Domov » Duhovnik zaradi covid19 v bolnišnici

Duhovnik zaradi covid19 v bolnišnici

Po poročanju portala 24ur se zaradi covid19 v jeseniški bolnišnici zdravi 52-letni župnik iz Sočerge Boštjan Fegic.

Zbolel je 22. oktobra, od prejšnje nedelje se s težko obliko covida-19 bori v jeseniški bolnišnici. “Ko se zaplete, enostavno ne veš, ali živiš, dihaš. Zmanjkuje ti zraka in volje, tudi zbranosti ni,” je dejal.

Kot je priznal, se ni cepil.“Enostavno sem odlašal,” je po poročanju 24ur dejal duhovnik.. Vse dokler ni pred 14 dnevi dobil vročine. Ko se mu je stanje poslabšalo, je iskal pomoč na urgenci v Kopru, ker pa v njegovih krajih ni bilo prostih postelj, so ga pripeljali na Jesenice. Boj z virusom ga utruja, izčrpava, tudi preseneča. “Preseneča me, da se vleče že tako dolgo časa, malo si negotov,”  še pove Fegic.

Kje se je okužil, ne ve. Pravi, da je bil v dobri formi, vitalen, brez zdravstvenih težav. Poudari pa, da ga ni strah, ker je prepričan, da je v dobrih rokah zdravstvenega osebja. “Zelo, zelo, zelo sem jim hvaležen za njihovo žrtvovanje, potrpežljivost in prijaznost.” 

Sočerski župnik zdaj dvomljivcem polaga na srce: ne igrajte se s svojimi življenji. In ob vprašanju, ali bi se cepil, če bi lahko čas zavrtel nazaj, odgovori: “Ja, zdaj bi se cepil, ja.”  Tudi zato, ker s cepljenjem ne bomo prizanesli le sebi, pač pa tudi izčrpanim zdravstvenim delavcem, še poroča omenjeni portal.

Duhovnika priporočamo v molitev, tako kot vse ostale obolele. In seveda polagamo na srce: ravnajte odgovorno in se cepite.

C. R.