Domov » Volitve bodo na nedeljo Božjega usmiljenja – izkoristimo čas pred tem z molitvijo in darovanjem maš v čast Božjemu usmiljenju

Volitve bodo na nedeljo Božjega usmiljenja – izkoristimo čas pred tem z molitvijo in darovanjem maš v čast Božjemu usmiljenju

“Dragi prijatelji, na vas se obračam z molitveno pobudo. Kot veste, nas v tem letu čakajo vse mogoče volitve (razen tistih v Evropski parlament). Najpomembnejše bodo seveda parlamentarne volitve, ki bodo odločale o naši prihodnosti. Datum volitev v Državni zbor 24. aprila 2022 pa je zelo sporočilen – te volitve bodo ravno na belo nedeljo, torej na nedeljo Božjega usmiljenja, ob zaključku velikonočne osmine,” piše Gašper Blažič.
Spomnimo se, kaj na tisti dan slišimo in beremo v evangeliju: “Blagor tistim, ki niso videli, pa so verovali.” Srečanje Jezusa z nejevernim Tomažem… Morda nam to da kaj misliti tudi o naših osebnih razočaranjih, ki nam lahko ukradejo vero, nas pahnejo v apatijo, ko smo že brez upanja na rešitev… Bog nam prihaja naproti, pri Njem ni nič nemogoče, v svojem usmiljenju nas rešuje iz bede in preden pride kot sodnik, razodeva svoje obilno usmiljenje, kar je razodel tudi sestri Favstini Kowalski.
Verjamem, da ima Bog načrte blaginje za našo domovino. Zato smo povabljeni, da se že zdaj začnemo povezovati z našimi župnijami, molitvenimi skupinami, itd. In poskušamo za to dati tudi kakšno malo žrtev. Tudi tako, da bi darovali za maše v čast Božjemu usmiljenju za našo domovino. Lahko se po vaših občestvih zmenite med seboj in skupaj zberete darove in nato prosite duhovnika, da daruje mašo. Vsak po svojih močeh, nič obvezujočega.
Osebno predlagam, da bi naredili tako, da bi se devet nedelj pred volitvami darovalo maše v čast Božjemu usmiljenju (lahko pa tudi ob petkih), v času neposredno pred volitvami pa ves čas devetdnevnice (seveda velja upoštevati, da se devetdnevnica Božjega usmiljenja začne na Veliki petek, takrat pa ni maše, ampak obred velikega petka, zato bi morda z mašami začeli že na veliki četrtek). Seveda pa se zavedam, da je v vsaki župniji glede sprejemanja naročil in darov za maše urejeno nekoliko drugače. Nekoliko lažje je tam, kjer je več duhovnikov (redovne skupnosti) in tam, kjer sicer primanjkuje mašnih namenov. Ponekod pa imajo oznanjen samo en mašni namen na mašo in je treba dolgo čakati – sami verjetno najbolj veste, kako je v domači župniji to urejeno.
Prva nedelja s tem namenom je 20. februarja 2022, zadnja pa na veliko noč 17. aprila 2022. Seveda se priporočajmo Jezusovemu in Marijinemu Srcu za blagoslov.
Če so dušni pastirji odprti za to, bi v vsem tem času morda organizirali tudi češčenja z molitvijo za blagoslov domovine, kjer bi tudi izkazali Bogu hvaležnost za vse, kar je domovina doslej dobrega prejela. Pa tudi, ko je slabe stvari obračal v dobro. Sam ravno v tem času pri sebi ugotavljam, da mi manjka hvaležnosti. Seveda tudi sami darujmo molitve, žrtve in dobra dela v ta namen. Zavedam se sicer, da je v tem mesecu težje organizirati takšne zadeve zaradi zaostrenih epidemoloških razmer. Ko se bo začel postni čas, bo to že nekoliko lažje. V tem času smo še posebej vabljeni k molitvi križevega pota. Seveda tudi molimo za končanje epidemije – vse več je sporočil o tem, da bo epidemija do velike noči prešla.
Hvaležen bom, če boste podatke o mašah in molitvenih srečanjih posredovali na [email protected] ter [email protected]. Ni pa to nujno, če seveda ne želite.
Seveda smo povabljeni, da vse te molitve in žrtve morda položimo tudi v to, k čemer nas je povabila že sestra Štefka v pobudi “Obdajmo Slovenijo z molitvijo” in že obstoječimi pobudami. Hvala vsem, ki ste se odločili za postno pobudo Exodus90 in Fiat90 in boste svoja odrekanja darovali v ta namen.
Hvala vsem, ki se trudite. Naj bo Božji blagoslov z vami. Hvaležen pa bom tudi, če boste to sporočilo poslali naprej.