Domov » Še o molitvi za sinodo

Še o molitvi za sinodo

Veriga molitve in žrtve zaSLOgre – leto sv. Jožefa – leto družine – leto sv. Ignacija – začetek SINODE Cerkve10. oktober 2021

namen: pridružimo se molitvi za sinodo

geslo: »kaj govori glas Svetega Duha vesoljni Cerkvi«

uvodna misel:

Na god sv. Jožefa, 19. marca smo povabili k posvetitvi in izročitvi sv. Jožefu, kajti na ta dan smo se lahko pridružili sv. očetu papežu Frančišku in vsem škofom po svetu, ko so po svojih krajih molili molitev: “K tebi o sv. Jožefu, pribežimo … .« Prav tako pa danes in v teh dneh ne bo manjkala molitev izročitve in posvetitve Sinode RKC Mariji, iz ust rimskega škofa in vseh drugih škofov:«O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu! Danes se posvetimo in izročimo tvojemu brezmadežnemu … «

Pridružimo se tudi mi in izprosimo Marijine milosti, neveste Svetega Duha za sinodalno pot vesoljne Cerkve, ki je pred nami.

Uvodna molitev: (uradna sinodalna molitev Cerkve)

Pred Teboj smo, Sveti Duh, ko smo zbrani v Tvojem imenu. Samo ti nas vodi, bodi doma v naših srcih; pokaži nam pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej. … (se nadaljuje spodaj)

Iz dnevne Božje besede:

Molil sem in dana mi je bila preudarnost, klical sem in name je prišel duh modrosti. Bolj sem jo cenil kakor žezla in prestole, v primerjavi z njo sem imel bogastvo za prazen nič. … . (Mdr 7,7-11)

Ko se je tisti čas Jezus odpravljal na pot, je nekdo pritekel, padel pred njim na kolena in ga vprašal: »Dobri učitelj, kaj naj storim, da bom deležen večnega življenja?«  … .«(Mr 10,17-30)

Osrednja molitev: (nadaljevanje molitve za sinodo)

. Šibki smo in grešni; ne dopusti, da bi širili nered. Ne dopusti, da bi nas nevednost vodila po napačni poti ali da bi pristranskost vplivala na naša dejanja. 

Daj, da v Tebi najdemo svojo edinost, da bomo lahko skupaj hodili večnemu življenju naproti in se ne bomo oddaljili od poti resnice in od pravičnosti. … (se nadaljuje spodaj)

duhovna spodbuda:

Molitev k Svetemu Duhu za sinodo si bom namestil na mobilni telefon ali na računalniški ekran in jo bom redno molil.

Zanimivost sinode 2021:

Sinoda je redni cerkveni zbor – ustanovljen na II. Vatikanskem koncilu na željo škofov po bl. papežu Pavlu VI – ki se je ponavadi sestal samo na zasedanju v Rimu, tokrat pa sveti oče papež Frančišek želi, da se začne po naših škofijah in župnijah. Papež Frančišek z vsemi škofi po svetu, želi slišati in začutiti božje ljudstvo širom po vesoljni Cerkvi in se tako odzvati na glas Svetega Duha med nami.

Zaključna molitev: (nadaljevanje in konec molitve za sinodo)

… Vse to Te prosimo, ki deluješ na vsakem kraju in v vsakem času, v občestvu z Očetom in Sinom na vekov veke. (konec sinodalne molitve)

T. S.

Oznake: