Domov » Milijon Zdravih Marij za milijon umrlih nerojenih otrok

Milijon Zdravih Marij za milijon umrlih nerojenih otrok

Podporniki življenja vseh, tudi nerojenih ljudi, tudi letos v Ljubljani pripravljajo Pohod za življenje, in sicer v soboto, 2. oktobra. Pohod za življenje bo potekal dosledno v skladu z vladnimi predpisi za čas epidemije ter priporočili in navodili Inštituta za javno zdravje.

Udeleženci pohoda se bodo zbrali v soboto, 2. oktobra, ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba (Gornji trg 18) v Ljubljani, nato pa se bodo z maskami in upoštevajoč varnostno razdaljo sprehodili do Prešernovega trga, kjer bo izveden osrednji program. Pohod se bo zaključil ob 12. uri. Posebej vabijo tiste, ki so se udeležili lanskega Pohoda in vedo, kako lepo je bilo. Predlagajo, da na pohod povabijo svoj krog sorodnikov, prijateljev in znancev.

V skladu s priporočili Inštituta za javno zdravje mora organizator javne prireditve razpolagati s podatki udeležencev prireditve, zato prosijo, da svojo udeležbo na shodu za življenje potrdite tako, da izpolnite tabelo oz. udeležbo potrdite na telefonsko št. 041 260 277. Povezava za prijavo: TUKAJ

Udeležba je brezplačna, z organizacijo pa je povezanih nekaj stroškov. Vse, ki lahko finančno pomagate, lepo prosimo, da nam priskočite na pomoč. Sredstva lahko nakažete na račun: Zavod za družino in kulturo življenja, Tržaška 85, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0430 2000 3285 568, referenca SI99, namen: Pohod za življenje 2021. Tudi letos si želimo, da nihče s pohoda ne bi odšel praznih rok.

Milijon Zdravih Marij za milijon umrlih nerojenih otrok v zadnjih sedemdesetih letih

V pripravi na Pohod za življenje 2021 se Slovenija spet povezuje v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo milijon Zdravih Marij za milijon umrlih nerojenih otrok v zadnjih sedemdesetih letih. Molitveni namen: Za pokojne nerojene otrokeOrganizatorji vodijo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bodo vedeli, ali je cilj izpolnjen, zato prosijo, da jim vsakdo, ki je pripravljen sodelovati v tej molitvi, na el. naslov: [email protected] sporoči, koliko molitev bo opravil sam, z družino, v molitveni, zakonski skupini itn. Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke.

Duhovno pripravo na Pohod za življenje 2021 začenjamo 4. septembra na Kureščku. Zbrali se bomo ob 9. uri pri križu pod vznožjem hriba. Najprej bomo molili Križev pot, ob 10.00 pa bo sv. maša. Vabljeni!

Od 23. septembra do 1. oktobra bo potekala devetdnevnica pred Pohodom za življenje 2021Želimo, da bi se tej devetdnevnici pridružilo čim več župnij. Povprašajte svojega župnika (čimprej), ali se bo vaša župnija pridružila devetdnevnici, in nam to sporočite na el. naslov: [email protected] (zadeva: Devetdnevnica). Na podlagi obvestila boste dobili gradivo za devetdnevnico.

Pohod za življenje, ker je življenje dar, do katerega ima pravico vsak spočeti človek

Glede na veliko aktivnosti, ki jih bomo izvajali v mesecu do Pohoda za življenje 2021, razglašamo mesec od 1. septembra do 2. oktobra 2021 za mesec Pohoda za življenje.

Življenje nam je vsem dano kot  Božji dar. Dobili smo ga zastonj, brez lastnega truda. Verjamemo, da ima vsak spočeti človek svojo nalogo na svetu, starši so mu pa dani, da ga za izvrševanje te naloge pripravijo. Koliko lepega lahko naredimo drug za drugega, ker imamo življenje in ga imamo radi.

Nerojeni otroci nas potrebujejo, saj si sami ne morejo pomagati, zato danes prijavite sebe in svojo družino na Pohod za življenje 2021: TUKAJ . 

Urša Cankar Soares