Domov » Šesti dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

Šesti dan devetdnevnice pred praznikom Brezmadežne

geslo 9 dnevnice: Bogu in Mariji v čast in zahvalo!

današnje geslo: O, Brezmadežno Srce Marijino!

uvodna beseda:

Kot poznamo, posebna božja sredstva v pobožnosti do Jezusovega Srca, je izredno božje sredstvo, ob koncu časov Marijino Brezmadežno Srce. Posebno Fatima predstavlja izredno razodetje – poslanstvo/uporabnost – Marijinega Brezmadežnega Srca. Ni le božja služabnica sestra Lucija iz Fatime, ki pravi, da je Marijino Brezmadežno Srce ’kot nova Noetova barka’, v pričakovanju zmage Marijinega Brezmadežnega Srca in drugega Kristusovega prihoda. Sestra Lucija iz Fatime nam pove, da nam Kristus ob koncu časov daje dve veliki sredstvi: Marijino Brezmadežno Srce in sv. rožni venec. Ob tem pa nam tudi pove, da drugih sredstev ne bo. Nebeški Oče nam, ob koncu časov daje Jezusovo Mater Marijo, da bi jih prisluhnili, kajti človeštvo ni želelo prisluhniti prerokom, zavrnilo in umorilo je tudi Jezusa in večino apostolov, zavrača Cerkev, sedaj pa končno upa, da bomo prisluhnili, vsaj Jezusovi Materi Mariji ter se odprli in se ji izročili in posvetili, njenemu Brezmadežnemu Srcu. Bog želi, da bi živeli in dihali vrhunec duhovnosti, ki se nam razodeva, v poslednjem času in sicer pobožnost in duhovnost Marijinega Brezmadežnega Srca. Mnogo je poti do Boga, ta pa je najlepša, najrodovitnejša, najhitrejša in najbolj milostljiva ter privilegirana v očeh Sina, kot tudi Svete Trojice. V tem je res velika skrivnost; in ponižnost je potrebna, da bi se odprli, temu nauku Cerkve kot tudi nauku, iz najbolj prepoznavnega in verodostojnega privatnega razodevanja v Cerkvi,  Marije v Fatimi. To je bila velika skrivnost in bolečina tudi sestre Lucije, ki ji je Sveta Trojica zaupala posebno poslanstvo, da bi svet spoznal in Cerkev zaživela pobožnost do Marijinega Brezmadežnega Srca. Sestra Lucija je ob razpletu zgodovinskih dogodkov – II. sv. vojna, komunizem, preganjanje Cerkve –  ostajala v veliki žalosti in bolečini ter spraševala Boga, zakaj ne reši sveta, napovedanih dogodkov brez  sodelovanja človeka in Cerkve.  Jezus ji odgovori:«Bog  se želi poveličati in proslaviti po Marijinem Brezmadežnem Srcu – Srcu njegove Brezmadežne in Deviške Matere – .«  O, Marija, brez madeža, izvirnega greha  spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Uvodna molitev:

Angel Gospod je oznanil Mariji … Zdrava Marija milosti polna …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Iz dnevne Božje besede:

»To govori Gospod Bog, Izraelov Sveti: Sionsko ljudstvo, ki prebivaš v Jeruzalemu, ne boš vedno jokalo. Gotovo se te usmili na tvoje glasno vpitje. Brž ko ga začuje, te usliši. Vsemogočni vam je dal kruh stiske in vodo nadloge. Tvoj učitelj se ne bo več skrival, ampak tvoje oči bodo videle tvojega učitelja. Tvoja ušesa bodo slišala za teboj klic: »To je pot, po njej hodíte!« če krenete na desno ali levo. … .« (Iz 30,19-21.23-26)

iz litanij Marijinega Brezmadežnega Srca:

Brezmadežno Srce Marijino, tabernakelj učlovečene Besede … prosi za nas!

Brezmadežno Srce Marijino, od začetka Brezmadežno …

Brezmadežno Srce Marijino, polno milosti …

Brezmadežno Srce Marijino, med vsemi srci najbolj oblagodarjeno …

Brezmadežno Srce Marijino, prestol slave… prosi za nas!

Osrednja molitev:

Marija je rekla  … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Pričevanje iz življenja vernikov:

Osmega decembra 1854, ko je je papež Pij IX. razglasil dogmo o Marijinem Brezmadežnem spočetju, je Dominik Savio Mariji izročil svoje življenje in ji še posebej posvetil svojo mladeniško čistost. »Bog hoče, da sem svet!«, je ponavljal don Bosku. Ker je hotel biti podoben Jezusu v njegovi skrivnosti trpljenja, si je nalagal izredne pokore. Don Bosko je temu nasprotoval. Rekel mu je:«Tvoja dolžnost kot študenta je, da si vedno z veseljem pripravljen pomagati drugim. V tem je tvoja svetost.« Ko je kasneje Dominik Savio predlagal ustanovitev družbe Brezmadežne, so ga njegovi tovariši vprašali, kaj bi morali delati. Pojasnil jim je z naslednjimi besedami: «Na prvem mestu bomo ljubili sveto Devico z vsem srcem. Prosili bomo tudi, naj nas varuje v življenju, posebej pa v smrtni uri. Vsakič ko bo njen praznik, bomo naredili, kar je v naši moči, da bi ga olepšali, in bomo prejeli sv. obhajilo. … O, Marija brez madeža, izvirnega greha spočeta prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

Duhovna spodbuda:

V času 9 dnevnice in v adventnem času se bomo v družini  zbirali k molitvi rožnega venca ter se večkrat udeležili, tudi med tednom sv. maše.

Zaključna molitev:

In Beseda je meso postala … Zdrava Marija …

O, Marija, brez madeža, izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

T. S.