Domov » Slovenski premier Janša s kolegi iz Poljske in Češke odhaja v oblegani Kijev – pospremimo jih z molitvijo za varno pot

Slovenski premier Janša s kolegi iz Poljske in Češke odhaja v oblegani Kijev – pospremimo jih z molitvijo za varno pot

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, predsednik poljske vlade Mateusz Morawiecki, predsednik češke vlade Petr Fiala, namestnik predsednika vlade Poljske in predsednik odbora za nacionalno varnost in obrambo Poljske Jaroslaw Kaczyński bodo danes kot predstavniki Evropskega sveta obiskali Kijev. Srečali se bodo s predsednikom Ukrajine Volodimirjem Zelenskim in predsednikom vlade Ukrajine Denisom Shmyhalom, sporoča kabinet predsednika vlade RS. Obisk je organiziran po posvetovanju s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in predsednico Evropske komisijo Ursulo von der Leyen. Namen obiska je potrditev nedvoumne podpore celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine. Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem.

Z molitvijo pospremimo njihovo pot v Ukrajino in povratek nazaj! Marija, Kraljica miru, ogrni s svojim plaščem vse, ki bodo odpotovali tja, ter celo Ukrajino, ki ječi v stiski vojnih grozot.

C. R.