Domov » Takole je sv. Janez Pavel II. molil k čestohovski Materi Božji

Takole je sv. Janez Pavel II. molil k čestohovski Materi Božji

Danes je god čestohovske Matere Božje, osrednjega romarskega središča na Poljskem. Rojak s Poljske, papež sv. Janez Pavel II. je takole molil ob njeni podobi:

Zvesta hči večnega Očeta, tempelj Ljubezni, ki obdaja nebo in zemljo, zaupam ti cerkveno poslanstvo v tem svetu, svetu, ki tako potrebuje ljubezen.Mati Božja, Mati edinorojenega Božjega Sina, ki nam je kot življenjsko vodilo podaril novo zapoved ljubezni, pomagaj nam, da bomo postali graditelji zedinjenega sveta, v katerem mir premaga vojno in kjer civilizacijo smrti prežene ljubezen do življenja …Naj človeštvo trdno stoji z Bogom, ki mu pripada ves svet.Mati edinosti in miru, okrepi občestveno vez v Cerkvi svojega Sina, poživi ekumenska prizadevanja, da bi vsi kristjani z močjo Svetega Duha postali ena družina sester in bratov Jezusa Kristusa, Odrešenika sveta včeraj in danes in na veke (gl. Heb 13,8).

O usmiljena, o ljubeča Devica Marija, sprejmi naše zaupanje, okrepi ga v našem srcu in ga prinesi pred obličje enega Boga v Sveti Trojici. Amen.

Vir: Aleteia