Domov » Prvi dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

Prvi dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

Pred nami je 9 dnevnica pred Brezmadežno, ki je bila spočeta brez madeža izvirnega greha. Zato je najlepša med vsemi stvaritvami Boga. Marija je nova Eva, Bog jo je ob naravnem spočetju obvaroval ne le posledic, temveč tudi izvirnega greha, ki se duhovno, po padcu prvih staršev prenaša iz roda v rod, človeške družine. A ob krstu nam je izbrisan tudi ta greh, takrat postane tudi kristjan brezmadežen, to pa je tudi cilj našega krščanskega prizadevanja, da bi se v življenju čim bolj približali zgledu Brezmadežne Device Marije. Čeprav nam je bil ob krstu izbrisan izvirni greh, se njegove posledice prenašajo na celotno naše bivanje, na celotno človeštvo. Človek ne more ne grešiti, lahko pa se s prizadevanjem vedno znova pokesa, poboljša in naravna svoje življenje na boljše. Pravi kristjan je vedno v spreobračanju, v hoji za Kristusom, z vsem srcem, z vso dušo in vsem mišljenjem. Zato je dejansko luč in sol sveta, ki se ne postavi pod mernik, temveč kot svetilnik, da sveti vsem.  … O, Marija, brez madeža, izvirnega greha  spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

 

Uvodna molitev:

Angel Gospod je oznanil Mariji … Zdrava Marija milosti polna …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Iz dnevne Božje besede:

» … Kajti nad vsem veličastvom bo baldahin in zaslon bo za senco podnevi pred vročino, in za obrambo in zavetje pred nevihto in dežjem. (Iz 2, 1-5)

iz litanij Marijinega Brezmadežnega Srca:

Sveto Srce Marijino … prosi za nas!

Srce Marijino, upodobljeno po Božjem Srcu …

Srce Marijino, zedinjeno z Jezusovim Srcem …

Srce Marijino, harfa Svetega Duha …

Srce Marijino, svetišče Presvete Trojice … prosi za nas!

Osrednja molitev:

Marija je rekla  … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Pričevanje iz življenja vernikov, o Marijinem Sinu:

Pred 15 dnevi je SLO zadel nov val okužb, vsak dan več kot 3500 na dan.

Odločili smo se za  ZOOM 9 dnevnico  božjega usmiljenja – molilo nas je nikoli več kot za dve roki prstov – . Skoraj vsak dan se nam je  pridružil tudi kakšen duhovnik. Molili smo ob 15. h, ob uri Jezusove smrti, ure Njegovega nedoumljivega, nepojmljivega  in neizmernega usmiljenja. Molili smo v duhu sv. Faustine Kowalske, prosili usmiljenja, da bi vsi bolniki prejeli potrebno oskrbo, ter da bi se končala epidemija. Molili smo v duhu povezanosti z mnogimi po SLO in svetu. Čez devet dni je bilo v SLO dnevno in vsak dan za 1000 okužb manj. Na Japonskem je čez noč prestal virus. Bogu hvala, kajti ta dežela je bila v zadnjem času strašno preizkušena. Slava in čast, neizmerno in nedoumljivemu usmiljenju, Marijinemu Sinu!

Duhovna spodbuda:

V času 9 dnevnice in v adventnem času se bomo v družini  zbirali k molitvi rožnega venca ter se večkrat udeležili, tudi med tednom sv. maše.

Zaključna molitev:

In Beseda je meso postala … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

T. S.