Domov » Zaključek devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

Zaključek devetdnevnice pred praznikom Marijinega oznanjenja

namen: naj prečisti sv. Jožef in Marija zapreta, z brezmadežnim Marijinim Srcem nebo in sovraštvo nad Ukrajino in Rusijo!

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Uvodna misel:

Danes je dan, ki bo šel v zgodovino Cerkve in človeštva. Sveti Oče papež Frančišek bo v povezanosti z vsemi škofi sveta posvetil Rusijo in Ukrajino Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Naj spomnimo, da je pravilno opravljena posvetitev Rusije, 25. marca 1984 prinesla popolnoma miren razpad Sovjetske zveze, padec berlinskega zidu in ustanovitev številnih svobodnih, neodvisnih in demokratičnih držav, tudi SLO. Tudi SLO je rojena iz Marijinega Brezmadežnega Srca, iz posvetitve Rusije Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, z dne 25.3.1984. Če je bila posvetitev leva roka Marijinega Brezmadežnega Srca, pri novi pomladi evropskih narodov, ki so bili desetletja pod železno zavezo, je bilo desna roka, te tihe in mirne Marijine revolucije, prav gotovo prvo sobotno obhajilo, ki ga je prišel naznaniti, kot veliko željo in največji vzvod miru, Gospod Jezus Kristus, božji služabnici sestri Luciji iz Fatime. Letošnja posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu je veliko presenečenje in veselje, ki je bila, po besedah papeža Frančiška želja številnih ljudi po svetu, tudi SLO. Res, velika so naša pričakovanja, kar bo Sveta Trojica storila po tej posvetitvi. Predvsem bo izkoristila, tudi to priložnost, da proslavi Marijino Brezmadežno Srce, sredi med nami. Pri tem lahko mogočno sodelujemo tudi mi, papež Frančišek nam je pripravil obnovo posvetitve iz leta 1984, na naši strani je, da ‘dodajamo’ obhajanje in darovanje prvo sobotnega obhajila, v zadoščenje za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce. Jasno je, da Cerkev kot tudi človeštvo potrebujeta, nek večji preobrat, in da je to velika priložnost, ki jo ne gre zamuditi, tudi z našim sodelovanjem. Verujemo lahko, da ima duhovnost in pobožnost Marijinega Brezmadežnega Srca moč pristne prenove ter tistega preobrata, ki ga Cerkev, posebno v zahodni družbi, dan danes najbolj potrebuje. … Usmili se nas o Gospod!

Uvodna molitev:

Angeli Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha.  Zdrava Marija.

Odpusti nam vojno, Gospod.
Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas grešnikov.
Gospod Jezus, rojen pod bombami Kijeva, usmili se nas.
Gospod Jezus, ki si umrl v naročju svoje matere v bunkerju v Harkovu, usmili se nas.
Gospod Jezus, kot dvajsetletnik poslan na fronto, usmili se nas. Gospod Jezus, ki še vedno vidiš oborožene roke v senci svojega križa, usmili se nas! … (papež Frančišek)

Iz dnevne Božje besede:

Tiste dni je Gospod govoril Ahazu: »Izprosi si znamenje od Gospoda, svojega Boga, v globočini zdolaj ali v višavi zgoraj!« Ahaz je odgovoril: »Ne bom prosil in ne bom preizkušal Gospoda.« Tedaj je rekel Izaija: »Slišite torej, Davidova hiša: vam je premalo nadlegovati ljudi, da nadlegujete še mojega Boga? Zato vam bo Vsemogočni sam dal znamenje: Glej, devica bo spočela in rodila sina, ki ga bo imenovala Emanuel, kar pomeni: Z nami je Gospod.« (Iz 7,10-14)

Ena najlepših Marijinih molitev –  sv. Bernarda – njenega svetnika – :

Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo). Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed, temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

Kraljica angelov pošlji v Ukrajino vse naše angele varuhe – mest, držav,   župnij – !

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite in slavite Boga in Marijo za nas!

Vsi mučenci 20. stoletja … prosite in slavite Boga in Marijo za mir na svetu!

Sveti Janez Pavel II., ki si izpolnil Marijina naročila v Fatimi in posvetil Rusijo njenemu Srcu, slavi in prosi Boga in Marijo za mir na svetu!

Vsi nadangeli pojdite in se borite za mir v Ukrajini!

O predragocena kri Jezusa Kristusa zaščiti nebo nad Ukrajino!

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prečisti ženin sv. Jožef zaščitite nebo nad Ukrajino!

Nadangel Mihael zavetnik mesta Kijev razlij predragoceno Kri na glavo zla, ki ga oblega!

Kratka kateheza:

Današnja priložnost naj nam prinese tudi nov svež in močan duhovni veter, da bi tudi po naših družinah in župnijah še bolj goreče zaživela pobožnost do Marijinega Brezmadežnega Srca, katerega Sveta Trojica, v poslednjem času želi proslaviti, sredi med nami. Fatima med nas prinaša, predvsem duhovnost in pobožnost, ki je močna in trdna ter pristna in rodovitna. Odprimo Marijinemu klicu v Fatimi srca naših družin in župnij ter ji dajmo, predvsem po petih prvih sobotah, prvo sobotnemu obhajilu, molitvi sv. rožnega venca, pokori in življenju iz posvetitve veliko priložnost. Marijino Brezmadežno Srce ima, po Sveti Trojici  tisto moč, ki ob naši zvestobi lahko naredi odločilni zasuk, na številnih področjih našega osebnega, verskega in družbenega življenja. Usmili se nas o Gospod!

Osrednja molitev:

Marija je rekla:« Glej, dekla sem Gospodova zgodi se mi po Njegovi besedi!« Zdrava Marija …

… Odpusti nam Gospod,
odpusti nam, če se zaradi tega, ker so nam premalo žeblji, s katerimi smo prebodli tvojo roko, še naprej napajamo s krvjo mrtvih, ki jih je razkosalo orožje.
Odpusti nam, če so se te roke, ki si jih ustvaril za ohranjanje, spremenile v orodje smrti.
Odpusti nam, če nadaljujemo z ubijanjem svojega brata.
Odpusti nam, če kot Kajn nadaljujemo s pobiranjem kamenja z naše njive, da bi ubili Abela.
Odpusti nam, če še naprej s svojim delom opravičujemo krutost, če s svojo bolečino opravičujemo krutost svojih dejanj. Odpusti nam vojno, Gospod. Odpusti nam vojno, Gospod. … (papež Frančišek)

Pričevanje iz fatimske skrivnosti:

Pridite iz svojih pisarn, domov, šol in univerz, pridite v imenu miru, pridite z ukrajinskimi simboli v podporo Ukrajini, v podporo svobodi, v podporo življenju,” pridite na trge, nas je povabil ukrajinski predsednik, v znamenje protesta proti vojni.

A zgodilo se bo še velik več, ves katoliški svet se bo zbral danes, na Gospodovo oznanjenje, po narodnih svetiščih, in skupaj s papežem Frančiškom, v Rimu in s posebnim odposlancem v Fatimi, kot tudi v duhovni povezanosti s Cerkvijo v Rusiji, posvetil, z vsemi škodi sveta Ukrajino in Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Ukrajinski predsednik ima prav, da je ta vojna veliko več kot le vojna proti Ukrajini, kajti to je vojna, ki jo prebuja zlo proti svobodnemu, suverenemu in demokratičnemu zahodnemu svetu in imajo svoj izvor, v še ne dokončno premagani ruski zmoti, na katero nas je opozorila Devica v Fatimi. … Marijino Brezmadežno Srce moli in prosi Sina za nas!

Duhovna spodbuda:

Kot družina bomo redno molili večerni sv. rožni venec ter opravili in animirali 5. prvih sobot na fatimski način v soseski in domači župniji, za mir na svetu. Od te pobožnosti je odvisen mir v svetu, je dejala Sveta Trojica, po Mariji v Fatimi.

Zaključna molitev:

In beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija …

… Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, milo te prosimo, ustavi Kajnovo roko!
Razsvetli našo vest,
naj se ne zgodi naša volja,
ne zapusti nas v našem delovanju!
Ustavi nas Gospod, ustavi!
In ko boš ustavil Kajnovo roko, poskrbi tudi zanj. Naše brate.
O Gospod, zavri nasilje. Amen. (papež Frančišek)

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu … Amen.

T. S.