Domov » Prva sobota v sklopu petih prvih sobot v letu štirikratnega praznika demokracije v Sloveniji

Prva sobota v sklopu petih prvih sobot v letu štirikratnega praznika demokracije v Sloveniji

Uvodna misel:

Pred nami je štirikratni praznik demokracije. V preteklih 9 dnevnicah smo podrobneje spoznavali in se čudili, kako velika je povezanost med SLO samostojno in neodvisno državo in posvetitvijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Povabljeni smo, da živimo iz te velike zmage Marijinega Brezmadežnega Srca, tudi praznik demokracije – volitve – ki se bo v tem letu, v SLO ponovil kar trikrat. Prav je, da se nanj duhovno pripravimo. Za prave vrednote, tudi na družbeni ravni je najboljše naše duhovno prizadevanje, prav po tem namenu. Kaj je več kot na 9. prvih petkov in na 5. prvih sobot darovati Bogu sveto hostijo, spoved, molitev rožnega venca in premišljevanje njegovih skrivnosti, v zadoščenje za grehe zoper brezmadežno Marijino in presveto Jezusovo Srce! Res, lepo povabljeni, da zaživimo, to pristno duhovnost pred prazniki demokracije, ki so pred nami. … Fatimska Mati Božja … prosi za nas!

Uvodna molitev:

O, Gospa moja, o, Mati moja, Tebi se vsega darujem.

(parkrat ponovim in kratko premislim besede)

Vzkliki k Marijinemu Brezmadežnemu Srcu in SLO svetnikom in prijateljem:

Sveto Srce Marijino … prosi za nas!

Srce Marijino, harfa Svetega Duha …

Srce Marijino, svetišče presvete Trojice …

Srce Marijino, milosti polno … prosi za nas!

Iz dnevne Božje besede:

Preljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen iz Boga; in vsakdo, ki ljubi, je iz Boga rojen in Boga pozna. Kdor ne ljubi, Boga ne pozna, kajti Bog je ljubezen. … V tem je ljubezen: ne, da smo mi ljubili Boga, temveč, da je on nas ljubil in poslal svojega Sina v spravo za naše grehe. (1 Jn 4,7-10)

Osrednja molitev:

… in da se Ti vdanega skažem, Ti danes posvetim: svoje oči, svoja ušesa, svoja usta, svoje srce, sebe popolnoma vsega.

(parkrat ponovim in kratko premislim besede)

Vzkliki k SLO svetnikom, angelom, dušam v vicah in svetniškim prijateljem, ki so najbolj zaznamovali našo zgodovino:

  1. Modest in Virgil … prosita za nas! sv. Pavlin Oglejski … prosi za nas! sv. Anton Koprski … sv. Maksimiljan Ptujski … sv. Maksim Emonski … sv. Maksimiljan Celjski …   sv. Viktorin Ptujski … sv. Nazarij prvi koprski škof … prosi za nas! vsi SLO mučenci in mučenke … prosite za nas! vsi SLO svetniki in svetnice … prosite za nas! sv. Jožef starodavni zavetnik SLO dežel … prosi za nas!

 

  1. Monald Koprski … prosi in slavi Boga in Marijo za nas! angel Slovenije … prosi in slavi Boga in Marijo za nas! vsi angeli SLO župnij in mest … prosite in slavite Boga in Marijo za nas! vsi naši angeli varuhi prosite in slavite Boga in Marijo za nas! nadangel Mihael, Gabriel in Rafel molite, slavite in prosite Boga in Marijo za nas! Vsi nebeški angelski kori prosite, slavite in molite Boga za nas!

 

Pričevanje iz življenja vernega občestva:

V SLO smo imeli, pred leti dva ‘družinska’ referenduma . In toliko molitev ter žrtev in duhovne povezanosti je bilo poredko v zg. SLO naroda. Oba referenduma smo dobili, po pričevanju mnogih po božji milosti. In sedaj se je že pričelo leto 2022 in je že nekaj časa veljaven nov Družinski zakonik, ki ureja referendumsko vsebino ločeno od zakonske in družinske tematike. Bila je neprekinjena molitev – noč in dan – po naših družinah, župnijah, občestvih. Vse pa smo, posebno spremljali in izročali v duhu pobožnosti do Marijinega in Jezusovega Srca, z izročitvijo in posvetitvijo. … Brezmadežno Srce Marijino in presveto Srce Jezusovo … slavimo in častimo Te!

Duhovna spodbuda:

Pred 4x praznikom demokracije bom(o) Sveti Trojici daroval(i) 5. prvih sobot na fatimski način za SLO narod, v zadoščenje za naše grehe in grehe vsega sveta po namenih 4x praznika demokracije.

Pogoj za obhajanje 5. prvih sobot na fatimski način:

Na pet zaporednih prvih sobot prejmem sv. obhajilo, opravim sv. spoved -lahko že pred tem – , zmolim en del sv. rožnega venca in 15 minut premišljujem o eni ali več skrivnostih, vse to pa darujem Bogu v zadoščenje za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce. Z dovoljenjem spovednika lahko opravimo tudi drug dan.

Zaključna molitev:

… Ker sem torej Tvoj, o dobra Mati, varuj me, brani me kakor svojo last in posest. Amen.

Jezus, verujem v Te, Jezus, upam v Te, Jezus, ljubim Te nad vse.

Jezus, Tebi živim, Jezus, Tebi umrjem, Jezus, Tvoj sem živ in mrtev. Amen!

T. S. 

Oznake: