Domov » Še zadnji prvi petek v okviru molitve za predsedovanje Slovenije EU

Še zadnji prvi petek v okviru molitve za predsedovanje Slovenije EU

Obhajamo zadnji prvi petek v pobožnosti devet prvih petkov ob priložnosti Slovenije predsedovanju Svetu EU. Glede na predlog francoskega predsednika Macrona upajmo, da bo Sveti sedež vpoklical v Vatikan, na posvetovanje svojega predstavnika pri EU, kajti pri belem dnevu zagovarjati splav kot temeljno pravico državljanov EU presega mejo dobrega okusa, presega tisto minimalno pluralnost, ki se dotika, resnično temeljnega etosa sobivanja državljanov EU. 

Tudi SLO Ustava izrecno ne omenja pravice do splava, temveč govori o svobodi rojevanja, kar je nekaj pozitivnega in ne posega v druge člene Ustave ali katerega koli drugega zakona. Če želimo pozitivno ovrednotiti splav kot temeljno pravico EU kot tudi slovenskeUstave pridemo v konflikt in kontradiktornost s svobodo človekove vesti, pluralnosti in predvsem z dekalogom trajnih vrednot človeške družbe in sobivanja, ki temelji na zapovedi ne ubijaj. Ne mogoče je izpeljati splav kot neko temeljno in osnovno pravico, ker s tem povozimo, morje drugih višjih in bolj temeljnih vrednot – npr. zapoved ne poškoduj in ne ubijaj je višja od pravice do lastnega telesa, kajti prvi ima pravico do samoobrambe oz. biti zaščiten od družbe  – . Prav tako je danes drugi prvi petek v duhovni podpori prihodnjemu štirikratnemu prazniku demokracije v Sloveniji. Ob tem smo dolžni Bogu neizmerno zahvalo, kajti kar je storil za nas, ob zadnji molitveni akciji, po zadnjem štirikratnem praznikom demokracije je nekaj izjemnega in izrednega: roke si podajajo in politične zaveze sklepajo ljudje, ki prihajajo iz vrst prednikov revolucije kot tudi njihovih nasprotnikov. Res, to je največja milost, kajti vozel izključevanja je s tem presežen. Pogoj za napredek, pravno in demokratično državo, enakopravnost, pluralnost in sožitje je s tem vzpostavljen. Naj se razvija! Naj  cveti! … Slavimo in častimo Te presveto in nepojmljivo usmiljeno Srce!

Uvodna molitev:

Duša Kristusova, posveti me. Telo Kristusovo, zveličaj me. Kri Kristusova, napoji me. Voda strani Kristusove, operi me. …

Iz dnevne Božje besede:

Odpev: »Hvaljen Bog, naš rešitelj.«

 

Božja pot je brezmadežna,

Gospodova obljuba v ognju preskušena.

Gospod je varen ščit in zavetje

vsem, ki se zatekajo k njemu.

 

Odpev: »Hvaljen Bog, naš rešitelj.«

 

Jezusove obljube/sadovi  tistim, ki bodo obhajali 9 prvih petkov: ( gl. spodaj ***pogoj)

 

Jezusove obljube tistim ki bodo obhajali 9. prvih petkov: 1., 2., in  5. obljuba/sad

1.Božje Srce Jezusovo, podeli nam potrebne milosti za naše življenje in naše delo kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

2.Božje Srce Jezusovo, podeli mir našim družinam kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

  1. Božje Srce Jezusovo, bodi naša moč pri delu in tolažba v našem trpljenju kakor si obljubilo, o najsvetejše in najzvestejše Srce.

 

 

Vzkliki k Jezusovem Srcu:

Srce Jezusovo, šotor Najvišjega  … usmili se nas!

Srce Jezusovo, hiša Božja in  vrata nebeška …

Srce Jezusovo, žareče ognjišče ljubezni … usmili se nas!

 

Osrednja molitev:

 

Trpljenje Kristusovo, utrdi me. O dobri Jezus, usliši me. V svoje rane sprejmi me. Od tebe se ločiti ne pusti me. …

Pričevanje iz življenja vernikov:

 

Bili smo na festivalu mladih v Međugorju. Opazil sem, da nepoznana žena ob meni joka. In ker je dalj časa jokala sem jo vprašal zakaj joka? Dejala mi je: V sončnem zahodu vidim Jezusovo in Marijino Srce. … Srce Jezusovo usmili se nas!

Duhovna spodbuda:

V času, ki je pred nami bom(o) daroval(i) Sveti Trojici 9. prvih petkov za SLO pred štirikratnim praznikom demokracije. S tem bodo v naši sredi tudi podprli, na najboljši možen način rast in zorenje novih duhovnih poklicev, ki se že od spočetja napajajo, predvsem iz Jezusovega in Marijinega Srca.

Zaključna molitev:

 

Pred hudim sovražnikom brani me. Ob uri moje smrti pokliči me. In k tebi priti pusti me, da bom s tvojimi svetniki hvalil te na veke vekov. Amen.

 

Jezus, verujem v Te, Jezus upam v Te, Jezus, ljubim Te, nad vse.

 

Jezus, tebi živim, Jezus Tebi umrjem, Jezus, Tvoj sem živ in mrtev. Amen!

 

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

T. S. 

Oznake: