpimo zaradi preobilja in ne najdemo poti iz duhovne omejenosti, osamljenosti in duševne stiske.

Ljubi oče, usmili se vseh tistih, ki ne najdemo poti k tebi in ne sklenemo rok v znak miru in hrepenenju po notranji tišini v krogu ljubezni do Boga in sodruga. Ljubi oče, ne zapusti nas.

Dobri oče, usmili se nas. Amen.

mag. Mirko Macher Most na Soči

Oznake: