Domov » Tretji dan devetdnevnice pred Marijinim praznikom – praznik sv. Jožefa

Tretji dan devetdnevnice pred Marijinim praznikom – praznik sv. Jožefa

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

Uvodna misel:

Iz Ukrajine ‘prihajajo dobre novice’, da se dogaja ena od številnih svetopisemskih bitk, kjer ne zmaguje količina orožja in množica mož temveč vera, pogum in pripravljenost na darovanje življenja, za lastno domovino. Na drugi strani iz zadetih ciljev ruske vojske, številni civilni, kulturni in humanitarni objekti zaznamo ruski obup, ter nemoč nad nepričakovano trdnost in žilavost odločnih Ukrajincev. Kdor tako dela in se tako vojskuje kot se Rusi je evidentno, da je v rokah zla vojne, brez Boga, in nima upanja in vere v lasten uspeh. To je čisti totalitarizem, ki želi na novo spisati zgodovino ukrajinskega naroda, ki mu po njegovih dognanjih ne pripada narodna istovetnost, niti državna suverenost in neodvisnost. Kakšna izmišljotina, da bi se Rusija bala oz. bila celo ogrožena,  ima 2200 jedrskih konic, od ukrajinske vojske, ki se je pred 30 leti, dobesedno odpovedala jedrskemu orožju in ga celo oddala v zameno za zemeljsko nedotakljivost, iz strani svetovnih velesil tudi Rusije! Kakšne izmišljotine, da so se v vojno spustili, ker se je obrambno zavezništvo Nata; ki do sedaj še nima niti ene agresije v zgodovini – Rusija jih ima že številne –  temveč je tako po definiciji kot tudi konkretno le obrambno zavezništvo; preveč približalo coni ruskega geostrateškega območja. Kakšni totalitarni izgovori za nepredstavljivo in nedojemljivo nasilje nad civilnim in miroljubnim prebivalstvom! Totalitarni duh se počasi trezni in vidi svoje grozote ter se pričenja opravičevati z iskanjem kemičnega orožja iz strani Ukrajine, kar je še ena čista laž.   … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! …

Iz dnevne Božje besede:

» … Ko se je Jožef zbudil iz spanja, je storil, kakor mu je naročil Gospodov angel. (Mt 1,16.18-21,24)

Iz litanij sv. Jožefa:

Sveti Jožef … prosi za nas!
Slavni sin Davidov,
Luč očakov,
Ženin Božje Porodnice,
Odrešenikov varuh,
Čisti varuh Device,
Rednik Sina Božjega  … prosi za nas!

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel, ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Kratka kateheza:

Papež Frančišek nosi v srcu veliko sporočilo Cerkvi in svetu: »Vsi smo bratje«. In to tudi živi. Odprl nam je sinodo, na povsem nov in inovativen, celo revolucionaren način. Ni namreč »razpisal« nobene posebne vsebine, temveč je želel, da se ta sinoda prične po naših župnijskih občestvih, skupinah, družinah. V tej sinodi papež ne pravi, na prvem mestu: «Kaj Sveti Duh govori Cerkvi«, temveč kaj ljudje pravijo, mislijo, čutijo, se sprašujejo, vidijo govorijo glede ‘stvari v Cerkvi’ … . In takšen pristop je res strup za kakršenkoli totalitarizem, laični ali klerični. V takšnem sinodalnem pogovoru, pristopu k občestvu na prvem mestu povemo drug drugemu: «Vsi smo bratje in sestre«, in med nami ni niti centimetra prostora za totalitarizem ali nasilje. Pred krajevnimi Cerkvami je ena temeljnih odločitev, ali bo resnično zaprla vrata vsakemu nasilju! Lahko je pisati, v neki pisarni varnostne in druge zakone in ukrepe, drugo pa je to prenesti v življenje, potem ko smo več ali manj podobne vzorce tolerirali desetletja, zaradi svetosti Cerkve in svetosti kleriškega stanu. Cerkev mora postati vzor tudi drugim civilnim institucijam, kjer se bo takšen proces prav tako tudi začel.  … Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. …

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Nekateri pričakujejo, da bo posvetitev na letošnji Marijin praznik, »končno« izpolnitev Marijinega povabila v Fatimi. To se je že izpolnilo, leta 1984 na isti praznik, in to je potrdila, tako božja služabnica in vidkinja sestra Lucija iz Fatime, kot tudi sv. Janez Pavel II. kot tudi škof Hnilica, kot tudi Nebo, kot se je izrazila sestra Lucija, ki je sprejelo opravljeno posvetitev kot pravilno. Če pa bi se sedaj to na Marijin praznik hoteli ponoviti, in tega se ne želi, ker je bila posvetitev že izvedena, potem bi ji manjkalo par stvari: Marija je naročila, da se mora posvetitev narediti v povezanosti z vsemi škofi sveta. Papež Frančišek je pozval le enega, da bo istočasno z njim opravil posvetitev v Fatimi. Pri pogoju prve posvetitve ima pomembno mesto tudi prvo sobotno obhajilo, v čast in zadoščenje za grehe zoper Marijino brezmadežno Srce. Glede na aktualnost fatimskega sporočila, v povezanosti z Rusijo bi bilo zelo na mestu, da bi se ta vsako letno obnavljala, do popolne spreobrnitve Rusije, kot je Marija  obljubila v Fatimi. Prav tako pa bi bilo na mestu, kot je v našem liturgičnem letu teden družine, misijonska nedelja, Slomškova nedelja, nedelja Božje besede, … umestiti tudi nedeljo ali celo teden posvetitve Bogu po Mariji. Mnogo prejmemo po zakramentih, temeljna pa je izročitev in posvetitev Bogu. Krščanska zrelost ni v prejemanju zakramentov, temveč v stopnji in kvaliteti izročitve in posvetitve našega življenja Bogu!  … Usmili se nas o Gospod!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Marija v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

Molimo s svetim očetom papežem Frančiškom njegovo molitev za mir v Ukrajini:

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naš brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen.

T. S.