Domov » Prvi petek – priložnost, da se posvetimo, skupaj z Ukrajino in Rusijo, Jezusovemu srcu

Prvi petek – priložnost, da se posvetimo, skupaj z Ukrajino in Rusijo, Jezusovemu srcu

uvodna beseda:

Danes na prvi petek v mesecu bomo podoživeli Kristusovo trpljenje in odrešenje, za vsakega izmed nas in za ves svet in za vse človeštvo. Danes bomo ponovno in globlje rekli: «Da, Kristusovemu odrešenju.« Da, za nas in za ves svet, »da« za vse človeštvo, posebno »da« za Ukrajino in Rusijo – posebno z obnovo posvetitve Jezusovemu Srcu – . Ob tretji uri – ura neizmernega, nedojemljivega in nepojmljivega božjega usmiljenja – bomo pod Kristusov križ prinašali, po rokah sv. Jožefa in vseh ukrajinskih in ruskih svetnikov Ukrajino, da bi jo oblila Kristusova odrešenjska kri, ter jo reši zla, ki jo oblega. Ni prvi krivec Putin, niti njegovi najožji svetovalci. Krivo je poosebljeno zlo – to je strašanska, gnusobna in zlobna padla sila –  ki zlorablja predsednika Rusije in njegove svetovalce za  vojno hudodelstvo nad Ukrajino – praktično gre za mednarodni in geopolitični terorizem –  le v enem tednu 2000 ubitih civilistov s tako modernim in preciznim orožjem vojaških in najbolj izurjenih bojnih profesionalcev! Zato bomo prinašali ob tretji uri, pod Kristusov križ, tudi predsednika Rusije in njegove svetovalce, da bi jih oblila in razsvetlila Kristusova kri, da bi bili osvobojeni zla, ki jih drži v težkih sponah zmote in sovraštva, ter pelje njihove duše v nevarnost večnega pogubljenja – tudi v tej situaciji ne smemo soditi – !

Res, lepo povabljeni na prvi petek v mesecu marcu ob 3. uri k molitvi in premišljevanju Kristusovega trpljenja, posebno po tem namenu. To je brezmejno močnejše od najsodobnejšega in najnovejšega, katerega koli orožja! To je duhovno orožje, ki premika gore!

V luči zadnjih dogodkov bo imela tudi SLO na izbiro izrazito plastično podobo izbir, ki bodo predstavljene ob praznikih demokracije. Ali bo SLO  izbirala predstavnike in stranke, ki imajo svoje korenine v ruski ideološki zmoti ali pa bo izbirala pot ustanoviteljev in očetov skupnega, svobodnega in demokratičnega evropskega doma; pa čeprav na poti odrešenja in  spreobrnjenja. … Usmili se nas o predragocena Kri Jezusa Kristusa!

Uvodna molitev:

Duša Kristusova, posveti me. Telo Kristusovo, zveličaj me. Kri Kristusova, napoji me. Voda strani Kristusove, operi me. …

Iz dnevne Božje besede:

To govori Gospod Bog: Kliči na vse grlo, ne zadržuj se! Kakor trobenta povzdiguj svoj glas! Oznanjaj mojemu ljudstvu njegovo pregreho in Jakobovi hiši njene grehe! Povprašujejo me namreč dan za dnem, spoznati hočejo moja pota. Kakor narod, ki ravna pravično in ne zapušča pravice svojega Boga, terjajo od mene pravične sodbe, zahtevajo, da se jim Bog približa. … (Iz 58,1-9)

Jezusove obljube/sadovi  tistim, ki bodo obhajali 9 prvih petkov: ( gl. spodaj ***pogoj)

6.) Božje Srce izkaži grešnikom svoje neizmerno usmiljenje, kakor si  obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce

7.) Božje Srce Jezusovo, prebudi mlačne duše k vztrajni gorečnosti, kakor si …

8.) Božje Srce Jezusovo, vodi vnete duše k veliki popolnosti, kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

Vzkliki k Jezusovem Srcu:

Srce Jezusovo, žareče ognjišče ljubezni … usmili se nas!

Srce Jezusovo, posoda ljubezni in pravice …

Srce  Jezusovo, dobrote in ljubezni polno … usmili se nas!

Osrednja molitev:

Trpljenje Kristusovo, utrdi me. O dobri Jezus, usliši me. V svoje rane sprejmi me. Od tebe se ločiti ne pusti me. …

Pričevanje iz življenja vernikov:

V obdobju 1983-1984 je, kot pravijo zgodovinarji, napetost med Natom in Varšavskim paktom dosegla vrhunec. SZ je začela resno razmišljati in tudi pripravili načrt o napadu na evropski zahod z atomskimi konicami. V tem najbolj napetem času je sv. papež Janez Pavel II. na trgu sv. Petra  pred kipom fatimske Matere Božje posvetil svet in Rusiji Marijinemu brezmadežnemu Srcu (25.03.1984). … Pehota naj bi vdrla po kopnem in morju v zahodno Evropo. Če pa bi nastal odpor bi Rusi uporabili atomske konice, V teku nekaj mesecev po posvetitvi je Kremelj odložil vojni načrt. Kaj se je zgodilo? Mnogo let kasneje se je izvedelo, da je samo vžig v orožarni na polotoku Kola ob Severnem morju, in sicer na fatimski dan 13. maja 1984 uničila dve tretjini ruskih raket. Pokalo je pet dni. Brez tistega jedrskega zaledja sovjetski imperij ni imel nobene možnosti za uspešen vdor v zahodno Evropo. Srce Jezusovo usmili se nas!

Duhovna spodbuda:

V času, ki je pred nami bom(o) daroval(i) Sveti Trojici 9. prvih petkov za SLO pred štirikratnim praznikom demokracije in za mir v svetu.

Zaključna molitev:

Pred hudim sovražnikom brani me. Ob uri moje smrti pokliči me. In k tebi priti pusti me, da bom s tvojimi svetniki hvalil te na veke vekov. Amen.

 

Jezus, verujem v Te, Jezus upam v Te, Jezus, ljubim Te, nad vse.

 

Jezus, tebi živim, Jezus Tebi umrjem, Jezus, Tvoj sem živ in mrtev. Amen!

 

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

 

T. S. 

Opomba uredništva: Lepo smo povabljeni, da danes prejmemo obhajilo in se spovemo svojih grehov.