Domov » Sedmi dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Sedmi dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Uvodna misel:

Tudi na teh straneh oznanjamo novico SLO ŠK: (začetek)

Od začetka vojne v Ukrajini nas papež Frančišek neprestano vabi k molitvi in delu za mir. Za praznik Gospodovega oznanjenja, 25. marca 2022, je povabil škofe vsega sveta in njihove duhovnike, da se mu pridružijo pri molitvi za mir ter pri posvetitvi in izročitvi Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Papež bo molitev zmolil v petek popoldne ob 17.00 v Baziliki sv. Petra.

V ljubljanski nadškofiji se mu bomo pridružili na Brezjah, kjer bomo ob 16.00 imeli sveto mašo za mir v Ukrajini, ob 17.00 pa bomo skupaj s papežem Frančiškom Rusijo, Ukrajino in tudi sami sebe posvetili Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Duhovnike, redovnike, redovnice in vse vernike vabim na Brezje, da bomo v povezanosti s papežem opravili to posvetitev.

Msgr. Stanislav Zore OFM
Ljubljanski nadškof metropolit

(konec novice iz Molitev za mir ter posvetitev in izročitev Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu Srcu v ljubljanski nadškofiji | Katoliška Cerkev (katoliska-cerkev.si)

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! … (papež Frančišek)

Iz dnevne Božje besede:

Mojzes je govoril ljudstvu: Sedaj, Izrael, poslušaj postave in naredbe, katere vas učim spolnjevati, da ostanete pri življenju in pridete v posest dežele, ki vam jo daje Gospod, Bog vaših očetov! Glejte, učil sem vas postave in naredbe, kakor mi je zapovedal Gospod, moj Bog, da ravnajte tako tam v deželi, ki greste vanjo, da jo dobite v last. Držite se jih in jih spolnjujte; kajti to bo vaša modrost in razumnost pred narodi, ki bodo slišali o vseh teh postavah; govorili bodo: Resnično, ta veliki narod je modro in razumno ljudstvo!

Kajti kje je velik narod, ki bi mu bilo božanstvo tako blizu, kakor je nam Gospod, naš Bog, kadar koli ga kličemo? In kje je velik narod, ki bi imel tako pravične zakone in naredbe, kakor je vsa ta postava, ki vam jo danes dajem? Samo varuj se in zelo pazi, da ne pozabiš reči, ki so jih videle tvoje oči, in da ti ne izginejo iz srca vse dni tvojega življenja! Oznanjaj jih svojim otrokom in vnukom! (5 Mz 4,1.5-9)

Iz Marijinih  litanij:

Kraljica prerokov … prosi za nas!
Kraljica apostolov …
Kraljica mučencev …

Kraljica spoznavalcev …
Kraljica devic …
Kraljica vseh svetnikov … prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Nadangel Mihael zavetnik mesta Kijev razlil predragoceno kri na glavo zla, ki ga oblega!

Kratka kateheza:

Kaj imajo skupno z Marijinimi sporočili iz Fatime in ‘ta nekatera berila iz Stare zaveze’ kot je tudi današnje? Prav to kar pravi danes Mojzes Izraelu: »Kajti kje je velik narod, ki bi mu bilo božanstvo tako blizu, kakor je nam Gospod, naš Bog, kadar koli ga kličemo?« Bog nas je v Fatimi pogledal skozi veliko okno bližine,  upanja, posebno tudi s sončnim čudežem. Fatima je napoved, Fatima je neizpolnjena prerokba, Fatima je roka vsemu svetu, vsemu človeštvu. Fatima nam ponudi Marijino Brezmadežno srce, da ga slavimo, častimo in se mu posvetimo, posebno na Marijine dneve, posebno na prve sobote. Sobota je že tako ali tako del velikonočnega tridnevja, kot sta četrtek in petek, tako imata tudi posebno mesto v liturgiji tedna, kot ga ima tudi sobota. Odpovejmo se sobotnim nedeljskim sv. mašam – s tem bomo razbremenili duhovnike –  kjer je to le mogoče, in dajmo Mariji, tudi na soboto, tudi s sveto liturgijo tisto mesto, ki ji gre. To bo delo za mir, to bo delo v čast Marijinemu brezmadežnemu Srcu, ki je tako žaljeno, prebodeno in krvavi – npr.  v sosednji škofiji od Rima potoči krvave solze – . To bo delo po namenu Svete Trojice, da se med nami proslavi Srce tiste, ki nam je pod križem darovala svojega Sina. … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. … (papež Frančišek)

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

»Moj oče je umrl pred kratkim. Zadnjikrat sva si segla v roke, ko je bil že na smrtni postelji. Tisti dan sem prišel in zagledal nad vzhodom od domačije strašno lepo in široko odprto nebo, nisem razumel, upal sem, da bo še živel. Umrl je na prvi fatimski dan 13. maja, po sveti maši sv. očeta, adoraciji in blagoslovom z najsvetejšim, prav tako papeža Frančiška. Ko sem prišel sem dojel, da res ni umrl temveč le zaspal in da živi!« … Slava in čast Marijinemu in Jezusovemu Srcu!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Sveta Trojica, po Mariji v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naše brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen. (papež Frančišek)

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

T. S.