Domov » Sedmi dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

Sedmi dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

geslo 9 dnevnice: Bogu in Mariji v čast in zahvalo!

današnje geslo: O, Brezmadežno Srce Marijino!

uvodna beseda:

Danes je prva nedelja v mesecu zato posredujem več Božje besede in pričevanj in manj uvodne besede. Naj nam vse to govori in nas nagovarja, da je Sin Brezmadežne živ in živi,  sredi med nami, da je premagal trpljenje in smrt ter nas odkupil greha in večne teme! On je Bog, Emanuel, ter ostaja z nami do konca sveta. Amen! O, Marija, brez madeža, izvirnega greha  spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Uvodna molitev:

Angel Gospod je oznanil Mariji … Zdrava Marija milosti polna …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Iz dnevne Božje besede:

  1. berilo:

Sleci, Jeruzalem, obleko svoje žalosti in bede, in za vekomaj obleci lepoto veličastva, ki je od Boga! Ogrni se s plaščem pravičnosti, ki je od Boga, položi si na glavo venec veličastva Večnega! Kajti Bog bo vsej zemlji pod nebom pokazal tvoj sijaj. Bog ti bo za vekomaj dal ime: »Mir pravičnosti in veličastvo bogočastja.«  … .« (Bar 5,1-9)

  1. berilo:

» … Molim pa tole: naj vaša ljubezen vedno bolj napreduje v spoznavanju in v vsakršnem dojemanju, da boste znali razlikovati, kaj je boljše, in boste tako čisti in neomadeževani za Kristusov dan, izpolnjeni s sadom pravičnosti, po Jezusu Kristusu, v slavo in hvalo Božjo. … .« (Flp 1,4-6.8-11)

Evangelij:

»… Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! Vsaka dolina naj se napolni in vsaka gora in hrib naj se zniža. Kar je krivo, naj bo ravno in razkopana pota naj bodo gladka. In vse človeštvo bo videlo Božje odrešenje.« (Lk 3,1-6)

iz litanij Marijinega Brezmadežnega Srca:

Brezmadežno Srce Marijino, brezno ponižnosti … prosi za nas!

Brezmadežno Srce Marijino, žrtev Božje ljubezni …

Brezmadežno Srce Marijino, s Kristusom križano …

Brezmadežno Srce Marijino, tolažba žalostnih …

Brezmadežno Srce Marijino, pribežališče grešnikov… prosi za nas!

Osrednja molitev:

Marija je rekla  … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Pričevanje iz življenja vernikov:

V nedeljo, 25. marca 1984, je sveti oče na trgu svetega Petra daroval slovesno sv. mašo ob navzočnosti kardinalov, škofov ter okrog dvesto tisoč romarjev. Za to priložnost so iz fatimske kapele prikazovanj 24. marca z letalom pripeljali originalni milosti kip fatimske Gospe. Papež je po sveti maši kleče pred kipom v italijanščini zmolil posvetilno molitev.   Z Janezom Pavlom II. na trgu sv. Petra je bila posvetitev sveta in Rusije sočasno opravljena tudi v povezanosti s SLO škofi v treh stolnicah LJ, MB IN KP.

O, Marija brez madeža, izvirnega greha spočeta prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

Začela se je vojna za Slovenijo. Bilo smo dopustu. Hitro smo se vrnili domov. Takoj sem se odzval na vpoklic, a so mi dejali, naj se vrnem domov. Tako sem lahko odšel na tečaj jezika. Prišel sem v Medžugorsko družino. Dva meseca smo se postili ob kruhu in vodi, vsako sredo in vsak  petek ter vsak dan zmolili vse rožne vence. Bilo je zelo naporno. S kolegom sva se prav tako odločila, da se bova pogovarjala le v njihovem jeziku. Le vsak večer sva vključila radio, da bi ujela kaj se dogaja v Sloveniji. Nekega večera sva priključila radio in slišala, da JLA zapušča SLO. Zdelo se mi je, da se je zgodil čudež. Šele čez leta sem bral v Marijinih sporočilih iz Kureščka: »Svet ni spoznal, kako je Božja milost rešila Slovenijo pred strahotami vojne zaradi maloštevilnih mojih otrok, ki so zvesto ubogali kar sem jim naročila. … (8.7.1995) Rešeni ste po milosti – kot odgovor na vero maloštevilnih. … Ne prepisujte uspehov človeški modrosti in moči (4.6.1994).

O, Marija brez madeža, izvirnega greha spočeta prosi za nas, kise k tebi zatekamo!

V letu 2017-2018 je bila atomska nevarnost visoka kot že ne vse od hladne vojne. Severna Koreja je vrstila raketne poizkuse. ZDA so se odzvale z vso besedno agresivnostjo. Svet je molil in molili smo tudi mi, posebno sveto uro, vsak četrtek od 23. do 24. ure, ki je spomin skritega Jezusovega trpljenja. … In svet se je v letu 2017-18 združil v molitvi za mir pred nevarnostjo, ki je pretila iz Severne Koreje. … In srečala sta se oba osovražena predsednika.… In zlo je odstopilo in med osovraženimi so se pričeli slišati drugačni toni in poudarki.

O, Marija brez madeža, izvirnega greha spočeta prosi za nas, kise k tebi zatekamo!

Duhovna spodbuda:

V času 9 dnevnice in v adventnem času se bomo v družini  zbirali k molitvi rožnega venca ter se večkrat udeležili, tudi med tednom sv. maše.

Zaključna molitev:

In Beseda je meso postala … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

T. S.