Domov » Prva sobota, četrta po vrsti v letu 2022

Prva sobota, četrta po vrsti v letu 2022

namen:  – posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu  pred in volilnega časa 2022 –

Uvodna misel:

Danes je četrta prva sobota v pobožnosti petih prvih sobot. Prav tako pa obhajamo obletnico smrti sv. Janeza Pavla II., ki je posvetil Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, in imel to za eno največjih dejanj svojega pontifikata. Sedaj pa že živimo čas po prvi obnovi te posvetitve, ko je papež Frančišek, na Gospodovo oznanjene posvetil ves svet, posebno pa Ukrajino in Rusijo njenemu Srcu. Mnogo lahko prejemamo od Boga, morda smo tudi duhovniki ali celo škofje, kardinali ali direktorji, a bistveno je koliko smo posvetili lastno življenje Bogu. Morda tudi veliko molimo in smo večkrat pri sv. maši, morda celo vodimo molitvena in druga verska občestva, a če osebnega življenja ne izročimo in ne posvetimo Bogu, po vsej verjetnosti živimo za sebe, za svoje interese in ne za Božje. Velikokrat se zgodi, da bi vse dali in vse obljubili Bogu, le naših življenj ne želimo izročiti in posvetiti Bogu po Mariji. Velikost in polnost našega duhovnega življenja pa izhaja od tod in niti ne  od pogostnosti prejemanja celo najsvetejših zakramentov. … Usmili se nas o Gospod in nas popelji po poti posvetitve in življenja iz posvetitve Brezmadežnemu Srcu tvoje matere Marije! Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu! Danes se posvetimo in izročimo tvojemu brezmadežnemu Srcu. …

Iz dnevne Božje besede:

« … Nastal je torej zaradi njega med množico razpor. Nekateri izmed njih so ga hoteli prijeti, toda nihče ni stegnil rok po njem. … .« (Jn 7,40-53)

Vmesna  molitev:

… Sprejmi nas v svoje materinsko varstvo in nam pomagaj, da bomo po tvojem zgledu vestno izpolnjevali svoje dolžnosti, živeli po božjih in cerkvenih zapovedih, vdano nosili trpljenje in ostali do konca stanovitni v veri in zaupanju v božjo previdnost. …

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Vi naši angeli varuhi pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

Pričevanje iz življenja vernega občestva:

Marija v Fatimi pastirčkom:

»Žrtvujte se za grešnike in pogosto recite, posebno kadar napravite kakšno žrtev: O Jezus, to je iz ljubezni do Tebe, za spreobrnjenje grešnikov in v zadoščenje za grehe, storjene zoper Marijino Brezmadežno Srce. (13.7.1917)

Osrednja molitev:

… Varuj nas, o Mati, da te ne bomo nikdar žalili z grehi. Posebej sklenemo, da se bomo varovali grehov preklinjanja in nečistosti, grehov jezika in nevoščljivosti, greha sovražnosti in vsake hudobije. …

Duhovna spodbuda:

Pred 4x praznikom demokracije bomo Sveti Trojici darovali 5. prvih sobot na fatimski način za SLO narod in za mir v Ukrajini, v zadoščenje za naše grehe in grehe vsega sveta. (***gl. spodaj pogoj)

Pričevanje iz življenja vernikov:

Za priložnost sta dobila v dar Marijino sliko iz Fatime. Mož si je mislil ‘teh Marij’ je pa že kar nekaj po hiši, in res je bilo kar nekaj pobožnih slik po stenah. Nista vedela kam bi jo dala. Postavila sta jo tik ob televizor. Bilo je leto 2017, stoletnica Marijinih prikazovanj v Fatimi. Nasproti je bil kamin in je iz nekaj metrov slikal ogenj ravno na sliko fatimske Marije. A to je bilo le v tem letu, čeprav se kamin ni prestavil, kot tudi slika ne, se je ogenj zrcalil v Marijino sliko samo v tem letu. Res, tega mož ni razumel, čudno se mu je zdelo.

Zaključna molitev:

… O Mati Marija, srednica vseh milosti, izprosi nam, da bomo ostali zvesti do konca tebi in tvojemu Sinu ter te vso večnost častili in ljubili z vsemi angeli in svetniki.  Amen.

Marija, tvojemu Brezmadežnemu Srcu izročamo in posvetimo pred in volilni čas v letu 2022!

***Pogoj za obhajanje 5. prvih sobot na fatimski način:

Na pet zaporednih prvih sobot prejmem sv. obhajilo, opravim sv. spoved – lahko že pred tem –  zmolim en del sv. rožnega venca in 15 minut premišljujem o eni ali več skrivnostih, vse to pa darujem Bogu v zadoščenje za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce.  Z dovoljenjem spovednika lahko opravimo tudi drug dan.

T. S. 

Oznake: