Domov » (PRIČEVANJE) Takole je urednik portalov Blagovest.si in Molitev.si doživel neurje s točo: »V takih primerih pomaga samo molitev.«

(PRIČEVANJE) Takole je urednik portalov Blagovest.si in Molitev.si doživel neurje s točo: »V takih primerih pomaga samo molitev.«

Okoli petnajste ure je območje Celja prizadelo hudo neurje s točo, debelo kot oreh. Urednik portalov Blagovest.si in Molitev.si Gašper Blažič je opisal svojo izkušnjo.

»Že okoli 14.30 se je slišalo oddaljeno grmenje, petnajst minut kasneje pa sem slišal nek stalen hrup, kot bi šel mimo kakšen velik avion. Vendar hrumenje ni ponehalo, prihajalo je iz smeri nevihte (jugozahod), zato sem odšel iz hiše v izvidnico. Naredil sem en krog po Ostrožnem, da bi po naši ulici prišel nazaj z druge strani. Vmes pa je začela padati toča. Začel sem teči in moliti, saj je bila toča debela, grozila mi je huda nevarnost. Krog se običajno prehodi v  desetih minutah. In zanimivo, ves ta čas, ko je toča padala, me ni zadel noben njen del. Kot bi nekdo nosil dežnik nad mano,« svoje doživetje opisuje urednik, ki je nato pritekel domov in z balkona opazoval dogajanje. Kar nekajkrat je v času nevihte – vse skupaj je trajalo kakih petnajst minut – padala toča, debela kakor oreh. Molil sem v jezikih in slavil Boga, hkrati pa v imenu Jezusa odganjal točo ter se skliceval tudi na Marijino varstvo. Kosi ledu pa so leteli na vrt med paradižnike in ni bilo opaziti, da bi kateri od njih prizadel povrtnine. To je čudež, bili smo obvarovani,« pravi.

»Živim v kraju, kjer je vera sicer zelo šibka. Ljudje se na splošno naslanjamo na lastne moči in hočemo imeti vse pod kontrolo. Pri vremenu pač ni tako. Lahko se ogromno trudiš, gradiš, a v nekaj minutah ti lahko izpuhti vse. Samo Bog je tisti, ki ima v resnici vse ‘pod kontrolo’. Ta neurja, ki smo jim priča, nas opominjajo, naj se vrnemo k Bogu, naj obnovimo zavezo z njim. Naredimo konec tej naši brezbrižnosti!« dodaja urednik obeh portalov.

C. R.

Oznake: