Domov » Pričevanje glede cepljenja in Svetega pisma

Pričevanje glede cepljenja in Svetega pisma

Objavljamo pričevanje Cvetke, ki je glede cepljenja razločevala tudi s pomočjo Božje besede. 

Ne dolgo nazaj sem dobila prošnjo za molitev z namenom: Prosim za molitev za prijateljico, za njenega sina, ki je zbolel za covidom. Je na respiratorju. Star je 39 let in prej ni imel nobenih pridruženih bolezni..
Nekaj dni zatem pa me pokliče še ena mama, ki je vsa obupana in razočarana, ker so se njeni trije že odrasli otroci cepili proti covidu, pa čeprav so vedno bili proti cepljenju. Vsa jezna mi v hipu našteje vse negativne in že večkrat slišane posledice cepljenja .. Ko končno pridem do besede jo pomirim in ji rečem, da so vsi moji starejši otroci tudi že cepljeni.. In, da sem tudi sama bila takrat presenečena nad odločitvijo svojih otrok..
Vendar vsak otrok po 18. letu ima svobodno voljo.. Eden od mojih otrok mi celo še reče: Mama, si pomislila, da je tudi cepljenje lahko Božje delo? To vprašanje mi ni dalo miru.. Zadevo sem začela raziskovati s Sv. Pismom, z Božjo besedo. Jezusa sem prosila naj mi odpre Sv. Pismo in naj mi nakloni vzpodbudno besedo. In odprla se mi je Božja beseda: Izkazuj zdravniku zaradi njegovih zaslug spoštovanje, ki mu gre, tudi njega je namreč ustvaril Gospod.. (Sir. 38,1) in še berem naprej: Gospod je dal znanje zdravniku (Sir. 38,3) Pri teh besedah sem se predramila, dobila sem pogum in moč, da sem tudi sama na cepljenje začela gledati z drugačnimi očmi . Moje mnenje o cepljenju se je spremenilo. Vprašala sem se: Kdo sem jaz? Namesto, da bi se zahvalila za zdravnike, znanstvenike, ki si jih Ti Jezus izbral, jim dal znanje, milost in moč, da lahko telesno zdravijo ljudi, da razvijajo zdravila, cepiva, bi jaz njihovo trdo delo, njihov trud, študij, poklic, dobro ime,.. hitro spravila pod nivo nezaupanja.. Ja Jezus, Ti si spremenil moje srce, misli in dejanja.. Hvala ti!
Veliko ljudi se boji cepljenja, še bolj stranskih učinkov cepiva. Vendar Ti Jezus govoriš: In če bodo kaj strupenega spili jim ne bo škodovalo. (Mr. 16,18) Strah, ni od Tebe Jezus, saj Ti meni in vsakemu izmed nas vsak dan in to kar 365 dni v letu kličeš: Ne boj se! Ampak zaupaj. Ker pri vsaki preizkušnji, stiski, trpljenju zmaga vedno zaupanje. Zaupanje v Boga, v Tebe Jezus..
Na god škofa Antona Martina Slomška sem tiho v srcu začutila klic, da naj se cepim.. Dva dni pred tem sem po Božji previdnosti opravila sveto spoved. Zvečer po cepljenju pa sem bila pri Tvoji mašni daritvi in še potem pred Teboj, Jezus, v izpostavljenem Najsvetejšem zakramentu sem Te slavila, častila in se Ti zahvaljevala za moč, pogum in modro odločitev….
Sedaj Jezus bom k Tebi lahko prihajala neobremenjeno, ne bo me več pekla vest, če izpolnjujem PCT ali ne. Vem, da Ti želiš, da živim svobodno, saj si mi dal svobodno voljo..
In končno Jezus sem pomirila svoje srce, saj si Ti večji od našega srca in spoznavaš vse.(1Jn.3,19-20) Hvala Ti! Jezus, ljubim Te!
C. R.