Domov » (PRIČEVANJE) Ko Božja beseda spregovori tako močno, da celo obrne tok dogajanj

(PRIČEVANJE) Ko Božja beseda spregovori tako močno, da celo obrne tok dogajanj

Včeraj smo obeležili nedeljo Božje besede, kar je odlična priložnost za to, da nekoliko več spregovorimo tudi o pričevanjih o tem, kako močna je lahko Božja beseda. “Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca.” (Heb 4, 12)

V nadaljevanju objavljamo pričevanje urednika našega portala, ki se je pred dobrimi desetimi leti, ko je kot novinar gostoval na konferenci v Bruslju, tam tudi obtičal zaradi ustavitve letalskega prometa nad Evropo. A ne za dolgo. V dogajanje je posegel Bog…

V drugi polovici maja 2011 je Študijski center za narodno spravo organiziral dogodek v Evropskem parlamentu v Bruslju. Nanj je povabil tudi nekaj slovenskih novinarjev, med drugim tudi mene. Moja naloga je bila zgolj ta, da bi si priskrbel kar se da  poceni prevoz do Bruslja, seveda z letalom. Izbral sem pot iz letališča Trst preko Rima do Bruslja, a pravzaprav to niti ni pomembno. Dogodek je trajal dva dni in vmes sem prenočil v Slovenski katoliški misiji v Bruslju. Dva dni prej je prišlo do izbruha vulkana v Islandiji, kar je povzročilo odpoved poletov v Veliki Britaniji, vendar temu nisem posvečal veliko pozornosti. Drugi dan dogodka smo ravno zaključevali dogodek v prostorih parlamenta in bil sem že pripravljen, da se odpravim na avtobus proti letališču. Vendar je vmes prišlo obvestilo, da bruseljsko letališče ne obratuje in da so do nadaljnjega odpovedani vsi poleti. Vulkanski prah se je namreč že širil iz zahoda proti vzhodu Evrope, letenje letal skozi ta oblak prahu pa je bilo smrtno nevarno, saj bi lahko prišlo do okvar motorjev, strmoglavljenj in zato do velikih tragedij z več tisoč smrtnimi žrtvami.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Oznake: