Domov » Molimo za obrambo svobodnega in demokratičnega sveta

Molimo za obrambo svobodnega in demokratičnega sveta

namen: posvetitev Ukrajine in zavezniških enot Jezusovemu Srcu

uvodna misel:

Na praznik spreobrnitve sv. Pavla se prebujamo v dan, ko na ukrajinski meji rastejo napetosti, ko nas papež Frančišek vabi k obhajanju svetovnega dneva molitve za mir v svetu, ki bo »prihodnjo sredo«. Pred nami se dokončno lomi zgodovina, ko so bili po največjem čudežu v po apostolski zgodovini Cerkve na novo vzpostavljena geostrateška razmerja v svetu, ko je množica, pred tem ideološko okupiranih držav zaživelo pravo svobodo, samostojnost in neodvisnost in ko je padel berlinski zid. Rusija si želi, z vojno agresijo ponovno pridobiti tisti vpliv, ki ga je imela ex Sovjetska zveza pred razpadom na številne svobodne in samostojne narode. Obeta se pravična obrambna vojna, ko bodo svobodni ljudje iz demokratičnih držav s solidarno in pogumno pomočjo skušali ustaviti ruskega sovražnika na njegovih mejah. … Sv. Pavel … prosi za nas!

Uvodna molitev: na praznik sv. Pavla izročamo v varstvo nedeljivo in neodvisno Ukrajino in celotno zavezništvo, ki se pripravlja na obrambno vojno celotnega svobodnega in demokratičnega sveta, ki ga izročamo in posvetimo presvetemu Srcu Jezusovem:

O, presveto Srce Jezusovo, Tebi izročamo in posvečamo Ukrajino in celotno zahodno zavezništvo, ki se pripravlja v obrambno vojno svobodnega in demokratičnega sveta.

O, presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to našo izročitev in posvetitev Ukrajine in vseh njenih zaveznikov tvojemu prebodenemu Srcu, v imenu svetega očeta, vseh škofov, duhovnikov in vernikov!

Sprejmi to posvetitev posebno v imenu zavetnikov in sozavetnikov Evrope.

Sprejmi presveto Srce Jezusovo to posvetitev Ukrajine in zavezniških ter prijateljskih držav, posebno v imenu svetih ustanoviteljev Evropske zveze!

Presveto Srce Jezusovo, prosimo Te, sprejmi to posvetitev Ukrajine ter svobodnega in demokratičnega sveta, ki je v pripravljenosti na pravično obrambo vojno, v imenu trojne in ene Cerkve, ki je v nebesih, v vicah in na zemlji!

Presveto Srce Jezusovo! Varuj nas, vodi nas, spremljaj nas, pomagaj nam! Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas nove vojne! Prosimo Te, popelji nas po poti spreobrnjenja in pokore za naše grehe in grehe vsega sveta, Ti pa od nas odvzemi prekletstvo vojne! Naj bomo tvoje sveto duhovništvo ter sveto in brezmadežno tvoje ljudstvo, ki se ti daruje, zdaj in vekomaj. Amen.

Zaključna molitev:

Oče naš … Slava Očetu … .

Oznake: