Domov » Prvi dan devetdnevnice pred praznikom sv. Jožefa in Marijinim oznanjenjem

Prvi dan devetdnevnice pred praznikom sv. Jožefa in Marijinim oznanjenjem

Namen: da sv. Jožef in Marija zapreta s svojim brezmadežnim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

Uvodna misel:

Sveti oče papež Frančišek se je odločil, da bo na Marijin praznik, ki je pred nami, posvetil Marijinemu Brezmadežnemu Srcu Rusijo in Ukrajino. Na ta dan ne bo krajevnega škofa ali duhovnika, ki ne bi, v duhovni povezanosti s svetim očetom molil enako. Svet je na pragu, velike in splošne nevarnosti tretje svetove vojne. Predsednik Rusije kot tudi njegov zunanji minister sta tudi pred vojno v Ukrajini, kot tudi sedaj napovedovala, da ne nameravata napasti, katere koli druge države. Najboljša je popolna molitvena, kot tudi bojna pripravljenost, kajti to so ljudje laži, totalitarizma in nasilja, tako do tujih kot tudi do domačih državljanov.  Papež se je ob tej priložnost poslužil močnega duhovnega orožja in bo opravil posvetitev Rusije, kot tudi Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Fatimska sporočila še niso dopolnjena, sedaj pa se izpolnjuje to kar je Marijina napovedala: «Rusija bo začela več vojn« (druga fatimska skrivnost).  A Marija nam tudi obljublja spreobrnjenje Rusije. Do takrat pa smo lahko prepričani, da svet ne bo več tak kot je bil in da je pred nami izredno negotov čas, vse do takrat, ko bo tudi v Rusiji zavladala prava demokracija.  Ta pa naj nas spodbudi in tudi povede v pristno in trdno spreobračanje. … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija …

Iz dnevne Božje besede:

Ko je Jezus šel proti Jeruzalemu, je vzel dvanajstere učence posebej ter jim med potjo rekel: »Glejte, v Jeruzalem gremo in Sin človekov bo izdan velikim duhovnikom in pismoukom; obsodili ga bodo na smrt in ga izročili nevernikom, da ga bodo zasmehovali, bičali in križali, in tretji dan bo vstal«. (Mt 20,17-28)

Iz Marijinih litanij:

Sveta Marija, – prosi za nas!
Sveta Mati božja …
Sveta devic Devica …

Mati Kristusova …
Mati Cerkve …
Mati milosti božje … prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe!

Vsi ukrajinski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Kratka kateheza:

Množica ljudi se vključuje v pomoč za Ukrajino na najrazličnejši način. Ukrajina, res sedaj potrebuje našo popolno, tako duhovno, vojaško, karitativno kot tudi človeško bližino. Vsak na svoj način za zmago nad skupnim sovražnikom civilizacije, ki res, po nauku Cerkve ni nek človek, temveč zlo, ki ga nekdo vrši. To zlo je Marija v Fatimi poimenovala »ruska zmota«, ki se je začela širiti in se širi, še danes. Vsebina te zmote pa je laž, nasilje, totalitarizem, okrutnost. Marija nam je v Fatimi jasno povedala, kako se mu zoperstaviti. Kaj pa danes? Mislim, da je  najmočnejše orožje stop totalitarizmu in nasilju, ki ima dejanski in realni vzorec tudi v naših mislih in dejanjih. O tem nam je, z neverjetnim pogum spregovoril papežev nuncij v SLO, na posvetitvi novega novomeškega škofa in sedaj tudi že, novega predsednika SLO škofovske konference. Prav tako pa je o tem spregovoril tudi, pokojni, prvi državni tožilec v republiki SLO, tudi kristjan, ki je bil nad tem silno užaloščen. … V Cerkvi in demokratični  ter pravni družbi ni prostora za  nasilje in kakršen koli totalitarizem! To je pot in vsebina ruske zmote, to je ‘putinova’ pot, to je pot pogube in pekla, pred katerim nas Marija v Fatimi tako posvari!  Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Rusija oziroma bivša Sovjetska zveza je imela do sedaj, že vsaj dvakrat namen in izdelan načrt o vdoru v zahodno Evropo. A obakrat jim je to preprečil samovžig  bojnih konic, brez katerih nismo mogli računati na uspeh. Več o tem si lahko preberemo, v vedno bolj aktualni knjigi, Fatima okno upanja, ki je izšla pri založbi Stična, izpod peresa, enega največjih svetovnih poznavalcev fatimskega sporočila p. dr. Nadraha. Že dalj časa si upam trditi, če človek ne prebere te knjige ne ve kaj se v svetu, posebno glede Rusije, je dogajalo, se dogaja in se bo dogajalo. Upam si tudi trditi, da najbolj brana knjiga v zadnjem času v SLO, SLO razkol potrebuje samo še eno poglavje, ki bo v opomin in svarilo, prav vsem, za sedaj in prihodnjim rodovom, in sicer o fatimski skrivnosti, v luči katere lahko popolnoma razumemo kaj se je med II. sv. vojno dogajalo, tudi v SLO, kaj se še danes dogaja in kaj je potrebno storiti, da se to nikdar več ne ponovi. Le fatimska skrivnost nam to lahko razodene, na izredno preprost in vsem dostopen način.

Duhovna spodbuda:

Kot družina bom redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

T. S.