Domov » Se je vaš otrok oddaljil od vere in Cerkve? Priporočite ga v varstvo sv. Moniki

Se je vaš otrok oddaljil od vere in Cerkve? Priporočite ga v varstvo sv. Moniki

Sv. Monika je mati sv. Avguština, ki je v najstniških letih zašel na kriva pota. Materine solze in molitve so bile uslišane, vendar po dolgih letih. Zato je sv. Monika dandanes zavetnica tistih, ki molijo za svoje izgubljene otroke. Več o njej TUKAJ

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha,
z vso težo svoje ljubezni se zatekam k tebi, ljuba sveta Monika,
in prosim za pomoč in posredovanje.
Iz svojega nebeškega bivališča pred prestolom Najsvetejšega prosi za mojega sina/mojo hčer [ime], ki se je odvrnil/a od vere in od vsega, kar smo ga/jo učili. Vem, da naši sinovi in hčere ne pripadajo nam, ampak Bogu, in da Bog velikokrat dopušča stranpoti, ki so le del potovanja k Njemu. Tudi tvoj sin Avguštin je zašel s poti, a je na koncu našel vero zaradi tvoje vere in postal resnični učitelj. Pomagaj mi, da bom potrpežljiv/a in da bom verjel/a, da se vse stvari, tudi oddaljitev od vere, zgodijo v skladu z Božjim načrtom.
Za dobro otrokove duše molim, da bi to razumel/a in bi zaupal/a.
Sveta Monika, prosim te, nauči me vztrajnosti v molitvi, kakršno si sama izkazala v molitvi za svojega sina.
Daj mi navdih, da s svojimi dejanji svojega sina/hčere ne bi dodatno odvračal/a od Kristusa, temveč da bi ga/jo nežno pritegoval/a k njegovi čudoviti luči.
Prosim, pokaži mi, kar veš o boleči skrivnosti ločitve in spravi pri preusmerjanju naših otrok k raju.
Preljuba sveta Monika, ki si ljubila Kristusa in njegovo Cerkev, prosi zame in za mojega sina/hčer [ime], da bi si zaslužili nebesa in se združimo s teboj v večni hvali Boga Očeta. Amen.

Vir: Aleteia