Domov » Šesti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Šesti dan devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Uvodna misel:

Mnogokrat lahko najdemo v Stari zavezi podobna besedila kot današnjo. Če je le mogoče pričnimo v aprilu s petimi prvimi sobotami na fatimski način, kajti kot vidimo zlo, ki je vdrlo v Ukrajino, ne gleda ne na žrtve ne na vrsto stavbe. Kjer to ni mogoče lahko povabimo, da verniki prejmejo le prvo sobotno obhajilo; sv. maša ni pogoj. Naj nas kot do sedaj,  po družinah vsak dan spremlja molitev in premišljevanje sv. rožnega venca. … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! … (papež Frančišek)

Iz dnevne Božje besede:

Tiste dni je Azarija stoje sredi ognja molil takole: Ne zavračaj nas za vedno zaradi svojega imena in ne razdiraj svoje zaveze. Ne odteguj nam svojega usmiljenja, zaradi Abrahama, svojega ljubljenca, zaradi Izaka, svojega služabnika, in Izraela, svojega svetega, ki si jim obljubil, da boš namnožil njihov zarod kakor zvezde na nebu in kakor pesek ob morski obali.

Kajti, o Gospod, postali smo manjši od vseh narodov, ponižani smo zdaj po vsej zemlji zaradi naših grehov. V tem času ni kneza ne preroka ne voditelja ne žgalne ne klavne ne jedilne daritve ne kadila ne kraja, kjer bi tebi darovali prvine in našli milost. Toda s skesanim srcem in ponižnim duhom naj bomo sprejeti, kakor žgalne daritve ovnov in juncev in neštevilnih tolstih jagnjet.

Tako naj velja danes pred teboj naša daritev, in naj ti bo všeč, da tebi sledimo; kajti ne bodo osramočeni, kateri zaupajo vate. Zdaj hodimo za teboj z vsem srcem, bojimo se te in iščemo tvojega obličja: ne daj, da ostanemo osramočeni! Ampak ravnaj z nami po svoji dobrotljivosti in po obilnosti svojega usmiljenja! Reši nas s svojo čudežno močjo in daj čast svojemu imenu, o Gospod! (DanD 3,25.34-43)

Iz Marijinih  litanij:

Pomoč kristjanov … prosi za nas!
Kraljica angelov
Kraljica očakov

Kraljica prerokov
Kraljica apostolov
Kraljica mučencev … prosi za nas!

 

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Nadangel Mihael zavetnik mesta Kijev razlil predragoceno kri na glavo zla, ki ga oblega!

Kratka kateheza:

Zakaj ima prvo sobotno obhajilo takšno duhovno moč, da ga Sveta Trojica po Mariji priporoča kot mogočno in odločilno sredstvo za mir na svetu? Sv. obhajilo je sam Odrešenik sveta in na prve sobote v mesecu darujemo Očetu Njegovega Sina po Srcu njegove Matere, po njenem Brezmadežnem Srcu. Sveta Trojica se želi proslaviti po Brezmadežnem Srcu Device Marije. To je velika razodeta skrivnost v Fatimi, ki nam jo razodene božja služabnica sestra Lucija iz njenih pogovorov z Devico Marijo. … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. … (papež Frančišek)

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Prvikrat nam je bilo razodeto Brezmadežno Srce Device Marije v Fatimi. Pionir posvetitve sv. Ludvik nas popelje le v posvetitev Mariji. Fatimska Mati božja pa nas popelje v češčenje njenega Brezmadežnega Srca kot tudi v posvetitev njenemu Srcu. Marija napove  Frančišku in Hijacinti, da bosta kmalu šla v nebesa, Luciji da bo ostala še nekaj časa, ker jo Bog želi uporabiti, da bi v Cerkev vpeljal češčenje Marijinega Brezmadežnega Srca. Lucija dobi tudi posebno poslanstvo, ko skuša prepričati Cerkev, da bi pravočasno posvetila Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. … Usmili se nas o Gospod!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Sveta Trojica, po Mariji v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naše brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen. (papež Frančišek)

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

T. S.