Domov » Molitev za Ukrajino: obnovimo posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu

Molitev za Ukrajino: obnovimo posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu

Veriga molitve in žrtve “Za Slovenijo gre” – 30 let mednarodnega priznanja – 80 let prve posvetitve sveta Marijinemu Brezmadežnemu Srcu –  vojna v Ukrajini – vabilo pet prvih sobot na fatimski način za mir v Evropi in svetu…

uvodna misel:

Kar smo upali, da se ne bo zgodilo se je to noč: Ukrajina je napadena. Med tednom sem odprl katoliški mesečnik in v njem prebral spodbudno novico: tržaška škofija se je odločila, da bo opravila pet prvih sobot na fatimski način.

Sveta Trojica nam v teh izredno težkih časih sredi Evrope nudi mogočno sredstvo za dosego in ohranjanja miru: pet prvih sobot na fatimski način in odpoved splavu. Bog kliče Evropo k spreobrnjenju, drugače je vse drugo mogoče.

Res, veliko vabilo, da se odločimo za obhajanje petih prvih sobot na fatimski način, za mir v Evropi  in svetu. Sveta Mati Terezija je dejala, da je ni večje grožnje miru na svetu kot je splav nedolžnega in nerojenega otroka.

Dostojevski pravi: «Vsi smo odgovorni za vse!« Širjenja in kopičenje neizmernega zla po svetu je našlo svojo nišo – odprt prostor izbruha –v novi in začeti vojni.  … Usmili se nas o Gospod!

Misel Marije s. Luciji iz Fatime:

»Da bi preprečila (drugo svetovno vojno, lakoto, preganjanje Cerkve ter svetega očeta) bom prišla prosit za posvetitev Rusije mojemu brezmadežnemu Srcu in za zadostilno obhajilo na prve sobote.

Marija s. Luciji:

»Niso me hoteli poslušati moje prošnje! Kakor francoski kralj bodo obžalovali, vendar bo prepozno. Rusija bo razširila svoje zmote po vsem svetu ter priklicala vojne in preganjanje Cerkve, sveti oče bo moral trpeti.

Misel s. Lucije:

»Prosi vztrajno prosi, da se razglasi zadostilno obhajilo v čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu na prve sobote. Bliža se trenutek, ko bo strogost moje pravičnosti kaznovala hudodelstva raznih držav. Nekatere bodo uničene. Končno bo strogost moje pravičnosti padla z večjo težo na tiste, ki hočejo razdejati moje kraljestvo v dušah.”

Marija s. Luciji:

“Hčerka moja, glej moje Srce, obdano s trni, katerega nehvaležni judje nenehno prebadajo s svojimi kletvami in nehvaležnostmi. Vsaj ti si prizadevaj, da me tolažiš, in jim povej, da bom vsem tistim, ki se bodo pet mesecev, vsakokrat na prvo soboto, spovedali, prejeli sveto obhajilo, zmolili rožni venec in mi petnajst minut v premišljevanju skrivnosti rožnega venca delali družbo v spravo za grehe, v njihovih smrti uri stala ob strani z vsemi potrebnimi milostmi za zveličanje duš.”

Duhovna spodbuda:

Od februarja naprej bom opravil pet prvih sobot za mir v Evropi in svetu.

Kratka kateheza:

Bog nas vabi k zadoščevanju, posebno na prve sobote v mesecu. Bog napoveduje ne le eno vojno, ki jo bo razširila Rusija, temveč jih bo več. Žal je v večjem številu naših župnij sobotna sv. maša opravljena v soboto zvečer, že kot nedeljska, kjer pa je se je ohranila sobotna jutranja sv. maša, se je naše češčenje Marijinega brezmadežnega Srca precej ohladilo, in ni več izpostavljenega Najsvetejšega, ni več litanij, ni več kadilnice, ni več izrecne posvetitve njenemu Brezmadežnemu Srcu, ki bi potolažilo njeno ranjeno in užaloščeno Srce, v spravo za naše grehe in grehe vsega sveta. Oddaljili smo se in ne gojimo srčne pobožnosti in duhovnosti do Jezusovega in Marijinega Srca, ki je najgloblje izraženo v molitvi posvetitve in izročitve. Če smo daleč od obhajanja in češčenja Jezusovega in Marijinega Srca smo daleč tudi od pristnega krščanskega življenja in dajemo velik potencialni prostor zlu in njenemu širjenju. Marijina prikazovanja v Fatimi, ki so od vseh najbolj verodostojna, postavlja to pobožnost in češčenje kot največji vzvod miru in sprave na svetu, med Bogom in človekom. Bog izrecno želi, da se izrecno širi češčenje in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, ki naj bo v tej naši pobožnosti tudi izrecno omenjeno, pravi Sveta Trojica božji služabnici sestri Luciji. Ko je na vratih Evrope in sveta nova vojna, se sprašujemo: «Zakaj umikamo in ne opravljamo v Cerkvi  tega kar nam zapoveduje Sveta Trojica, da bi nas rešila pred novo vojno?

Zaključna molitev:

Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo). Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed, temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

***Pogoj za obhajanje petih prvih sobot na fatimski način:

Na pet zaporednih prvih sobot prejmem sv. obhajilo, opravim sv. spoved -lahko že pred tem – , zmolim en del sv. rožnega venca in 15 minut premišljujem o eni ali več skrivnostih, vse to pa darujem Bogu v zadoščenje za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce. Z dovoljenjem spovednika lahko opravimo tudi drug dan.

T. S.